Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Test

SomeOne123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Już niedługo będę pisał test gimnazjalny i mam do was pytanie. Co mam sobie powtórzyć z j. polskiego, historii fizyki, biologi i matematyki? Resztę jakoś się ogarnie. Zależy mi głównie by napisać każdy na minimum 50%.

Opublikowano

Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi. Wie ktoś ile bym miał łącznie punktów jakbym każdy test napisał na 50%, tylko z matmy, np. na 35% (nie wyciągnę więcej, ale nie wiadomo). Z przedmiotów ścisłych same 3. Policzy ktoś?

Opublikowano

Polski - zdania podrzędne i pojedyncze, środki stylistyczne, lektury + przypomnij sobie, jak pisze się rozprawkę.

Historia/WOS - z tego co widzę w arkuszach często pojawiają się pytania o królów elekcyjnych, demokrację szlachecką i sytuację polityczną w XVIII w. Do tego WOS - podstawy, podział administracyjny Polski, parlament, trójpodział władzy. Pestka.

Przyrodnicze - głównie pytania zamknięte, więc nie pomogę. W każdym razie z matematyki przygotuj geometrię (kształty wpisywane) i mniej więcej wzory + funkcja liniowa (to było w gimnazjum?).

Qui est le prochain?

Opublikowano

Jako, że sam rok temu pisałem testy gimbazjalne to ;] 

Z polskiego powtórz lektury, jak napisać rozprawkę i charakterystykę i powinno styknąć, bo reszta pkt dostaniesz za czytanie z zrozumieniem.

Z matematyki powtórz wszystkie wzory na bryły i zadania jak się liczy.

Języki to tam chuj, banalne.

Opublikowano

To zależy, jeśli wiesz tyle by zdać to spokojnie wyciągniesz, ja bez nauki do niego miałem 66% z matmy, 69% z polskiego, 88% z historii, 75% z przyrodniczych i 55% z angielskiego. Pamiętaj tylko się wyluzować przed nim, bo w nerwach nic ci nie wyjdzie.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi! :)

Mam do was jeszcze jedno pytanie. W naborze do jednej z klas, na którą chcę iść są dwa przedmioty rozszerzone i sześć punktowanych. Te punktowane liczą się podwójnie bo coś za dużo tych pkt. bym miał ;p

Opublikowano

Ja też 3gimb i powiem Ci co zacznę powtarzać.

WOS - Nie powtarzam, bo na próbnym miałem pytanie : '' Po co się bierze paragon ''  :mellow:

Polski - Powieści historyczne ( Qvo Vadis / Krzyżacy / Potop ) Zemste, Dziady, Bajki Krasickiego 

Historia - królów elekcyjnych, powstanie styczniowe/listopadowe. Pojęcia związane z XVIIw i z Starożytną Grecją

Matma - wszystkie wzory, rozwiązywanie układów równań

Biologia - komórka zwierzęca i roślinna, budowa człowieka

Chemia -  kwasy, sole itp równania ( wzór na stężenie, mase subs. i roztworu )

Fizyka - Wszystkie wzory i pojęcia

Angielski - wszystkie czasy. 

Opublikowano

Polski - Powieści historyczne ( Qvo Vadis / Krzyżacy / Potop ) Ze

Wtf? Tylko Krzyżaków miałem xD

Ja też na razie luz, bo na pierwszym próbnym miałem 60%+ z matmy 83, a na drugim miałem 70+

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi! :)

Mam do was jeszcze jedno pytanie. W naborze do jednej z klas, na którą chcę iść są dwa przedmioty rozszerzone i sześć punktowanych. Te punktowane liczą się podwójnie bo coś za dużo tych pkt. bym miał ;p

Tylko z tych punktowanych się liczą, to znaczy że na przykład masz punktowane polski, wos historie i plastykę, więc nie dostajesz punktów np: z chemii, geografii, techniki.

Opublikowano

Tylko z tych punktowanych się liczą, to znaczy że na przykład masz punktowane polski, wos historie i plastykę, więc nie dostajesz punktów np: z chemii, geografii, techniki.

http://scr.hu/1yyf/003wx

Ze wszystkiego będę miał 4, tylko z informatyki 5, więc jak się te punkty liczy? Podwójnie? Jeżeli tak to by mi wyszło 50 punktów za same oceny, a to chyba trochę za dużo ;p

Opublikowano

Wtf? Tylko Krzyżaków miałem xD

Ja też na razie luz, bo na pierwszym próbnym miałem 60%+ z matmy 83, a na drugim miałem 70+

Zależy od nauczyciela. Ja miałem Krzyżaków i Qvo Vadis. Nie mogą Ci dać lektury, której nie miałeś omawianej  ^_^

Nie ma się czego bać. Ten test jest bardziej na logikę niż na wiedzę.  :P

Opublikowano

Ja nie ucząc się do testu zdobyłem łącznie chyba z 70/80 pkt nie pamiętam dokładnie, ogólnie test jest bardzo prosty. Poległem jedynie trochę na matmie i rozprawce z polaka czy coś :D Więc nie ma co się bać.

Opublikowano

Bez nauki ogarnąłem wszystko na około 65% ( po za matematyka xD) :) (tzn bez powtórzeń przed testem)

A jak już chcesz się uczyć to ogarnij sobie mateme (funkcje itp), polski ogarnij rozprawkę , bo sporo pkt można dostać , wos i historia to lajt , a co z angielskiego to nie pamiętam :P

1390831561-U140955.jpg

Opublikowano

6 - 20 pkt.

5 - 18 pkt.

4 - 15 pkt.

3. 8 pkt.

2. 2pkt.

Tak wygląda punktacja za oceny więc jeżeli masz np.

Z polskiego, angielskiego, matmy, fizyki po 4 to masz razem 4x 15 = 60 pkt.

Opublikowano

Powtórz przede wszystkim lektury, które przerabialiście + poczytaj o pisaniu rozprawki i charakterystyki. Tyle z języka polskiego powinno wystarczyć.

76561198009257917.png

"W heteroseksualnych parach, gdzie dziecko przychodzi na świat naturalnie, istnieje w głowach rodziców coś co można określić mianem swoistego "firewall". Czysta i bezwarunkowa miłość bez seksualnych podtekstów.. W przypadku par homoseksualnych i adopcji dzieci, dajmy dla przykładu - parę gejowską adoptującą córkę, mamy do czynienia z sytuacją gdzie dwóch mężczyzn zamieszkuje z "obcą kobietą", której nie chroni żadna biologiczna "blokada". Mężczyzni Ci przejawiają zainteresowanie ciałem dziewczynki, odczuwają pożądanie i chęć poeksperymentowania z kobiecym ciałem... Gwałt w takim przypadku jest tylko kwestią czasu."
Opublikowano

Napisz jak się uczyłeś i jak ci poszło może to pomoże innym. :)

"Bycie człowiekiem przeważnie jest do kitu. Życie da się jakość znieść jedynie dzięki grom komputerowym." - Ernest Cline z książki "Player One".
"Czytelnik żyje tysiącem żyć zanim umrze. Ten zaś, kto nie czyta – tylko jednym." -  George R.R. Martin.
"Po wielkim niegdyś kraju, w którym się urodziłem, pozostała tylko nazwa. Nie miało znaczenia, kto był u władzy. Ci ludzie zamieniali się tylko krzesłami na pokładzie „Titanica” i wszyscy o tym wiedzieli."  - Ernest Cline "Player One".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...