Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Format laptopa HP

boooooo

Pytanie

Opublikowano

Witam

Mam pewien problem, że komputer nie chce się uruchomić po formacie.

Jako, że normalnie nie mogłem zrobić formata z płyty, a w biosie nie miałęm żadnych opcji do przestawienia to zrobiłęm obraz .iso windowsa xp przez nlite

Wypaliłem obraz na płycie, restartuje laptopa i daje żeby wczytało płytę, działa wszystko ładnie. Sformatowało mi cały dysk C i uruchomiło mi komputer ponownie, ale nie do konfiguracji windowsa xp, a znów do opcji formatu ...

W biosie wyłączyłem wczytywanie płyty z napędu, ale jak to zrobiłem to pokazało komunikat, że błąd podczas wczytywania systemu.

Później zrobiłęm jeszcze raz format, ale ten pod opcją FAST, doszło do 20% i tak stało kilka h, wkurzyłem się i zresetowałem. Od tej pory nie mogę nic zrobić, nie mogę wejść do biosu, nawet do recovery. Jedynie co mi się pokazuje to obraz startowy HP i przechodzi do czarnego obrazo z migającą kreską i tyle na ten temat. Nic nacisnąć nie mogę, zbootować płytki też nie moge. Jeżeli nacisnę jakiś przycisk to piszczy. Jednym słowem nic zrobić nie moge.

Są może jakieś rady ?

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zewrzyj zworki na mobo, i powiedz czy bios wlacza sie. Jak sie wlacza to ustaw boot z plyty, i sprobuj odpalic. Jak nie zadziala to sciagnij darmowa wersje gdzies, wrzuc na pendrive, boot z pendrive'a czy z czregos na coo wrzucisz, i wtedy myslisz co chcesz robic... ew. mozesz od razu cos innego sciagnac (forum tego nie popiera,jbc, wiec nie pisze co to)

@Edit

ok, sr, nie przeczytalem, to laptop

Ok, nie ma sprawy. Tak czy tak dzięki za pomoc, ale dalej mam błąd.

@topic

Znalazłem więcej informacji na temat błędu.

Jeżeli odłączę dysk twardy z laptopa to mogę bootować płytę z windowsem, wchodzić do biosu i testować RAM. Te podstawowe rzeczy.

Jeżeli podłączę dysk znowu na miejsce to dochodzi do loga komputera HP i ścina. Nic nie mogę zrobić, dosłownie nic.

@edit

Zrobione, później jeszcze trochę błędów było, ale udało mi się :)

Jeżeli ktoś ma podobny błąd pisać na gg : 9495509.

Pisać śmiało, pomogę :)

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Zewrzyj zworki na mobo, i powiedz czy bios wlacza sie. Jak sie wlacza to ustaw boot z plyty, i sprobuj odpalic. Jak nie zadziala to sciagnij darmowa wersje gdzies, wrzuc na pendrive, boot z pendrive'a czy z czregos na coo wrzucisz, i wtedy myslisz co chcesz robic... ew. mozesz od razu cos innego sciagnac (forum tego nie popiera,jbc, wiec nie pisze co to)

@Edit

ok, sr, nie przeczytalem, to laptop

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...