Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jakiego kupić Supporta

ThePein

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie :) zastanawiam się nad leoną i blitzcrankiem ale może macie jakieś lepsze propozycje, narazie myślę nad tymi twoma ponieważ blitz.. zajeb*sta przyciągająca łapka :D, leona 2 stuny. a może wy macie jakies lepsze propozycje ? chętnie ich wysłucham, tylko prosze nie rzucajcie hasła np. soraka. i koniec. uzasadnijcie dlaczego, będe wdzięczny i dam plusiki !

Opublikowano

Masz Tresh'a? Jak nie to go kupuj. Tego supporta trzeba mieć.

Leona

+ Stun

+ Doskok + Stun

+ AoE Stun

+ Passywka pomaga w cs'owaniu ADC

+ Wybuchająca tarcza

+ Tankowata

Opublikowano

Kup sobie Lux bedziesz miał postac ap a supportem jest dobrym stun na niskim cd obejmujący 2 postacie słow i ten ult

Opublikowano

Jakimi supportami do tej pory grałeś?
Jakimi championami poza supportem grałeś = wbrew pozorom to też jest ważne.

Wolisz agresywnych czy bardziej pasywnych. Sprecyzuj to podam Ci idealnego supa dla ciebie ;)

wikmk9.jpg

Opublikowano

na topie gram zawsze albo nasusem albo garenem, na jungle tylko i wyłącznie warwick, mid róóżnie > cassio, teemo, akali, kata. adc > nie lubie grać adc , suppoortów mam kilka np. soraka, lux, kayle

Opublikowano

Leona - chodzący stunn. 

Wbijasz się z e i unieruchamiasz, włączasz w, jeśli wróg stwierdzi że ucieczka to dobry pomysł to stunnujesz z q, jeśli wróg użyje flasha to ultujesz, nawet jak nie trafisz centralnie we wroga to ma slowa i adc ma killa. Leona roznosi wszystko. Tylko musisz grać agresywnie bo inaczej jest useless. 

P.S

Jak idziesz ap to też jest op, zrobiłem nią (prawie) quadre (ale trzy trupy były).

Opublikowano

Leona należy do bardzo agresywnych supportów. Jeżeli już wejdziesz w walkę, to zostajesz w niej praktycznie do końca - o ile uda Ci się po prostu z niej wyjść normalnie.
Widzę, że grasz głównie postaciami All-in (Garen,Nasus,WW,Katarina,Akali), więc nie powinieneś mieć problemów z ocenieniem czy wejść w walkę. W sumie z Leoną nie ma aż tak dużych rozważań - masz zdrowie? Wbijasz. Jest ultimate? Wbijasz tym bardziej.

Ogólnie za build bardzo polecałbym brać już na samym początku z Relic Shieldem i upgraduj go najszybciej jak możesz po czym wykup Sight Stone - ale tylko niebieski, ponieważ trzeci ward będzie pochodzić z Trinketa - zmarnowałbyś tylko mamonę. Dawniej zaraz po tym rushowałbym Locketa - niestety obecnie nie jest to dobry wybór.
Polecam za to Randuina lub Sunfire Cape'a. Locketa kupujemy tak czy owak jako trzeci przedmiot duży przedmiot (Sight Stone>Randuin/Sunfire>Locket), chyba, że stajesz przeciwko drużynie AoE, mozesz wtedy po prostu kupić pasek na zdrowie zamiast całego Randuina i kupić Locketa.

Face of  The Mountain > Sightstone > Randuin > Locket > Ruby Sightstone + Upgrade Trinketa

Jako ostatni przedmiot wybierasz zwykle coś sytuacyjnego, ale może to być Iceborn Gauntlet - dla większej ilości CC lub Warmog dla zdrowia. Buty wykupujemy albo Swiftnessy albo Merkurki - chodzi tu o to, aby żadne CC nie mogło powstrzymać nas.

Wiele osób zaczyna z Doran Shieldem - ja jednak osobiście nie lubię tego przedmiotu. Jako przedmiot startowy można rozważyć też Ancient Coin, aby później zbudować go w talizman i korzystać z przyśpieszenia, które może nam dać.

ps. W dobie dominacji Thresha i Leony niezwykle przydatnym supportem stała się morgana, ratująca od CC dzieki swojej tarczy i potrafiąca genialnie inicjować. Może nie tak jak Leona ale też na swój sposób dobrze.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Thresh jest aktualnie najlepszym supportem, więc polecam dozbierać na niego.

Masa CC. Hook Q, przyciągnięcie, Ulti w tf'ie niszczy. Plus latarnia, uratuje tyłek oraz pomoże gankować. Kontruje Leone.

Leona - o wiele łatwiejszą postacią od Thresha, aczkolwiek jest także potężnym supportem. 2 stuny, slow.

Thresh i Leona to dwa supporty, które musisz mieć! :)

Więc jeśli nie chcesz dozbierać na Thresha to nie zastanawiaj się i kupuj Leone.

313561454060320945952.gif
Opublikowano

zdecyduje się chyba na leone ponieważ treshem jakos mi nie szło :(

ktoś mógłby mi podpowiedzieć build pod leone ? (support+tank)

Opublikowano

No jednak napisze jeszcze raz ; D Lux sobie zagraj ^^ mowie tobie.

Lux jest słabym supportem. Co z tego, że złapie w klatke. Każdy inny support ją zniszczy.

Leona ma lepszą inicjacje.

Od Luxy lepsza jest Annie czy też Morgana.

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Lux ma klatkę na 2 osoby, ma tarcze ma slowa. Ma śmieszne cd. Ok 30 sekund ult z ktorego moze dobić w razie czego draga czy barona jest dobrym agresywnym supportem składających sie pod ap. I mozna nia isc na mid ;) w razie jakiejs odmiany.

Opublikowano

Lux to nie jest nawet support może w plastiku 17. Soraka w 90% zawsze przegrywa bota. A sądząc po wymienionych przez ciebię nie jesteś jakimś bardzo doświadczonym graczem więc polecam proste support jak sona taric i może annie ale ona bardzo prosta nie jest.

Opublikowano

Moze i nie jest oficjalnym supem ale bardzo dobrze sobie tam radzi i przy okazji jest dobrym midujacym champion wiec masz 2 w 1.

Opublikowano

Leona albo Blitzcranka .

Polecam Leona ponieważ ma dużo stunów i jest dość dobrym tankiem .

Ja jeszcze od siebie polece Tresha , postać stworzona po prostu do supportowania niesamowita pomoc dzieki latarni , przyciagnieciu , odrzuceniu..

Jak dla mnie postać wymiata ze wszystkich supportów :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...