Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka kolejnych pytań

Gość Valze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacznijmy od pierwszego, o co chodzi z tymi specjalizacjami? Mają jakiś większy wpływ na rozgrywkę? Jakie najlepiej wybierać? Czy da się cofać wybór po jakimś czasie i rozdać na coś innego? W co rozdawać jeśli gram champem Annie?

kdlsp9.jpg

I jeszcze drugie pytanie, na jakiego champa zbierać? Tą słodką dziewczynką z misiem lubię grać, jest jeszcze coś podobnego, bardziej op? Lubię tak magicznie, na dystans, i kasować przeciwnika na parę combosów :D

Jeszcze będę miał pytanie o runy, ale dopiero jak wbiję 20lv, tak radzili ;)

Opublikowano

Warto rozdawać punkty na te specjalizacje mało dają ale zawsze coś . Ja gram dużo Asha,master yi i ja zawsze daje na obrone (tylko) . I tak możesz zrestartować te punkty by je rozdać od nowa.

Licze na like .

Opublikowano

mają wpływ, bo masz tam fajne dodatki np. armor, ad, tarcza czy różne dodatki.

możesz sobie 20 takich stron zrobić, możesz zmieniać i bawić się ile chcesz.

Opublikowano

Specjalizacje mozesz resetowac i mozesz zrobic ich 20 stron max, mozesz ogarnac mojego lolkinga (http://www.lolking.net/summoner/eune/32274287#masteries ) i sprawdzic sobie moje Masterki i starac sie je kopiowac, polecam ci zaczac od DEFENSE zeby nie padac na Combo :/ Na slabe Lvl polecam ci Mastera Yi, 450 Pz tylko :) Polecam ci tez rowniez zmienic na Angielska wersje i sie do niej przyzwyczaic poniewaz jak wbijesz 30 lvl mozesz miec problemy z nazwami itd.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Specjalizacje się przydają, zmniejszają cd, dodają armor itp w zależności jakie wybrałeś.

A co do postaci to Lux jest dobra i tania.

+tarcza

+slow

+klatka

+aoe skille

+niskie cd

+latwa farma

+dobry harras : e + aa

Opublikowano

Specjalizacje mozesz resetowac i mozesz zrobic ich 20 stron max, mozesz ogarnac mojego lolkinga (http://www.lolking.net/summoner/eune/32274287#masteries ) i sprawdzic sobie moje Masterki i starac sie je kopiowac, polecam ci zaczac od DEFENSE zeby nie padac na Combo :/ Na slabe Lvl polecam ci Mastera Yi, 450 Pz tylko :) Polecam ci tez rowniez zmienic na Angielska wersje i sie do niej przyzwyczaic poniewaz jak wbijesz 30 lvl mozesz miec problemy z nazwami itd.

Ja właśnie preferuje język polski. SKille są bardziej zrozumiałe, jeśli są jakieś skomplikowane. 

@top

nie polecam ci lux na początek, bo ona polega na trafieniu skill shootami, co może nie być takie łatwe. Radze włączyć ci autorze tematu smartcasty, czyli szybkie rzucanie zaklęć. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Na 5 lvlu to specki malo ci dadza.

Daj w cooldown reduction.

A co do champa to kup akali

Q+q+r+autoatak+e+r+ignite i ubity cel

image.png 

Opublikowano

Specjalizacje, powiedziałbym, są 3 najważniejszą sprawą w grze. 

Rozdajemy tak jak potrzebujemy, czyli jak grasz Annie to dajesz 21/9/0. Bierzesz CD reduction i AP

Championem którego szukasz jest Ryze!

+ Tani, bo 450

+ Stun

+ Harras

+ Łatwa farma

+ mocne combo

+ spellvamp

+ przyśpieszenie

+ jeżeli użyjemy ulta, nasze skille biją AoE.

