Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Adc

cubaza47891374

ADC  

99 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lepsze dla ADC?

• Bariera
      53
    • Heal
      46

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bariera. ADC ma się skupić na AD tak więc podczas ucieczki gdy ma low hp przyda mu się bariera, heal może również coś pomoże, lecz preferowałbym barierę.

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Ja od bardzo dawna gram z Barierą, ale chyba muszę się przestawić.

Od Patcha 4.5 po 8 lvl Heal jest o wiele lepszy od bariery. Leczy dwie osoby (na 18 lvl około 500 HP) oraz daje 30% MS na 2 sekundy.

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Ja preferuje bariere. Zmienili teraz heala i sporo osob teraz go bierze, ale ja jestem juz przyzwyczajony do bariery :)

Opublikowano

Moim zdaniem Heal, ulepszyli go (wpis był wraz z tym w którym nerfili Flasha z 400 do 250) i prawdopodobnie teraz heal będzie lepszy niż dotychczasowa bariera.

Opublikowano

Ale czy jak ktoś nas podpali to po użyciu heala leczy nas cały czy polowe? Jak cały to usuwanie efektów jest pierwsze od heala.

Opublikowano

Szczerze, opłaca się, sam myślałem, do teraz, że lepsza jest bariera, ale zrobiłem sobie obliczenie, nawet gdy mamy ignite:
-Bariera- trwa 2 sekundy, daje 115 tarczy na 1 lvlu, na 1 osobe, lvl 18 455 tarczy
-Heal-Trwa... cały czas, daje 95 hp na 1 lvlu, na kilka osob ( zazwyczaj 2 ) +30% Speeda, lvl 18 475 HP
Teraz do porównania, w trakcie ignite gdy uzyjemy natychmiastowo barriery:
-Ignite na 1 lvlu wziąłby nam gdybyśmy użyli odrazu barriery 42HP ( bierze 70 HP w trakcie 5s, barriera broni 115, ale tylko na 2 sekundy )
-Ignite na 1 lvlu wziąłby nam gdybyśmy użyli odrazu heala 47.5HP ( bierze 70hp w trakcie 5s, heal broni tylko 47.5 hp ) i dodatkowo daje speeda i mozesz wyhealowac supporta czy cos
-Ignite na 18 lvlu wziąłby nam gdybyśmy użyli odrazu barriery 246 HP
-Ignite na 18 lvlu wziąłby nam gdybyśmy użyli odrazu heala 237,5 HP + speed
Więc tak... heal daje więcej, na dłużej, nawet w przypadku ignita jest lepszy od barriery, bo daje tego speeda, dodatkowo mozna go uzyc na wiecej niz 1 osobie

Opublikowano

heal zdejmje ignita

Nie zdejmuje ... Gdy masz ignite na sobie to wszystkie skile od leczenia itp są osłabione o ileś tam procent do tego ktoś może mieć skill z głębkoka rana i też troche % hp idze w dupe . Ja tam wole stara niezawodna bariere .

c848.jpg

[10]-Postów    [80]-Postów     [640]-Postów
[20]-Postów    [160]-Postów   [1280]-Postów
[40]-Postów    [320]-Postów   [2560]-Postów

Opublikowano

Jak grasz na low elo, to tam raczej support nie bierze ignite, więc w sumie heal mógłby być dosyć dobrym rozwiązaniem ;d

Ale tak czy owak lepiej graj z barierą, bardziej się opłaca i tyle ;d

sygnavipek.jpg

Chętnie rozdaję Lajki za pomoc! A Ty?

Opublikowano

Wedlug mnie najlepszym rozwiazaniem jest heal, na 1poziomie leczy 90, a bariera daje 110tarczy, lecz to leczy jeszcze 1sojusznika oraz daje 30%Speeda, co daje dobry escape, na 18poziomie heal daje juz chyba 20wiecej niz barira, a bariera daje TYLKO tarcze a heal leczy na zawsze, oraz jeszcze bonusowy speed, Dodatkowo riot zminieszyl tez CD na healu i teraz wynosi to 240. Ja wybralbym heala ze wzgeldu na Speeda, i mozliwosc leczenia sojusznika.

dolidius_eune_67_6.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...