Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy lol pójdzie mi na tym sprzęcie ?

Cripse

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam sobie porać lola i nie wiem czy mi pójdzie.

To mój sprzęt, jak coś słabe to piszcie   :)

karta graficzna Intel® G41 Express Chipset

Procesor Intel® Pretium® 4CPU 3.00GHz

ram 3,21 Gb

Czy lol pójdzie chociaż na minimalnych ustawieniach ?

Opublikowano

Na minimalnych powinno pójść, ale ta karta graficzna to zabytek i zintegrowany do tego xDD

Najłatwiej to będzie zainstalować i spróbować ;)

graphic.png

Opublikowano

ja mam słabszy pc i mi chodzi. Zmniejsz na najsłabsze ust. i ściągnij wszystkie potrzebne programy i sterowniki no i mniej więcej tyle... nie pamiętam wiem że ci pójdzie

Opublikowano

Ram - dobry ( na minimalne )

Procek - dobry ( na minimalne )

karta - To, co podałeś, to jest model chipsetu. Nazwa karty zaczyna się zazwyczaj (oczywiście jeśli chodzi o zintegrowane) od GMA (Graphics Media Accelerator). W zintegrowanych kartach graficznych zazwyczaj jest to dynamicznie przypisywane lub edytowane przez użytkownika. Najczęściej 64-128MB, ale nie robi to znacznej różnicy, gdyż chip zintegrowany z płytą główną sam w sobie jest wolny. 

Myślę , że lol na minimalnych pójdzie.

Opublikowano

@up

tak jak wymienisz karte to bedzie lepiej  :] zintegrowana karta graficzna to " szajs " 

na tym kompie powinienes na minimalnych grac normalnie(bez laga) nawet na zintegrowanej 

ja mam gorszego pc (jedynie karta lepsza ) i mam 50/60 fps co prawda troche dlugo mi sie laduje ale tak to ok :P

rs2h.jpg

Opublikowano

Pobrałem lola i ogólnie na początku gra chodzi do 50fps później gdy pojawiają się miniony to trochę spada, ale jak dochodzi do team Fight'a  to fps od razu mi spadają i nigdy się raczej nie trzyma stałą ilość fps ...

Opublikowano

Polecam od GeForce 9500 GT do 9800 GTX. Takie karty będą dobrze komponowały z procesorem, bo jakbyś wsadził (już nie mówię o cenie) np. Gtx 770 to chyba nie byłoby czego zbierać. Popatrz sobie również na ranking wydajności kart w tym przedziale, porównaj ceny, wybierz najbardziej odpowiednią i kup :)

q4igqkopia.jpg

League of Legends
-
Premade to droga do zwycięstwa.

Opublikowano

Ram - dobry ( na minimalne )

Procek - dobry ( na minimalne )

karta - To, co podałeś, to jest model chipsetu. Nazwa karty zaczyna się zazwyczaj (oczywiście jeśli chodzi o zintegrowane) od GMA (Graphics Media Accelerator). W zintegrowanych kartach graficznych zazwyczaj jest to dynamicznie przypisywane lub edytowane przez użytkownika. Najczęściej 64-128MB, ale nie robi to znacznej różnicy, gdyż chip zintegrowany z płytą główną sam w sobie jest wolny. 

Myślę , że lol na minimalnych pójdzie.

Tego pana nie słuchaj, chyba się potłukł jak ze schodzów spadał, już w którymś temacie się wypowiada, jak ma gówniane pojęcie o czymkolwiek.

@topic

Ja na podobnym sprzęcie grałem, z tą różnicą, że miałem 2 rdzeniowego celerona i 2gb ramu. Lol chodził koszmarnie. Na najniższych 15-20 fps, gdy cokolwiek zaczynało się dziać spadek do 4 fps-ow, a przy jakimś teamfighcie to już wogóle zcinka ekranu. Na takim sprzęcie nie pograsz.

Dobej karty nie kupuj. Zwyczajnie ten procek ci będzie ograniczał wszystko, co jest lepsze niż ta twoja karta zintegrowana. Po wbudowanej grafie strzelam, że jest to płyta ASrock g41c-vs lub -vs2 albo -gs, gówno nie płyta - nie polecam. Przy najbliższej okazjii postaraj się kupić COKOLWIEK INNEGO. Można sęsowny pc do gry w lola kupić za jakieś 500zł (używany).

Na tym sprzęcie poprostu nie pograsz i tyle. Minimalnie kupienie karty graf + procka, o tyle dobrze że ta płyta główna obsłuży ci sporo procków (nawet porządne core 2 quady), pod socket 775, ale niestety jakiś debil zapomniał o możliwości zmiany napięcia w biosie, więc sęsownie nic na niej nie podkręcisz.

Mam nadzieje że pomogłem.

Opublikowano

Mam płytę G41MT-S2PT, w sumie masz rację ta płyta zostało kupiona na szybko żeby tylko komputer działam.  I też dlatego pytam się czy można jakoś tak nie drogo kupić coś dobrego żeby np lol działał tak dobrze ?

Opublikowano

Polecam od GeForce 9500 GT do 9800 GTX. Takie karty będą dobrze komponowały z procesorem, bo jakbyś wsadził (już nie mówię o cenie) np. Gtx 770 to chyba nie byłoby czego zbierać. Popatrz sobie również na ranking wydajności kart w tym przedziale, porównaj ceny, wybierz najbardziej odpowiednią i kup :)

Co ma karta graf do procesora? Następny kurwa informatyk.

To jest karta zintegrowana (chipset) bo nie masz dedykowanej. Pograsz na niej myślę ze na 20-30fps.

Jak chcez kupić cos z najtańszych nawet 50zl do Lola wystarczy (np gt220) ale nie polecam bo lepiej poczekać u uzbierać więcej mamony niż kupić kartę na której praktycznie tylko możesz odpalić Lola i gry do 2009 roku na najnizszych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...