Bulid:

Sorce > RoA > Serafin > Frozen Heart > Oblicze ducha > Ga/Banshee

Jeżeli chcesz wiedzieć więcej, zapraszam na PW 

Opublikowano

Specjalizacje, powiedziałbym, są 3 najważniejszą sprawą w grze. 

Rozdajemy tak jak potrzebujemy, czyli jak grasz Annie to dajesz 21/9/0. Bierzesz CD reduction i AP

Championem którego szukasz jest Ryze!

+ Tani, bo 450

+ Stun

+ Harras

+ Łatwa farma

+ mocne combo

+ spellvamp

+ przyśpieszenie

+ jeżeli użyjemy ulta, nasze skille biją AoE.

Bulid:

Sorce > RoA > Serafin > Frozen Heart > Oblicze ducha > Ga/Banshee

Jeżeli chcesz wiedzieć więcej, zapraszam na PW 

Denerwuje mnie ten champ. Na angielską wersję przełączę, ale byłem ciekawy dubbingów. To skoro można przywracać punkty to się pobawię, może coś dobrego uskładam.

A co sądzicie o Katarinie? :>

Opublikowano

Jest dobra, ale na wyższym Elo nie ma zastosowania.

Stun i dobranoc

Opublikowano

Specjalizacje są ważne, pod Twój styl gry.

Jeśli chce postać OP i coś co kasuje przeciwnika na combo jeśli nawet jest tankiem to polecam tzw. Le Blant <3 (Czytaj: Le Blanc)

Postać jest bardzo mobilna, ucieczka z W i Ogromny dmg... Jeśli opanujesz grę nią to będzie too OP.

Minus taki, że jeden stun i po niej ; /

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Ryze fajny champ bo twardy tez kiedys bylem przeciw ale jak dobrze zlozysz to kosisz ^^ moze Kayle? Tez tania a DMG ma ;)

No to sprawdzę Kayle.

Opublikowano

Jednak mam Katarinę, poda ktoś jakiś dobry build?

Opublikowano

Na Katarinie to ja składam pod full burst a nie jakieś brązowe.

Sorcerki --> Maska --> DFG --> Rabbadon/Zhonya --> Rabbadon (jeśli wziałeś wcześniej Zhonye) --> GA/void staff

Z DFG nie będziesz miał problemu z zabijaniem.

Opublikowano

Ja kate składam pod full dmg + cd:

Sorcerki--> Liadriego ta maska--> Kostur pustki --> objecie ognia ---> Rabadon ---> zhonya.

I jedno combo i pentakill. Tylko uważaj by Ci stuna na morde nie strzelili. Zabierz i wbijaj pod koniec TF nią.

PS jeśli sie pomyliłem co do nazw to przepraszam ale mam LoLa po angielsku

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Ja właśnie preferuje język polski. SKille są bardziej zrozumiałe, jeśli są jakieś skomplikowane. 

@top

nie polecam ci lux na początek, bo ona polega na trafieniu skill shootami, co może nie być takie łatwe. Radze włączyć ci autorze tematu smartcasty, czyli szybkie rzucanie zaklęć. 

1. A pozniej bedzie zawracac dupe: A CO TO PHANTOM DANCER? A CO TO INFINITY EDGE ? A CO TO TRINITY. Juz nie mowiac o Skrotach, skille mozna samemu przeczytac Angielski to teraz panujacy jezyk, poza tym sa filmiki pokazujace skille ;p

2. A ja Lux polecam na poczatek. Czemu? Bo nauczysz sie tych Skill Shotow, moze na poczatku bedzie zle ale jak sie wyuczysz to pozniej dasz rade kazda postacia. Btw. Twoj tok myslenia jest dziwny :p

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Tak Polecacie droższe czy tańsze postacie, dobre i słabsze. A jakoś nikt nie wspomniał o Tryndamerze, który na początkowych lvlach idealnie się sprawdza ze skillami Slow/Odskok, doskok/Okropny dmg. Jedno osobowa armia :)

+ Nieśmiertelność :)

1326728565-U383707.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...