Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lagi na serwerze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Mam lagi na serwerze przy 20 osobach, serwer zużywa bardzo mało procesora i pamięci ram. Jest jakiś plugin na to aby zużywał więcej pamięci i procesora? bo mam strasznie dobrą maszynę a na konsoli pisze can't keep out..... Przecież serwer ma mnóstwo wolnej pamięci i procesora. w czym problem? pls pomocy, dajcie chociaż jakiś plugin na to czy coś :P jak dla mnie to serwer może zużywać i z 10 gb ramu na spoczynku, bo mam tego dużo :/ pomocy!

Opublikowano

Zakładam że serwer do dedyk więc jaką komenda odpalasz serwer?

Opublikowano

Podaj ile masz pluginów, jaki hosting serwera, ile przypada na 1 gracza RAM też kiedyś miałem z tym problem i okazało się, że mam po prostu za dużo pluginów. Myślę, że pomogę Ci z tym :D

Opublikowano

@up błędy są, ale po ich przeanalizowaniu nie ma w nich nic niepokojącego. pluginów ok. 40 ale połowa to małe wtyczki, po za tym na gracza przypada nieco więcej niż 200mb więc nie wiem w czym problem, miałem bukkita, a teraz gdy zainstalowałem spigota poprawiło się, ale nadal nie jest tak jak powinno być.

@brodziu16: sprawdzałem, żadna mapa nie wywołuje opóźnień, są (mapa survivalowa-zwykła- border 10k kratek, nether do tej mapy- 5k kratek, end do tej mapy, mapa do budowania bez bordera- jest mała, płaska i wgląd do niej mają tylko administratorzy, i kolejna mapa zwykła też mała bez bordera, na której są budowane areny do minigier)

Opublikowano

Lagi mogą być wywołane słabym Hostingiem, jeśli nie hosting to może być to także [w przypadku gdy masz parę map na serverze] jakaś mapa która spowalnia server. Polecam na każdej mapie wpisać komende /remove item 100000 to usunie wszystkie leżące na ziemi itemy i może choć trochę odlaguje server. Nie jest to raczej wina pluginów ponieważ jeśli jakiś plugin nie gra z innym to teoretycznie jest wyłączany automatycznie.

579571423327107377857.png

Opublikowano

Pousuwaj niepotrzebne pluginy, mapy. I zainstaluj NoLagg, albo ClearLag. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...