Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile internetu zużywają serwery Minecraft?

MrKubixxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam internet z limitem 2 GB.

Chciałbym się zapytać ile zużywa taka gra na serwerze i czy moje 2 GB wystarczą.

AsRock 960CG-GS FX | AMD Athlon 64X2 3.2 GHz |nVidia GeForce GTX660 | 2,5 GB RAM (1 x 2GB i 1x 512 MB) | Windows 7 | Service Pack 1 |

76561198099384029.png

Opublikowano

Granie na serwerze zużywa prawdopodobnie jakieś 80-100 Mb w godzinę. Jeśli chcesz ograniczyć transfer, staraj się nie ładować nowych chunków.

Opublikowano

Z tego co pamiętam (też kiedyś miałem z limitem) to około 90-150 mb na godzinę. Głównie zależy to od tego ile świata generujesz. Aby zżerało jak najmniej limitu nie generuj aż tak dużo świata.

Sry za błędy - pisane z komórki.

Opublikowano

Jak eksporujesz świat, to 170mb na godzine nawet może być.

A jeżeli stoisz w miejscu to 40-70mb na godzine.

Zależy jeszcze od czatu, jeżeli śmiga strasznie szybko to doda około 10mb

A jeżeli świeci pustkami to 1mb

Czyli: 45-170mb.

Opublikowano

Jeżeli zamierzasz tylko pisać i przebywać na swojej działce to niedużo. Jeżeli jest to SkyBlock czy coś w tym stylu to będziesz grał, a grał, gorzej jeżeli jest to serwer survival, a ty dużo podróżujesz (po mapce xD) najlepiej jak sam to sprawdzisz. Twój operator musi posiadać coś takiego :).

Możesz tez przełożyć kartę do smartfonu i włączyć smartfon jako router. Wtedy będziesz mógł sprawdzić zużycie.

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Ok. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :D

AsRock 960CG-GS FX | AMD Athlon 64X2 3.2 GHz |nVidia GeForce GTX660 | 2,5 GB RAM (1 x 2GB i 1x 512 MB) | Windows 7 | Service Pack 1 |

76561198099384029.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...