Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zablokować nadawanie rang Channel Group?

Adis245

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam taki problem z dana rangą na ts, mianowicie chodzi mi o range w "Server Groups"

No to tak ustawiłem możliwość aby dana ranga mogła dodawać takie rangi które chciałem aby dodawała i wszystko działa, tylko problem jest z tym że taka ranga może też nadawać rangi z "Channel Groups" typu channel admin i wszystkie inne, na każdym kanale, i mam pytanie do was czy jest możliwość aby taka ranga nie mogła korzystać z "Channel Groups" może jakieś Permission które za to odpowiada i można to zablokować, znacie może ?

Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem będzie zmniejszenie w randze "Server Group" permisji : 

i_group_member_add_power oraz i_group_member_remove_power

Natomiast w randze "Channel Group"  większy :

i_group_needed_member_add_power oraz i_group_needed_member_remove_power

Przykład :

Randze VIP ustawić : i_group_member_add_power oraz i_group_member_remove_power na 25 

A randze Channel Admin ustawić : i_group_needed_member_add_power oraz i_group_needed_member_remove_power na 30

Myślę że pomogłem.

bez reklam

Opublikowano

W Channel Group ustawisz wymaganą moc, jaka jest potrzebna do nadania rangi, jeśli potrzebujesz pomocy wyślij Mi na PW adres ts i Twój nick, to zrobię ci to.

bez reklam

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

W Channel Group ustawisz wymaganą moc, jaka jest potrzebna do nadania rangi, jeśli potrzebujesz pomocy wyślij Mi na PW adres ts i Twój nick, to zrobię ci to.

Sorki za odkop ale pomoże mi ktoś z tym? 42690340

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...