Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wolne ładowanie się/mała ilosc fps ;/

StreetWP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaaano! Chce was prosic o pomoc. Co musze zrobic zeby miec więcej fps i żeby szybciej się ładowac? Mam grafike na very low i ciągle mam od 10 do 20 fps. Mój laptop: 

Procesor: AMD E-450 with Radeon HD Graphic 1.65GHz

RAM: 4GB

Metin2 PL ASTRAL :

SURA WP 81lv+ ON

Opublikowano

Laptop... Laptop nie jest do gier. Lepiej już kupić stacjonarkę jak chcesz grać w jakiekolwiek gry. Być może Ci się przegrzewa? Sprawdź temperatury. Jaka karta graficzna?

Opublikowano

Wiem ale laptopa dostałem a na stacjonarkę nie mam kasy ;/

Karta:Radeon HD Graphic 1.65GHz

Metin2 PL ASTRAL :

SURA WP 81lv+ ON

Opublikowano

Słaba ta karta, może to jej wina, nie jestem pewien, bo nie jestem dobrym informatykiem. Piszę tyle co wiem.  :unsure:

Opublikowano

Nie spełniasz minimalnych wymagań gry. Na tym procku to nawet metin by sie wiesił. Zainwestuj w lepszy sprzęt to może będziesz miec lepsze warunki do gry, tymczasem marnie to widze.

Opublikowano

Polecam program Game booster, dodaje od 10-20 fps, wyłącza wszystkie zbędne procesy etc.

Ładowanie też przyśpiesza.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Nie spełniasz minimalnych wymagań gry. Na tym procku to nawet metin by sie wiesił. Zainwestuj w lepszy sprzęt to może będziesz miec lepsze warunki do gry, tymczasem marnie to widze.

Procesor nie zaniża fps'ów tak jak kart. graf

ale i tak jej nie zmienisz bo to laptop .

kup se nowy komp i po problemie

Opublikowano

Tak gadacie ja na swoim lapku gram na wysokich i ciągle 40 FPS :)

Stary laptop pewnie sie przegrzewa nic nie poradzisz. 

Idź graj w mt2 na hardach bo na easy to nowe moby zajadą ci laptop całkiem 

Do większości UP, pomyśleliście że nie każdy pracuje/ma bogatych rodziców żeby mu od tak kupili nowy komputer bo wy tak mówicie ? Ogar troche 

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Polecam program Game booster, dodaje od 10-20 fps, wyłącza wszystkie zbędne procesy etc.

Ładowanie też przyśpiesza.

Ty chcesz mu całkowicie spalić laptopa?

Co wy gadacie? Laptop nie do grania? Sam ma laptopa i normalnie mi śmiga na 45-60 FPS... i na dodatek laptop się nie przegrzewa...

Lepszy sprzęt = dużo FPS... 

1367996595-U582588.png

Opublikowano

@UP

Człowieku o jakim paleniu laptopa tutaj mówisz? Sam miałem problemy na laptopie z fpsami, długim czasem ładowania i dropami. Grzał się nie miłosiernie a teraz spokojnie 50 fpsow, brak dropow i znacznie mniej się nagrzewa.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

JA radze pościągać sterownik do karty graficznej i zminimalizować ustawienia w lol'u na najniższe. jak masz już sterowniki to zobacz czy masz wszystkie potrzebne programy

Opublikowano

Procesor nie zaniża fps'ów tak jak kart. graf

ale i tak jej nie zmienisz bo to laptop .

kup se nowy komp i po problemie

Procesor nie zaniża fpsów tak jak karta graficzna ? Proszę cię. Miałem Pentium 4 i Gt 430 i na very low miałem 50 fps max na poczatku gry, potem miałem 30 i w tfach spadało. Przesiadłem się na core quada i mam 80 fps na very high, więc kolezko nie pierdol jak się nie znasz ok ?

