Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reinkarnacja, czyli druga "szansa" po śmierci - dyskusja

Katalizator3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was drodzy użytkownicy
Dzisiaj chciałbym poruszyć temat jaki widnieje w temacie
Mowa oczywiście o Reinkarnacji
Co o tym myślicie?

Śmiało, wypowiadajcie się ;)

ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0

AMD FX-8320E EIGHT CORE 3.5GHZ

SAPPHIRE RADEON 7850 HD

CRUCIAL BALLISTIX ELITE 2x8 GB DDR4

WINDOWS 7 ULTIMATE 64BIT

Opublikowano

Ciekawa teoria, ale wszyscy się dowiemy jak padniemy :x

Opublikowano

A według mnie jest takie coś.

Codziennie na świecie rodzi się dużo dzieci, także coś w tym musi być.

Ile ty kurwa masz lat, myslisz, ze dzieci to bocian przynosi?

Opublikowano

Wszystko jest możliwe. Po śmierci wcale się nie dowiemy czy reinkarnacja istnieje, ponieważ nie ma się świadomości z poprzedniego ciała..

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Pomyślmy, skoro reinkarnacja jest możliwa, to być może już kiedyś żyliśmy w innych ciałach? Może ja kiedyś zostałem zagazowany podczas II Wojny Światowej?

Nikt tego nie wie.

Game Over

Opublikowano

Podobno dzięki temu całemu ld czy obe można sprawdzić kim się było w poprzednich wcieleniach, ale nie wierzę w to za bardzo.

Opublikowano

Mnie reinkarnacja bardzo ciekawi, możemy się odrodzić jaki kwiat, zwierze lub człowiek zależnie od naszego postępowania i tego co zrobiliśmy dla ziemi. Nikt nie wie co będzie po śmierci, ale zawsze warto sobie pomyśleć o tym. ;p

Opublikowano

jestem chrześcijaninem i nie wierze w takie rzeczy .

Chrześcijanizm nie wyklucza wiary w reinkarnacje. Bo przecież niektórzy żyją zbyt krótko, żeby poprawic swoje zachowanie, i co taki typ idzie od razu do piekła? Bez drugiej szansy?

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Nie wierze w reinkarnacje. Nie wierze w powrót zza grobu czy też w jakąkolwiek forme odkupienia tego co robiliśmy w swoim życiu. Jesteśmy ludzmi i po śmierci nasza świadomość czy też mozg umiera i stajemy sie zwyczajnymi zwłokami z których nie ulatuje żadna dusza czy coś w tym stylu.  Kiedyś wierzyłem w coś takiego, tzn w dusze ale to sie zmieniło.

Opublikowano

Chrześcijanizm nie wyklucza wiary w reinkarnacje. Bo przecież niektórzy żyją zbyt krótko, żeby poprawic swoje zachowanie, i co taki typ idzie od razu do piekła? Bez drugiej szansy?

Dokładnie tak. Albo trafia do czyśćca na 500 000 lat. Bóg chrześcijański nie jest miłosierny...

742611478555387739101.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...