Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

kupakurcjus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sam pomysł wydaje się dość spoko. Sam nieraz pisałem, że taki poradnik powinien powstać. Tematy jakie były tutaj zakładane naprawdę czasami irytyowały człowieka, bo zamiast ciekawych tematów, pojawiały się takie, które kompletnie nic nie wnosiły do gry.

Poradnik sam w sobie jest dla mnie mało czytelny. Ja go w sumie czytać nie będę, bo zawarte tutaj rzeczy to oczywista oczywistość,ale dla newbie to może być udręka. Spoilery to chyba nie najlepszy pomysł. Zrobiłeś na chwilę obecną spis map w warz, a żeby je obejrzeć musiałem kliknąć aż 4 spoilery. Nie jest to straszne teraz, ale jak powstaną kolejne punkty, to sobie człowiek troszkę poklika (ogólnie brakuje screenów z mapy cliffside i californi, mapa colorado zawiera jakieś znaki wodne, a była dostępna na tym forum naprawdę ładna, duża mapka bez. Poradnik pre-alpha jak california, więc nie czepiam się dalej szczegółów.)

Dobrym rozwiązaniem byłoby w 1 poście zrobić spis treści, a w kolejnych postach w odpowiedzi dodawać kolejne pkt poradnika. Następnie skopiować link postu i umieścić go w spisie. Gdy ktoś klikałby w dany rozdział w spisie treści to przenosiłoby go do postu, który go zawiera.Oczywiście powstałby kolejny temat, ale już osobny do dyskusji i każdy mógłby się wypowiedzieć co myśli na temat danego punktu. No, ale to trzeba by było ugadać z moderatorem, bo taki temat z poradnikiem musiałby być zamknięty, a jednocześnie były do ciągłej edycji. Kolejna sprawa pisanie post pod postem, to też trzeba byłoby ugadać, bo na chwilę obecną regulamin chyba tego zabrania.

PS: To tyle jak ja bym to widział. Nikt nie musi się do tego oczywiście stosować. Fajnie, że ludzie chcą pomagać innych tworząc takie oto poradniki. Mam nadzieję, że autorowi nie odechce się po tygodniu, bo jak ja policzyłem to troszkę ten poradnik będzie miał stron. Normalnie powstała by z tego naprawdę duża książka :D

Opublikowano

@up

Na samym dole poradnika piszę że będę dodawać nowę części z każdym dniem, wczoraj chciałem to zacząć i napisałem kilka rzeczy, chce napisać poradnik później zająć się przejrzystością itd.

@top

Piszę kolejne rzeczy :P

MPC Love<3

Opublikowano

Pomysł sam w sobie nie jest zły. Lecz 2 punkt już jest bardzo podobny temat:

http://www.mpcforum.pl/topic/1176157-spis-map/

A jeśli chodzi ci o spis poradników czy coś w tym stylu to z forum jest tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/1013217-spis-istotnych-tematow-w-dziale/

Ale jeśli to będzie temat w którym będzie coś ciekawego z twojej strony to myślę że dobry pomysł

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

@up
Zaraz wrzucę kolejną część

@2up

Nie ma to jak komentarz bez podstaw... Noroxor ja bym już dał jakieś -5 za obrazę bez podstaw użytkowników.

@EDIT

Dodano leki, zdjęcie do CliffSide

MPC Love<3

Opublikowano

Usuń słowo survival. ISS Infestation to gra only PvP.

Nie zgadzam się z tym. Zaczynając grę dla każdej osoby ta gra będzie polegać na przeżyciu. Dopiero po napływnie ekwipunku zaczynamy się w to bawić.

Opublikowano

Nie zgadzam się z tym. Zaczynając grę dla każdej osoby ta gra będzie polegać na przeżyciu. Dopiero po napływnie ekwipunku zaczynamy się w to bawić.

A co to za problem? 5 minut i masz ekwipunek. Poza tym bardziej chodziło mi o walkę między graczami. Jeszcze nigdy nikt nie był przyjacielski. Wszyscy rzucają się nawet z pięściami.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

ja byłem przyjacielski jak ta gra powstawała. Nie było grup i trafiało się na życzliwych ludzi. Potem warz zrobiło się tanie i dla dzieci. Zaczęto trollować, wyzywać itd. Raz moje "friendly" zostało wykorzystane i powiedziałem sobie dość. Teraz to ja jestem katem. Odbijam wszystko jak leci i czego nie mam na znaczniku. Czy to będzie pacyfista, osoba bez niczego, z latarką, na full eq, z rangą, która może mi zepsuć reputację. Zabijam wszystko i nie zwracam uwagi na nic. Amunicji nie trzeba dużo, a nie będzie mi taki pod nogami łaził jak pies i irytował.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...