Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[14 Dni] Menester

Gość Pan Maciek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a co tam, tym razem sam się pofatyguję xD

podaj mi pkt regulaminu, który złamałem.

śmiem wątpić, że znasz regulamin, nigdy nie należałeś do osób, które jakoś specjalnie błyszczą, także pozwoliłem sobie go tutaj sobie skopiować:

1. W regulaminie statusów należy stosować się do Regulaminu Globalnego Forum. - o tym dalej

2. Zakaz umieszczania linków zewnętrznych, wychodzących poza obręb mpc. Dotyczy to także statusów i komentarzy do nich, zawierających część odnośnika lub statusu, który zawiera celowo zmieniony link (spacje, kropki etc). Wyjątek stanowią:

• Odsyłacze do haxball'a - nie złamałem
  • Odsyłacze do hostingów zdjęć/obrazków (np. screenshooter) nie złamałem

Uwaga! dozwolone linki umieszczamy w komentarzu. Nie zastosowanie się do tej zasady będzie skutkowało usunięciem statusu.
3. Zabroniony jest wszelkiego rodzaju hating, wyzwiska, obrazy. Dotyczy to również linków, jak i obrazków/zdjęć. 
nie złamałem
4. Notoryczne spamowanie tym samym statusem lub nagminne pisanie, w małych odstępach czasowych nowego statusu jest zabronione. nie złamałem
5. Zakaz reklamowania innych stron/portali/for/kanałów etc. Dotyczy to zarówno samych nazw, linków, jak i obrazków/zdjęć.  nie złamałem
6. Umieszczanie reflinków w statusach jest zabronione. nie złamałem
7. Administracja zastrzega sobie prawo do usunięcia statusów użytkownika bez podania przyczyny. nie złamałem
8. Umieszczenie w ciągu 24 h, 3 (słownie: trzech) takich samych lub podobnych statusów tj: zawierających tą samą lub podobną treść (różniące się jedną literką, znakiem interpunkcyjnym, czy też zmienioną kolejnością), a także mające na celu to samo przesłanie będą traktowane jako spam. nie złamałem

Tabela Kar:
1. W przypadku umieszczenia linku wychodzącego po za mpc. Kara: za pierwszym razem- usunięcie statusu i ostrzeżenie pisemne wysłane na pw. Kara za drugim razem- usunięcie statusu i 5%. Kara za 3 i kolejnym razem- usunięcie statusu, 5% warna oraz ban na 24h. 
nie złamałem
2. W przypadku złamania 3 pkt regulaminu statusów. Kara: 10% warn, ban na 7 dni.  nie złamałem
3. W przypadku umieszczania reklam: Karausunięcie statusu, ban permanentnynie złamałem
4. W przypadku umieszczania reflinków: Kara: 10% warn, usunięcie statusu, ban na 30 dni.nie złamałem
5. W przypadku notorycznego spamowania statusami: Kara: za pierwszym razem 5%, kara za drugim i kolejnym razem 5% i ban na 24h.nie złamałem
Poprzez stwierdzenie notorycznego spamowania rozumie się wysłanie ponad 3 statusów w odstępie czasowym obejmującym 2h. Nie dotyczy odpowiedzi.
W przypadku odpowiedzi kara ta przyznawana jest w sytuacji, kiedy użytkownik notorycznie (powyżej 3
) pisze tą samą odpowiedź w wielu lub jednym statusie lub jest ona pozbawiona sensu (nie nawiązująca do dyskusji toczącej się w statusie).
6. Inne - Kara: według zasad Regulaminu Globalnego MPC Forum
nie złamałem.

Dodaję też regulamin globalny, a co tam, zaszalejmy (Ostrzegam, tutaj jest dużo czytania, no ale przecież ty już reg. znasz):

§5 Zasady wpisów
1. Administrator przypomina o obowiązku przestrzegania obowiązującego prawa autorskiego. nie złamałem
2. Administrator nakazuje sprawdzenie każdego wysyłanego na Forum pliku internetowym skanerem antywirusowym znajdującym się pod adresem internetowym: http://virustotal.com/ nie złamałem
3. Administrator zaleca sprawdzenie, przed założeniem nowego tematu, czy ten sam lub taki sam temat już istnieje. Dublujące się tematy będą usuwane przez Administratora lub Moderatora Forum. nie złamałem
4. Administrator zaleca dostosowanie treści wpisu do istniejących kategorii tematycznych. nie złamałem
5. Administrator zaleca nie umieszczanie (kopiowanie) wpisu umieszczonego na Forum do innych forum lub w wielu kategoriach. nie złamałem
6. Administrator zaleca dokładność i precyzję w sporządzaniu wpisów. nie złamałem
7. Administrator zaleca stosowanie się do zasad ortografii i interpunkcji języka polskiego.nie złamałem
8. Administrator zaleca stosowanie „Netykiety” przy tworzeniu wpisów.nie złamałem
9. Administrator zaleca, w odniesieniu do działów szczegółowych, stosowanie uzupełniające
z Regulaminem, szczegółowych wytycznych tam zamieszczonych – przy czym wytyczne szczegółowe mają moc nadrzędną.
10. Administrator zakazuje handlu pod wszelką postacią na Forum ruchomościami lub przedmiotami wirtualnymi.nie złamałem

