Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca za granicą - od 16 lat? Pracował ktoś?

EasyDead

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam pytanie. Mianowicie był ktoś z was za granicą w wieku 16+ na wakacjach za pracą? pracował ktoś w jakiejś robocie sezonowej? Jeśli tak to gdzie szukać takiej pracy by na oczustów nie trafić?

Pytam bo chciałbym pojechać w wakacje do pracy np. do Niemiec, Szwecji, Norwegii i chciałbym zacząć szukać ale nie mam pojęcia gdzie, a chcę zaufane oferty.

Opublikowano

Cześć. Mam pytanie. Mianowicie był ktoś z was za granicą w wieku 16+ na wakacjach za pracą? pracował ktoś w jakiejś robocie sezonowej? Jeśli tak to gdzie szukać takiej pracy by na oczustów nie trafić?

Pytam bo chciałbym pojechać w wakacje do pracy np. do Niemiec, Szwecji, Norwegii i chciałbym zacząć szukać ale nie mam pojęcia gdzie, a chcę zaufane oferty.

Coś ty? Wydaje mi się, że nikt na czarno Cię nie przyjmie, aczkolwiek nie wiem jak jest z zatrudnianiem ludzi w innych krajach.

btw. Słyszałem, że w Norwegii na Śmieciarce zarabia się 7,000€

Opublikowano

Coś ty? Wydaje mi się, że nikt na czarno Cię nie przyjmie, aczkolwiek nie wiem jak jest z zatrudnianiem ludzi w innych krajach.

No bo tam się tyle kasy zarabia. Na biało na pracę sezonował przyjmują od 16 lat tylko nie wiem jak znaleźć dobrą oferte :D

Opublikowano

Jak to co piszesz to prawda, to wyjeżdżam do Norwegii. xD 

Ja nie pracowałam, ale słyszałam od znajomych którzy pracowali - różnie było, czasami oszustwa, czasami nie. Różni są przecież ludzie, trudno wszystkich do jednej szuflady wrzucić. :) 

Opublikowano

Jak to co piszesz to prawda, to wyjeżdżam do Norwegii. xD

Ja nie pracowałam, ale słyszałam od znajomych którzy pracowali - różnie było, czasami oszustwa, czasami nie. Różni są przecież ludzie, trudno wszystkich do jednej szuflady wrzucić. :)

Oj, koleżanko ;// Nie jest tak kolorowo jak się wydaje. Mimo, że się zarabia tyle, to również inne rzeczy są droższe, więc taki pogląd nie ma sensu =)

Opublikowano

Oj, koleżanko ;// Nie jest tak kolorowo jak się wydaje. Mimo, że się zarabia tyle, to również inne rzeczy są droższe, więc taki pogląd nie ma sensu =)

Tak ale wyjechać tam na miesiąc i zgarnąc pare groszy i wrócić do PL to chyba nie jest jakiś głupi pomysł ;p

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

tak to prawda ze zarabia sie tam bardzo duzo euro lecz ceny sa absurdalnie drogie piwo - 7 euro.

blekitny_meczet_turcja_stambul.jpg

Opublikowano

jeśli chodzi o Norwegięz to byłem tam, i przeciętny polaczek będzie żałował sobie tam nawet Marsa, który po przeliczeniu na zł kosztuje 10zł - wszystko dlatego, że przeciętny Norweg zarabia 40 000 kr norweskich, czyli około 20 000zł

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

W Anglii możesz podejść do ciapatego w sklepie i zapytać się czy nie ma pracy na czarno, często tak zatrudniają. Płacą mniej niż zwykle, ale to zawsze coś :)

VNp6c2U.png

Opublikowano

Najlepiej znać kogoś tam za granicą i iść do znajomego naszego znajomego jeśli takowy jest :D

Wtedy masz najmniejszą szansę na oszukanie ;)

1377808813-U903831.png

Opublikowano

Moj kolega pracowal za granicą ale w tym samym miejscu gdzie jego Tata. To zarobił 2,000 zloty przez niecały miesiąc. Miał 15 lat wtedy.

Opublikowano

No to 2k to jest spoko sumka, w Polsce nie idzie w 2 miesiące zarobić tyle mając 15 lat. No życie w Norwegii nie jest najtańsze ale jak ktoś jedzie by tylko zarobić i wrócić to się jednak troche opłaca.

Opublikowano

w wieku 16 lat nawet za granice nie wyjedziesz bez starych, już nie mówię o żadnym zatrudnieniu :D

Opublikowano

w wieku 16 lat nawet za granice nie wyjedziesz bez starych, już nie mówię o żadnym zatrudnieniu :D

No to mało się znasz. Kumpel mając 15 lat poleciał sam do Szwecji do rodziny. Nikt się o nic nie czepiał. Wystarczy zgoda rodziców i tyle.

Opublikowano

Rodzice nie chcą kupić nowego komputera?

No to mało się znasz. Kumpel mając 15 lat poleciał sam do Szwecji do rodziny. Nikt się o nic nie czepiał. Wystarczy zgoda rodziców i tyle.

A rodzice to nie rodzina?

17052109001382846035.png

Opublikowano

Rodzice nie chcą kupić nowego komputera?

A rodzice to nie rodzina?

Wypraszam sobie takie teksty ale jak jesteś gimbusem to sobie pisz. Na komputer i motorower sam zarobiłem nosząc ulotki przez kilka miesięcy więc się nie wypowiadaj. Teraz w wakacje chciałbym pojechać i zarobić pieniądze i nie powinno Cie interesować na co. A i rodzina, chodziło mi o Ciocie, wujka.

Opublikowano

Norwegia, najlepsze rozwiązanie. Matka znajomego, lata tam zawsze 3x w roku na 2 miesiące. Samolot wychodzi  taniej, niż dojazd do roboty w Polsce.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Byłem na wakacjach w 2013 tam, bo mój ojciec pracuje na budowie.  Zestaw z frytkami, colą i 4 fishburgerami w restauracji typu fastfood (king coś tam ) kosztował 200zł ;) Ale zarabia się zacnie, za kilka lat też pojadę trochę dorobić. Ps. w drodze na plaże widziałem kilka ferrari przed domami zwykłych ludzi ( inni też mogli mieć, ale w garażu ), na parkingu przy plaży norweskie auta typu corvetta warta 150 tyś,  Cadillaki, porsche, drogie harleye, na wodzie łodzie za kilka baniek... Masakra :D 

21515.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...