Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Arty w Cinema4d by SecroN

SecroN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!
Od razu się przyznaje i przepraszam za multi-konto.
Moje stare konto nosi nazwę Hunter128 i założyłem tam temat w którym robiłem "tapety" w programie "mine-imator".
Jako iż program był tylko siatką 3d przełączyłem się na Cinema4D.
Oto kilka moich dawnych artów:

(Są w załączniku)

To moja najnowsza tapeta:

2h3mt5d.jpg

Jestem otwarty na krytykę.

post-1138917-0-01098600-1396804947_thumb.png

post-1138917-0-36702200-1396804954_thumb.png

post-1138917-0-87979200-1396804960_thumb.png

post-1138917-0-62284600-1396804969_thumb.png

Opublikowano

Popracuj nad oświetleniami. Szczerze mówiąc wybuch wyszedł ci najlepiej ;) Powodzenia w dalszym tworzeniu

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Opublikowano

Ok, tak ogólnie to tylko pierwsza praca wyszła dobrze - bo zrobiłeś z pomysłem, dobrze ustawiłeś kamerę, chociaż nic więcej, ale i tak póki co twoja najlepsza praca. Następne obrazki to nic szczególnego, ja bym tego na tapetę czy nawet na sygnaturę nie próbował wstawić. Przy niektórych postaciach straszne pozy są poustawiane, nic nie wiadomo co to miało przypominać. I jak już korzystasz z neta, to ściągnij sobie jakiś lepszy model Steve'a, bo zgięcia w nogach i rękach wyglądają okropnie (jak dla mnie to wciąż najlepiej zrobił to BootstrapBockaroo, zobaczysz u Slamacow'a). W trzecim obrazku zapomniałeś bluru dla trawy wyłączyć. Pilnuj tego, bo potem możesz kilkugodzinne rendery popsuć. W sumie, to trochę za wcześnie jak dla mnie bierzesz się za prawdziwe rendery, za mało znasz cinemę i jej możliwości, mimo, że ja siedzę w innym programie to wiem co to cudo potrafi. Nie wiem czy są jakieś polskie tutoriale do niej, bo ciężko ci będzie od zera załapać samodzielnie albo chociażby z angielskich poradników. Więc póki co, na razie spędzaj więcej czasu na poznawanie środowiska w którym chcesz pracować, bo bez tego nigdy nie dojdziesz do profesjonalizmu. Powodzenia.

Wejdź, narysuj coś! - http://weavesilk.com/

Opublikowano

@Up
Widzę że muszę jakąś nową tapetę dać bo w sumie to teraz trochę co innego robię w cinemie ( też z "majkrafta ale nie tapety ) ale zrobię jakąś tapetę do porównania ;).
Dzięki za jak najbardziej konstruktywną krytykę.
@Edit :
To  co robię to modele bloków z minecraft tylko że dodałem do nich trochę szczegółów jak na razie to mało mam tych modeli bo zacząłem oficjalnie 4 dni temu jak ktoś jest zainteresowany:

http://craftsite.pl/forum/index.php?/topic/76329-model-3d-pack-cinema4d-by-secron/

Opublikowano

Do modeli nie mam zarzutów, bo minecraft jednak nie potrzebuje jakichś mega obiektów na scenie, wręcz przeciwnie - im prostsze i kwadratowe tym lepiej. Sam nie mogłem zajrzeć na modele, bo nie ten program, ale fajnie, że coś udostępniasz (mimo że proste, i mi zajęłoby zrobienie tego ze dwie minuty), to jednak uważam za super gest oddawać owoce swojej pracy za darmo.

Wejdź, narysuj coś! - http://weavesilk.com/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...