Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Plugin na gildie, co powinien posiadać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od pewnego czasu planuję napisać darmowy plugin na gildię, lecz nie taki sobie zwykły - z masą dodatków, z czymś czego jeszcze nie ma. Niestety brak mi pomysłów, dlatego pytam was - Co taki plugin na gildie powinien zawierać?

Opublikowano

zabezpieczenie terenu gildi(wielkość do ustawienia w configu), gildie trzeba opłacać co jakiś czas i jakimiś itemami i te rzeczy są do ustawienia w configu, statystyki do bazy danych(najlepiej żeby była możliwość wyłączenia bazy danych), chat gildi(nikt nie widzi co pisze gildia oprócz członków), założyciel może przenieść gildie (chodzi o zabezpieczenie terenu) w jakieś inne miejsce ale jeżeli będzie posiadał odpowiednie itemy(itemy też do ustawienia w configu), żeby dodać nową osobę założyciel musi posiadać odpowiednie itemy(które też ustawia się w configu), założyciel może zaplanować walkę z inną gildią oraz wyznaczyć koordynaty jeżeli przeciwna gildia przyjmie zaproszenie do walki, założyciel może ustawić sojusz z gildią a gildia przeciwna musi zaakceptować lub odrzucić sojusz(gildia nie może odrzucić sojuszu gildi która ma w tym momencie walkę). Takie mi przyszyły pomysły

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Ja zawsze chciałem stanowiska w gildii. Chodzi o to, że będą np. Lider, Zastępca, Moderator, Oficer, Użytkownik i Rekrut. Każdy będzie miał inne uprawnienia w gildii np.

Lider - Wszystkie.

Zastępca - Wszystkie oprócz zmiany rang i usuwania gildii.

Moderator - Wyrzucanie, przyjmowanie i zakładanie cuboida gildii.

Oficer - Wyrzucanie i/lub dodawanie do gildii.

Użytkownik - Możliwość niszczenia i otwierania skrzyń na cuboidzie gildii.

Rekrut - Czat gildyjny 

:D

Opublikowano

zabezpieczenie terenu gildi(wielkość do ustawienia w configu), gildie trzeba opłacać co jakiś czas i jakimiś itemami i te rzeczy są do ustawienia w configu, statystyki do bazy danych(najlepiej żeby była możliwość wyłączenia bazy danych), chat gildi(nikt nie widzi co pisze gildia oprócz członków), założyciel może przenieść gildie (chodzi o zabezpieczenie terenu) w jakieś inne miejsce ale jeżeli będzie posiadał odpowiednie itemy(itemy też do ustawienia w configu), żeby dodać nową osobę założyciel musi posiadać odpowiednie itemy(które też ustawia się w configu), założyciel może zaplanować walkę z inną gildią oraz wyznaczyć koordynaty jeżeli przeciwna gildia przyjmie zaproszenie do walki, założyciel może ustawić sojusz z gildią a gildia przeciwna musi zaakceptować lub odrzucić sojusz(gildia nie może odrzucić sojuszu gildi która ma w tym momencie walkę). Takie mi przyszyły pomysły

Gildie bez bazy danych ?  :huh:

Może gildie bez kodu ? (to nie pomysł)

Bez bazy danych nie ma po co pisać pluginu na gildie w nim będzie się wszystko zapisywać gildie itp.

"gildie trzeba opłacać co jakiś czas i jakimiś itemami" -> Nie każdy chce aby trzeba było opłacać gildie...Więc w konfigu powinna być opcja do off i on.

"założyciel może przenieść gildie (chodzi o zabezpieczenie terenu) w jakieś inne miejsce" Po co ? A nie lepiej dać ,że nie da sie przenosić ?4

"założyciel może zaplanować walkę z inną gildią" Brak tu sensu... Nie będę dalej pisał bo ide do szkoły NARA (przeczytajcie to dokładnie!) B)

Opublikowano

Zapłacenie kaucji za wejście i za wyjście z gildii ( dlatego , że jest wiele osób którzy wchodzą do twojej gildii i ją niszczą i potem wychodzą )

Opublikowano

No to tak, po co zakładasz temat jak nie masz rozpoczętych prac? Stwórz najpierw podstawowe funkcje, łączność z bazą danych MySQL, zrób podstawowe komendy, i dopiero wtedy zaloż temat z pytaniami, moim zdaniem z tego "projekty", nic nie wyjdzie.

Pozdrawiam,

Najlepszy serwer Wojny Gildii?

Sprawdz! - mc.proCrafters.pl

Opublikowano

Pic na wodę :) znając życie bo każdy wie że Polska krajem chamskim jest i nic nie da za darmo :) Tak samo ten koleś pisze temat by zabłysnąć a i tak du** nie rusza na pisanie :) Pozdro dla tego co założył temat.

Opublikowano

No to tak, po co zakładasz temat jak nie masz rozpoczętych prac? Stwórz najpierw podstawowe funkcje, łączność z bazą danych MySQL, zrób podstawowe komendy, i dopiero wtedy zaloż temat z pytaniami, moim zdaniem z tego "projekty", nic nie wyjdzie.

Pozdrawiam,

Dlaczego? Bo chcę zebrać pomysły, a podstawowe funkcje i łączność z bazą danych nie jest aż takim pożeraczem czasu. :P

Pic na wodę :) znając życie bo każdy wie że Polska krajem chamskim jest i nic nie da za darmo :) Tak samo ten koleś pisze temat by zabłysnąć a i tak du** nie rusza na pisanie :) Pozdro dla tego co założył temat.

Polska? Nie każdy polak jest chamem. :> 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...