Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Te same ip BungeeCord.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z serwerem: Gracze po wejściu na serwer przez bungeecord mają te same ip, w authme mam ustawione bungeecord na true ale i tak jest to samo ip dla wszystkich graczy, gdy w spigot.yml ustawiam bungeecord: true to nie można wejść na serwer. W config.yml bungeecorda ip_forward też na true, nic nie działa.

Opublikowano

Skoro wszystko zrobił i nie działa to albo build silnika albo bungeecord jest fail.

Serwer minecraft 1.7 i 1.8

Survival, Gildie, Działki i Mini Games

Opublikowano

@ref

Mam teraz inny problem.

Gdy ustawiam bungeecord: true w spigot.yml to gdy próboje wbić kicka mnie:

if you wish to use ip forwarding , please enable it in your bungeecord config as well!
Opublikowano

Jaki adres IP masz w spigot -> config.yml ? Jeżeli masz 0.0.0.0 To jest twoja odwiedź. Musisz zmienić na adres na których stoi bungee ( np. 111.332.414.413 )

2w6ic6t.png

• 2 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

@ref

Mam teraz inny problem.

Gdy ustawiam bungeecord: true w spigot.yml to gdy próboje wbić kicka mnie:

if you wish to use ip forwarding , please enable it in your bungeecord config as well!

Jeżeli oto chodzi to przez config spigota ustawiłeś tam bungeecorde na true i zablokowało ci wszystkie ip do twojego serwera i możesz wejść tylko prze bungee na serwer. Jak to nie pomoże sprawdż jaki serwer ustawiłes w configu bungee jako lobby.

Co di ip graczy wchodzących na bungee mam ten sam problem ip-forwading nie pomaga i dalej wszyscy mają ten sam problem.

Pomoże ktoś??

DIAMENTOWY GLOB - sieć serwerów Minecraft ip: s1.diaxglob.pl

Opublikowano

@saimon312 czy ty widzisz kiedy to było napisane ? 7 kwietnia a mamy 12 listopada :>

co nie znaczy że problem jest rozwiązany. Włąsnie tu jest problem forum , ktos zakłada temat z problemem , Ktos nawet problem rozwiązuje ale nie pochwali się tym i jak jest sytuacja taka jak u mnie że mam taki problem to nigdzie nie moge znależć konkretnej odpowiedzi bo jak piszesz ty  - stary temat.

I co z tego że dawno - problem jest aktualny i to pewnie dla bardzo wielu ludzi a nie został rozwiązany.

Chyba że znasz mądralo odpowiedź i nas oświecisz

Opublikowano

@saimon312 problem zostało już pewnie 300 razy rozwiązany tylko osoba która go miała i udało jej się to wykonać nie musi pochwalić się tym jak to zrobiła .

A za odkopy tematu jest warn :>

Opublikowano

@saimon312 problem zostało już pewnie 300 razy rozwiązany tylko osoba która go miała i udało jej się to wykonać nie musi pochwalić się tym jak to zrobiła .

A za odkopy tematu jest warn :>

Ale ten temat jest jak najbardziej aktualny. Sam mam ten problem i nie wiem jak go rozwiązać więc szukam odpowiedzi. A odpowiedzi nie ma na forum. Napewno problem da sie rozwiązać może i nawet 300 razy ale wole raz a skutecznie. Dlatego pisze w temacie bo chcę znać odpowiedź. 

A w twoim przypadku odpowiedź nie związana zupełnie z tematem również zasługuje na warna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...