Co do tematu, nie uciągniesz na tym sprzęcie lola nie ma szans. Nie rób sobie nadziei, kup coś lepszego.

Opublikowano

@up sama nie pierdol koleżanko. P4 to 2 wojna swiatowa podług gt430. Jakby nie było takiego skoku między prockiem a grafika to różnicy praktycznie nie widac różnicy. Prawda jest ze za fpsy odpowiada praktycznie tylko karta graf.

Powiem wam tak. Huja się znacie gimbusy jebane. Wy się o kompach uczycie na informatyce. Pewnie sami dostaliscie od kogoś albo tatuś dal pieniazki informatykowi i żeby on go zlorzyl.

Laptop jest dobry. Ja na Intel HD i z podobnym prockiem grałem na 40fps.

Procek ma 1.6gHz ale x2, matoly. Jest on nowy i np będzie lepszy niż stary 2.0 x 2

Najbardziej rozesmialo mnie jak typek napisał ze GB pali kompy :dfddddddd normalnie leże. Nawet jak wyjebiesz radiator od chłodzenia to ci się proc nie spali. W biosie jest ustawione ze np od 90 st. Się sam komp wyłącza.

Podejrzewam:

-sterowniki

-tryby (np ekonomiczny)

-zmniejsz rozdzielczosc

Opublikowano

@Panu up już dziękujemy. Po twojej wypowiedzi tracę wiarę w Polaków. To spróbuj odpalić chociażby takiego bf3 na gtx760 i takim core 2 duo e8600 zobaczymy, czy fps zależą tylko od karty graficznej. Skoro na podobnym laptopie grałeś to może podasz jego model?

Na tym kompie nie pograsz w lola na przyzwoitych fpsach, jest on po prostu zbyt słaby. Żadne aktualizacje, gb nie pomogą. Z tego co widzę to nie jest laptop tylko notebook, które z reguły służą tylko do przeglądania internetu, oglądaniu filmów i ewentualnie granie w bardzo mało wymagające gry.

Opublikowano

Powiem tak, w laptopach jest zupełnie inaczej..

W laptopie na wymagania minimalne musisz mieć 2/4x większe niż na komputer.

Dowód?

Porównajcie sobie lapka z 4gb oraz szybkość ładowania gry, a porównajcie PC z taką samą ilością ramu; oczywiście płyta musiałaby być podobna, żeby były kości mniej więcej o takich samych częst. taktowania (co również zależy od szybkości uruchamiania).

A co do samego tematu, kup nowy komputer.. ok, może nie każdego stać zaraz na nowy, ale zaraz będą wakacje, możesz trochę jeszcze wytrzymać bez LoLa, a przez wakacje możesz spróbować sobie dorobić (np. zbieranie owoców - trudna praca fizyczna, ale dużo można zarobić, przy szybkim zbieraniu i uwierz mi, nawet jak będziesz zdychał po 1. dniu, ale wytrzymasz całe wakacje, to kupisz PORZĄDNY komputer, wiem coś na ten temat). 

Nawet jak byś nie dał rady pracować długo, to nie wierzę, że jak by brakowało Ci z 200-300zł rodzice by Ci nie dołożyli.. Sam pracowałem (bo miałem grata przedpotopowego) i przez 2 miesiące pracy wyciągnąłem 3 tys. za samo zbieranie owoców - oczywiście, plecy bolały w ch*j.. ale to uczucie nie przewyższało tego, gdy zagrałem w lola przy 300 fps + odpalony yt, fb, gg, ts3.. było warto. 

Komuś może wydawać się śmieszne to, co napisałem.. ale nie każdy ma bogatych rodziców, a w dzisiejszych czasach rywalizacja między dzieciakami jest co chwilę.. więc chłopak mógłby sam sobie zapracować na komputer i byłby bardziej z tego zadowolony, niż gdyby rodzice mu zakupili.

sygnavipek.jpg

Chętnie rozdaję Lajki za pomoc! A Ty?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...