§6 Postanowienia uzupełniające
1. Zabronione bezwarunkowo jest umieszczanie na Forum, na Koncie Użytkownika
lub w wiadomościach kierowanych na Forum albo do Administratora, a także przekazywanie za jego pośrednictwem materiałów i treści sprzecznych z obowiązującym prawem polskim, zasadami współżycia społecznego oraz dobrymi obyczajami i „netykietą”, materiałów i treści: wulgarnych, obscenicznych, uważanych za tabu, powszechnie uznawanych za obraźliwe, naruszających dobra osobiste innych Osób, nakłaniających do popełnienia przestępstwa, propagujących przemoc, rasizm, agresję słowną i nagannych moralnie, a także niedozwolonych przez polskie prawo reklam: hazardu, alkoholu, wyrobów tytoniowych, narkotyków lub zabronionych środków o podobnym działaniu, leków na receptę oraz innych zabronionych prawem polskim lub międzynarodowym. W razie stwierdzenia takiego przypadku Administrator niezwłocznie zawiadomi odpowiednie organy ścigania.nie złamałem
2. Zabronione bezwarunkowo jest umieszczanie na Forum, na Koncie Użytkownika
lub w wiadomościach kierowanych na Forum albo do Administratora ogłoszeń.nie złamałem
3. Zabronione bezwarunkowo jest umieszczanie na Koncie Użytkownika linków do stron zewnętrznych Forum, w szczególności zawierających materiały wymienione w ust 1.nie złamałem
4. Użytkownik czynny ma prawo do umieszczania linków do stron zewnętrznych wobec Forum
w działach i miejscach do tego przeznaczonych.nie złamałem
5. Zabronione bezwarunkowo jest wykorzystywanie materiałów uzyskanych z Forum lub za pośrednictwem Forum - dotyczących Użytkowników w celach komercyjnych,
w szczególności zabronione bezwarunkowo są działania polegające na wysyłaniu niechcianej informacji handlowej.nie złamałem
6. Zabronione bezwarunkowo są wszelkie działania naruszające prywatność Użytkowników.nie złamałem
7. Administrator zastrzega sobie bezwarunkowe prawo do zablokowania i/lub usunięcia Konta Użytkownika zawierającego treści sprzeczne z Regulaminem lub obowiązującym
w Polsce prawem. Zablokowana zostanie również następczo komunikacja z Forum za pośrednictwem komputera ze zidentyfikowanym adresem IP.nie złamałem
8. W przypadku zgłoszenia przez Podmiot trzeci roszczeń względem opublikowanych przez Użytkownika danych, Użytkownik, który je opublikował, jest zobowiązany do złożenia
w formie pisemnej oświadczenia w nieprzekraczalnym terminie: 7[siedmiu] dni o: posiadaniu praw autorskich do tych materiałów i potwierdzeniu udzielenia zgody Forum na ich umieszczenie na Forum oraz ich wykorzystanie zgodne z Regulaminem.nie złamałem
9. W przypadku udowodnienia przez Podmiot trzeci roszczeń względem opublikowanych przez Użytkownika danych, materiałów lub linków objętych prawem autorskim, zostaną one niezwłocznie i bezwarunkowo usunięte z Forum, a Administrator załączy adnotację: „Usunięto z uwagi na uzasadnione żądanie Podmiotu trzeciego.”nie złamałem

Tak dla pewności sprawdziłem wszystkie punkty regulaminu, żeby nie było, że złamałem coś innego :)

A tutaj, obrazeczek:

l7akhmF.png

Dostałem bana za piractwo, a przecież nie udostępniłem oprogramowania lub materiałów bez posiadania stosownej licencji, nieprawdaż? :)

A przecież tylko pomogłem użytkowniczce, która spytała gdzie może obejrzeć swój ulubiony serial, a więc, karzecie za pomoc innym? 

Czekam na odp, co z tego, że GMi stoją za sobą murem, odpowiedź ma być taka, żebym zrozumiał za co dostałem bana i jaki punkt regulaminu dokładnie złamałem, w przeciwnym wypadku... No właśnie, co w przeciwnym wypadku? :)

Opublikowano

Jesteś długo na forum, powinieneś znać zasady tutaj panujące.
1. Administrator przypomina o obowiązku przestrzegania obowiązującego prawa autorskiego.
3. Zabronione bezwarunkowo jest umieszczanie na Koncie Użytkownika linków do stron zewnętrznych Forum, w szczególności zawierających materiały wymienione w ust 1.
1. Zabronione bezwarunkowo jest umieszczanie na Forum, na Koncie Użytkownika lub w wiadomościach kierowanych na Forum albo do Administratora, a także przekazywanie za jego pośrednictwem materiałów i treści sprzecznych z obowiązującym prawem polskim, zasadami współżycia społecznego oraz dobrymi obyczajami i „netykietą”, materiałów i treści: wulgarnych, obscenicznych, uważanych za tabu, powszechnie uznawanych za obraźliwe, naruszających dobra osobiste innych Osób, nakłaniających do popełnienia przestępstwa, propagujących przemoc, rasizm, agresję słowną i nagannych moralnie, a także niedozwolonych przez polskie prawo reklam: hazardu, alkoholu, wyrobów tytoniowych, narkotyków lub zabronionych środków o podobnym działaniu, leków na receptę oraz innych zabronionych prawem polskim lub międzynarodowym. W razie stwierdzenia takiego przypadku Administrator niezwłocznie zawiadomi odpowiednie organy ścigania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...