Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet, ping, router

malydarken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nie wiem do jakiego forum sie odnieść więc stwierdziłem że napisze tutaj. Otóz niedawno przeprowadziłem się do Hotelu w którym mieszka ok. 40 mieszkańców, wynajmuje tutaj pokój i raczej to jeszcze będzie trwać jakiś dłuższy czas. Problem leży w internecie szybkośc łącza wynosi 14 MB/s wiekszość lokatorów korzysta z własnego internetu typu plus GSM, Cyfrowy polsat itp. Ale są osoby które wg mnie korzystając z owego internetu (14MB) używaja programów typu uTorrent bądź innych p2p, przez co mój internet wygląda tak (załącznik, nie wiem czy tam dobrze widać, ogólnie to albo leci "upłynął limit czasu żadania" lub ping jest ok. 1000ms, pinguje onet.pl). Pytanie moje brzmi czy jest mozliwość sprawdzenia kto tak "ciągnie" ten internet, odłączenie tej osoby od internetu lub obniżenie mu pakietów ?. Dodam jeszcze bo to najważniejsze że routery są 2 ii do żandeog z nich nie znam hasla i znać nie będe ponieważ właściciel hotelu generalnie ma to w du.... w umowie było pisane ze internet jest ale nie było napisane jaki, taki tam myk... Mam jedynie dostęp do bezpieczników z routera jak mysle i może udało by mi sie jednorazowo dostać fizycznie do routera ale nie sądze żebym cos przy nim wskurał. Bardzo prosze o jakąś pomoc, moge sciągać jakies programy albo o 1szej w nocy lub z samego rana kolo 5-6 jeżeli trzeba wtedy ten internet jest zdatny do przeglądania stron

post-52629-0-16734700-1396816869_thumb.jpg

Opublikowano

Polecam program cutnet jak brat ściąga coś właśnie z torrentów 

to odcinam mu tak neta , tylko problem później z rodzicami , 

ale tobie raczej to nie grozi :)

Opublikowano

Internet jest założony dla wszystkich ludzi w tym hotelu i musisz się z tym pogodzić. W ofercie masz podany internet i internet teoretycznie masz więc właściciel z umowy się wywiązał. Nie sądzę byś dostał hasło do routera gdyż mógłbyś sobie ustawić internet tylko dla siebie i resztę gości mieć w ... poważaniu. Musisz się z tym pogodzić. Nie uda Ci się raczej nic wskórać. 

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Opublikowano

różnica jest taka kolego że jest tutaj jeden cfaniaczek który sobie to wszystko opanował i wszcy mowią że ten interenet jest do d... ja chciałbym sie dowiedzieć kto to jest i zmniejszyć mu limit np. do 1 mb. wszyscy by byli zadowoleni nie tylko ja

Opublikowano

można , wystarczy dostać się do routera ( nawet to proste tylko trzeba wiedzieć jaką metodą, jest ich ok 20 ) i zmienić konfiguracje routera

informacji szukaj sobie na google dla tego modelu routera

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

odkryłem kolejny problem, dzownilem dzisiaj do tego dostawcy stwierdzil ze jest duzy upload ale nie az tak żeby sie nie otwierały strony i miał takie problemy jak przy pingu który w/w. Otóz wywala tylko mnie i jeszcze jedną sąsiadke, wygląda to tak że np moge grac w gry online z pingiem 23ms, otwierając strone internetową (facebook, youtube) momentalnie ping wskakuje ponad 1000-3000 lub całkiem wywala. Myślałem ze to wina routera jednak byłem dzisiaj u właściciela który posiada laptopa, w miedzy czasie mialem odpaloną usługe cmd - ping, u niego odpalilem rownierza tą usluge + zaczalem otwierać strony. Finał był taki ze jemu wszystrko chodziło bdb strony sie otwierały bardzo szybko i buforowanie filmikow tez było bardzo szybkie, Wchodząc do swojego lokum ping dalej mialem stały 24-25ms ale gdy odpalilem strone internetową odrazu wywalilo uplynal limit czasu żadania, szybko zadzwonilem do wlasciciela pytajac sie czy posaida dalej internet i stwierdzil ze tak(nie śadze żeby miał powód kłamać). I generalnie w tym momencie jestem bezradny... jedyne co zrobilem i udaje mi sie dzieki temu otwierać strony internetowe to zmienilem ustawienia na "sieć domową" nie wiem co to mogło dać ale jak widać pomogło lub to jest zwykły fart ale youtube tez dziala z tym ze piosenki sie buforuja strasznie długo. Może teraz ktoś coś wymysli lepszego niz ja

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...