Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Support

Roowinek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jak narazie mam 3500 i spodobała mi się gra na supporcie, jaki champion jest na tą metę okej?
Thresh jak dla mnie jest spoko, Leona też. Jeszcze ich nie mam. Ogólnie z supportów nie mam praktycznie nikogo, kogo polecacie?

Opublikowano

Thresh jest aktualnie najlepszym supportem. Następna po nim jest właśnie Leona.

Thresh:

- Hook Q oraz przyciągnięcie.

- E przyciąga lub odrzuca.

- Ulti niszczy w TF'ie swoim Slowem.

- Latarnia - uratuje tyłek oraz pomoże gakować.

- Thresha 'E' kontruje Leony 'E.'

Leona jest o wiele łatwiejszą postaćia od thresha, ale równie potężną.

- 2 stuny.

- Slow.

- Doskok - E.

Zacznij od kupienia tych dwóch postaci :)

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Tresh. Zawsze się go kupuje jako pierwszego supporta. Potrafi wyccarować bota, ma Hooka, przyciągnięcie, tarcze, latarnie, slowa i jest dobrym inicjatorem. Instabuy - polecam.

Opublikowano

thresh moim zdaniem to priorytet :)

Od samego wydania miał nerfy buffy a wciąż jest MEGA

ratuje dupsko, jest tankowaty, przyciąga podrzuca slowuje, czego chcieć więcej? :D

Co do leony, to właśnie ją kupuję :D Strasznie agresywny support, dobry do premade z ADC.

Jej wbicie to 50% na killa, ulti carruje team fighty, ogółem to thresh i leona są na równi, lecz ja wolał bym thresha.

Masz możliwość grania nim pasywnie i agresywnie, a leona to tylko agresywny supp :)

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Na pewno warto rozpatrzyć kupno Morgany. Jest szczególnie przydatna gdy przeciwnik picknie Leonę. Wtedy Leona staje bezuzyteczna, nie jest w stanie zaladować żadnego combo / CC na twojego ADC (wymaga odrobinę refleksu)

Opublikowano

Leona, Morgana, Thresh. Polecam jeszcze Annie, Lulu, Sonę i Nami.

Sona

- leczenie

- stun

- dmg również złego nie ma na"Q"

- przyspieszenie - buff

Nami

- ogłusza na "Q"

- na ulti również - krótkie podrzucenie do góry przeciwników

- leczenie

- wzmacnia podstawowy atak sojusznika

Opublikowano

Polecam Janne

+Op Q w teamfightah zdziała dużo

+Def i def i tylko def!!! dzięki temu easy baron 2v1

+op ulti na teamfighty i nie tylko wymaxowane wylecza 3/4 hp

+Sam nią grałem i skończyłem ze statami 5/3 czemu? bo w teamfighcie zostałem sam i zabiłem 3 :)

+Dzięki Jannie postać jak yasuo ma late easy game :)

Polecam :)

Opublikowano

Polecam Leone. Jak masz ogarniętego carry to na 90% wygrywacie grę.

+2 stuny (z czego jeden AoE)

+Doskok z unieruchomieniem

+Dobra tarcza zadająca dodatkowo spory dmg.

+Bardzo, ale to bardzo wytrzymała. ( nawet w walce 3 vs 1 jest w stanie długo wytrzymać.)

+Jak na tank/supp to ma duży dmg

Odkąd ją kupiłem gram prawie tylko nią i jak na razie minusów nie widzę :D

Opublikowano

Ja polecam Morganę i Leonę oraz Sonę.

Morgana z buildem Ap support z samych skilli zadaje 50% obrażen, a adc wystarczy dobić. Ulti+zhonya w teamfigjcie to miazga. 5x stun.

Leona Królowa CC.

A Sona straszny poke z Q oraz AoE ulti. Heal, speed, slow. Czego chcieć więcej. Nie raz robiłem triplę Soną na bocie xD

Opublikowano

Patrząc na obecną mete kup sobie Morgane, kosztuje z tego co pamietam 1350 a jest konta na wszystkie hooki i stuny w dodatku gra sie przyjemnie.

Opublikowano

Polecam Thresha co hook to hook. Leoan też jest całkiem dobra.

Używałem tych 2 chempów na zmiane +blitz ale to już inna historia i normalnie nimi do D1/Challenger z dobrym adc dojdziesz. Ogarnij skill shooty + ja grałem na smart castach na all skillach także polecam :).

W s3 skończyłem na Diamond One a w s4 miałem Diamond Two, lecz na chwilę obecną rzuciłem lol'a :).(Za dużo nerwów i gra już niedawała tyle frajdy jak w S2)

Opublikowano

U mnie w platynie nie grają postacie typu tresh/leona. Te postacie są zbędne w late. Teraz króluje Morgana/Janna i ew. Rumble, którym dużo osób zaczyna grać na suppie. Nie wiem czemu Rumble, ale jak gram ADC, i Rumble mi supportuje czuję power energy. Ale jak kto woli.

14960923606106021851_thumb.jpg

[*] Buy 15.05.2002r. - Rip 29.10.2006r. [*]

Mój szczurek :(

Opublikowano

A ja polecam blitza, od czasów kiedy wyszedł thresh nie jest już tak często pickowanym supportem, ale dalej jest mocny ze swoim potężnym combo Q E R.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...