Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek fps'ów powód?

izzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprzęt:

Pentium® D CPU 2.80GHz

2,00 GB ram

Win XP

Karta graficzna Radeon HD 6670 2gb

W czym tkwi problem?

Więc tak swego czasu grałem na 40-60 fps lecz od dłuższego czasu grając mam od 5-30 fps (30 na początku jak nie ma minionów) a tak to ogólnie 20 a w TF to już szkoda gadać.

Jedyne rzeczy które mam włączone przy grze to komunikator oraz muzyka. Już nie mam pomysłów co zrobić (jestem po formacie) stosowałem te różne poradniki typu ''jak zwiększyć fps'' lecz nie pomaga zbytnio. Również gram na najmniejszych detalach i rozdzielczości.

Ktoś ma jakieś pomysły?

Opublikowano

Sprawdź jak Ci się gra na aramie. Jeżeli masz po 5 fps, to po prostu twój komputer nie ogarnia wszystkiego w jednym miejscu, więc spada wydajność.

Polecam Ci przeskanować kompa CCleaner'em, może coś pomóc.

Opublikowano

Skanowałem juz a jak by ktos pytał temperatury są ok.

I jak pisałem komp po formacie brak wirusów itp czysty.

Opublikowano

Od sezonu 3 spada wydajność gry, sam to mogę potwierdzić, gdyż dawniej na lajcie na medium śmigało 70-80fps teraz na low na starym lapku ledwo 40-45 wyciąga :/

Nie wydaję mi się, żeby dało się cokolwiek z tym zrobić, możesz napisać ewentualnie do supportu, może oni coś na to poradzą

graphic.png

Opublikowano

Tylko ze caly sezon 3 smigało mi ładnie bez problemów

Sprawdź jak Ci się gra na aramie. Jeżeli masz po 5 fps, to po prostu twój komputer nie ogarnia wszystkiego w jednym miejscu, więc spada wydajność.

Polecam Ci przeskanować kompa CCleaner'em, może coś pomóc.

Na aramie mam 30-50 fps (średnio 40) czasem spada do 20 ale to tylko na krótką chwile.

Ktoś coś?

Opublikowano

Z każdym patchem zwiększają się wymagania gry ,dlatego tak się dzieje ,sam pamiętam było po 110-120 fps teraz około 70-90   

Jeszcze jedna rada a raczej wskazówka ,ustaw wszystko na full i zobacz jak paca bo np. u mnie jak odpalę gre na low to tnie się strasznie ,odpale na ultra/very high i śmiga cacy.

.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...