Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

HD 4850 Przegrzewające się 115/120 Stopni

AfgFire

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam do was pytanie co mogę zrobić pasta termo grzewcza jest wymieniona jest to wersja asusa i mam chłodzenie te oryginalne . Przy 100% obrotów wiatraka takie temperatury potrafię uzyskać jak 115/120 Stopni to troszkę za dużo ale karta sama nie jest wiele warta ale niestety ostatnio kupiłem 6970  i chłodzenie za 200 zł teraz nie napisze jakie bo nie pamiętam. Chodzi mi o jakieś chłodzenie byle ciut cichsze ale nie za drogie zobaczyłem takie ale nie wiem czy dobre albo czy nie będzie gorsze podsyłam link 

http://allegro.pl/raiden-chlodzenie-karty-graficznej-turbo-2-vga-i4092939233.html

Chłodzenie za max 30 zł więcej mi się nie opłaca wydać

Odpowiedzi sensowne nagradzam klikając LUBIE TO

battlefield3wallpaperhdf.jpg
Opublikowano

Pastę termoprzewodzącą zmieniałeś? 

Fakt, nie zauważyłem. Napisałeś to bardzo chaotycznie, jeśli zmieniona pasta, wyczyszczona karta z kurzu i nadal takie temperatury to możesz wymienić chłodzenie, tamto do takiej karty powinno dać radę. Temperatury są podczas obciążenia, czy karta po prostu daję takie temperautyr? 

Opublikowano

Paste na jaka wymieniles? Jesli pasta byla markowa i chlodzenie jest poprawnie zamocowane to niemozliwe zeby osiagala takie temperatury. Sprobuj jeszcze raz nalozyc paste i dokladnie przymocowac chlodzenie, bo byc moze gdzies radiator nie dotyka do rdzenia cala powierzchnia i stad takie temperatury. Jesli wszystko zamontujesz poprawnie i dalej temperatury beda takie wysokie to prawdopodobnie chlodzenie jest uszkodzone, albo sama grafika. Moze byc ze padl czujnik temperatury, zobacz czy jak pokazuje te 115st. na grafice to czy fizycznie jest ona tak goraca. 

Opublikowano

panowie co ile lat polecacie nakładać nową pastę na grafikę ? Z doświadczenia wiem ze 4 lata to już za dużo tak spaliłem 8800 gtx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...