Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

czy ten komp jest wydajny?

SupcioPupcio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. chce sie zapytac ile ten laptop wyciaga fpsów w lolu oraz czy jest ogólnie dobry? czy sa lepsze w tej cenie?

http://allegro.pl/hp-pavilion-g7-2310sw-i3-sklep-wwa-kurier24h-fv23-i4102581660.html

oraz czy po dodaniu 4 gb ramu było by lepiej?

Opublikowano

Nie brałbym połączenia Intel HD Graphics + Radeon 7670M, bo na ogół jest problem ze sterownikami (czy tez ich brakiem) i laptop nie korzysta z dedykowanej GPU, jak w moim przypadku. Budżet 1700?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Nie brałbym połączenia Intel HD Graphics + Radeon 7670M, bo na ogół jest problem ze sterownikami (czy tez ich brakiem) i laptop nie korzysta z dedykowanej GPU, jak w moim przypadku. Budżet 1700?

tzn własnie go posiadam. i lol chodzi mi na 40 fpsach maks co mnei nei zadowala. i czy kupno dodatkowego 4 gb ramu (jest gniazdo) poprawi zebym wyciągnał 60?

Opublikowano

RAM raczej nic nie da, bo LoL pewnie tych 4GB i tak nie wykorzystuje. Nie grałem, nie wiem jak wygląda sprawa z wymaganiami, ale karta nie jest najwyższych lotów - może to też być wina słabego procesora czy też niewykorzystywania dedykowanej karty z winy sterowników, jak pisałem.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

RAM raczej nic nie da, bo LoL pewnie tych 4GB i tak nie wykorzystuje. Nie grałem, nie wiem jak wygląda sprawa z wymaganiami, ale karta nie jest najwyższych lotów - może to też być wina słabego procesora czy też niewykorzystywania dedykowanej karty z winy sterowników, jak pisałem.

tzn ogólnie po starcie kompa sam komp wykorzystuje 2 gb ramu. (w menadzerze) i komp swiezo po przywróceniu ustawien fabrycznych. i zastanawia mnie to czy ksoc ramu pomoze. 

Opublikowano

tzn ogólnie po starcie kompa sam komp wykorzystuje 2 gb ramu. (w menadzerze) i komp swiezo po przywróceniu ustawien fabrycznych. i zastanawia mnie to czy ksoc ramu pomoze. 

2GB? co ty viste masz o.O ?!

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Opublikowano

2GB? co ty viste masz o.O ?!

7'emke

edit:

swiezo po starcie systemu ze stanu uspienia. teraz ------___________________________________-----   (dodam ze neidawno sie chłodzenie zebało i było wymieniane na nowe :C)

jnb9.png

Opublikowano

7'emke

edit:

swiezo po starcie systemu ze stanu uspienia. teraz ------___________________________________-----   (dodam ze neidawno sie chłodzenie zebało i było wymieniane na nowe :C)

jnb9.png

Wstaw  ss całej zakładki 'Procesy'

Opublikowano

tak czy siak nie jest to cała lista procesów. jest tylko część z 80.

nie. wszystko co bylo wyswietlone tutaj jest

no jak masz powłączane programy typu "skype" to się nie dziw że tyle Ci tego ramu zżera 

od 2 dni tak mam wiec sorry^^^

Opublikowano

Od 2 dni nie restartowales lapka? I sie dziwisz ze tyle ramu zajete? Wylacz go i wlacz normalnie, to duzo mniej ramu bedzie zajete.

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Od 2 dni nie restartowales lapka? I sie dziwisz ze tyle ramu zajete? Wylacz go i wlacz normalnie, to duzo mniej ramu bedzie zajete.

czytaj dokładnie posty.

a kliknij 'pokaż wszystkie procesy użytkowników' i wtedy zrób screena ^^

btw. na jakich ustawieniach grasz w lolu?

super ultra mega dupa jasiu karuzela low, dziwki off etc xD

zaraz dam ss'a

Opublikowano

To widac ze zapelniony to 3gb prawie a ledwo po wlaczeniu to 1,5gb

System 64bit czy 32bit? Przy 1,5-2gb + lepiej wydajnosciowo miec 64bit

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...