Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Router, nie działa wifi

Sir Manieek

Pytanie

Opublikowano

Witam. Kupiłem router Linksys WAG54G2. Do routera mam podpięty kabel lan (od dostawcy neta) i z routera, też kabel lan do kompa. W kompie net normalnie chodzi ale kupiłem router aby korzystać z neta też w komórce. Sieć jest normalnie zrobiona, łącze się z nią ale po wejściu w przeglądarkę nie mogę wejść na żadną stronę tak jakby neta nie było. Co mam z tym zrobić?

Jeżeli pomogłem podziękuj klikając Lubie to! <3

sygna1.png

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to na co liczysz, że ktoś za ciebie ją przeczyta i będzie znał aktualną całą konfigurację routera by specjalnie napisać co masz źle ustawione w routerze ?

znajdź osobę która przyjdzie i ustawi router albo zresetuj i załącz wifi bez kombinowania w opcjach , powinno działać od razu bo tak jest ustawione domyślnie

w ostateczności to wina telefonu że nie łączy a w twoim interesie jest sprawdzić sobie połączenie wifi czy działa na innych urządzeniach

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Router sam ustawia swoje adresy, dostawca nie ma nic do nich. Zrypana po prostu konfiguracja i tyle, wystarczy ustawić jak należy zaczynając od wyłączenia szyfrowania

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

to na co liczysz, że ktoś za ciebie ją przeczyta

Jak ma ten ktoś ją ktoś przeczytać jak jej niema? ;x

zresetuj i załącz wifi bez kombinowania w opcjach , powinno działać od razu bo tak jest ustawione domyślnie

Próbowałem

w ostateczności to wina telefonu że nie łączy

Nie działa na żadnym z trzech telefonów.

sygna1.png

Opublikowano

Napisz proszę co mam gdzie wpisać i jak to ustawić. Tutaj screen z konfiguracji

goy2b0kmc17r.jpg

+ nazwę użytkownika i hasło mam wpisane.

sygna1.png

Opublikowano

prosto, łączysz się do sieci i miga ci na routerze dioda, wciskasz przycisk ( nie wiem jaki masz ale głownie jest niebieski albo czerwony z opisem WPS ) i po  problemie, samo się  wszystko ustawi jak należy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Ja miałem to samo, źle ustawione adresy IP były. A w Twoim przypadku radze Ci zadzwonić do serwisu firmy z której bierzesz neta i im opowiedzieć o swoim problemie a nie nam :))

"Życia smak gorzki poznaj, poczuj go na skórze jak to jest kiedy chcesz ale nie ma nic na dłużej otoczony samotnością jak siwym dymem tak jak latam za pieniądzem tak rozpalam co godzine" ~ TPS <3

Jestem KIBOLEM i jestem z tego dumny !

Opublikowano

Gdzie te adresy IP były źle ustawione? U mnie w konfiguracji czy u nich (tam w firmie)?

W moim przypadku u mnie ;)

"Życia smak gorzki poznaj, poczuj go na skórze jak to jest kiedy chcesz ale nie ma nic na dłużej otoczony samotnością jak siwym dymem tak jak latam za pieniądzem tak rozpalam co godzine" ~ TPS <3

Opublikowano

W zakładce "Bezprzewodowa" jest tylko Tryb sieciowy:, Nazwa sieciowa (SSID):, Kanał bezprzewodowy:

I tyle...

w trybie mam mieszany, nazwę jakąś tam podaną i kanał ustawiony na 11 (domyślny)...

Więc tutaj niema nawet czego źle zrobić.

+ Zabezpieczenia wyłączone, sieć otwarta

Screen

4sl17p799nza.png

sygna1.png

Opublikowano

filtrów MAC nie ruszaj, włącz Protect i próbuj się połączyć

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Włączam wifi, łącze się na komórce do niego, na routerze klikam przycisk z dwoma strzałkami tak? ;d

sygna1.png

Opublikowano

Ehhh... jakby był coś o tym w instrukcji to bym tutaj nie pisał...

sygna1.png

Opublikowano

Ja nie mam zielonego pojęcia jak to się ustawia, dlatego wzywałem serwis, i Tobie też radzę to zrobić bo coś namieszasz i się tylko skomplikuje sprawa :)

Opublikowano

Ja miałem to samo, źle ustawione adresy IP były. A w Twoim przypadku radze Ci zadzwonić do serwisu firmy z której bierzesz neta i im opowiedzieć o swoim problemie a nie nam :))

Gdzie te adresy IP były źle ustawione? U mnie w konfiguracji czy u nich (tam w firmie)?

sygna1.png

Opublikowano

filtrów MAC nie ruszaj, włącz Protect i próbuj się połączyć

Chodzi Ci o funkcje Wi-Fi Protected Setup? Nwm jak tego używać xD

sygna1.png

Opublikowano

ma być bezprzewodowa a nie konfiguracja internetu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Pisałem wyżej, tam nic niema...

4sl17p799nza.png

+ wszystkie zabezpieczenia wyłączone

I w bezprzewodowej jest jeszcze zakładka "filtr adresów MAC" i "Zaawansowane ustawienia"

iv08y5ba0qzn.png

sygna1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...