Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy wymagane jest komercyjna licencja?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie. Ostatnio naszła mnie pewna myśl utworzenia Gry 2D w przeglądarce. W niej niby była by możliwość mikro płatności. Dodatkowo chciałem stworzyć klienta dla PC i Andków. No i pomyślałem że Unity może nadać się idealnie. Ale jest jeden problem. MIanowicie

• Czy po wprowadzeniu mikropłatności w gre 2d i zrobienie klienta będe wymagał komercyjnej licencji?
  • Czy takie połączenie jest brane za komercje? Czy są to dwa osobne projekty ?

hcq0.png

Opublikowano

Unity pozwala na komercyjne wykorzystanie do jakiejś tam kwoty zysku, bodajże 100 tysięcy dolarów. Do wyższych kwot należy wykupić licencje premium, ale to jest raczej oczywiste, że mając taki zysk stać cię będzie na wydanie tych półtora tysiąca dolców :).

http://unity3d.com/company/legal/eula

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Problemy mogą pojawić się w takiej sytuacji:
Aplikacja jest tylko w Google Play/Appstore, a Ty pobierasz opłaty poza ich systemem, np. przez sms. Jeżeli zarówno dekstop jak i mobil wymaga logowania do konta, które wisi gdzieś na Twoim serwerze to wtedy możesz korzystać z paymentwall.com. Dosyć dobrze to współpracuje z inappami w google play.

Ze strony unity jest tak wyżej - stówka zarobiona to kupujesz pro.

Opublikowano

Aha czyli gdy zarobie na swojej "grze" 100 tys dolców to muszę kupić licencje :-) Żeby to chociaż zarabiało xD Dobra w takim razie po lajku macie. Wyjaśniliście mi co i jak ;)

hcq0.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...