Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lux w mecie

Chatter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można, ale aktualnie jest raczej kontrowana przez większość miderów typu leblanc, zed, nawet fizz.

Ma bardzo dobry poke, ale musi albo ugrać na midzie, albo dużo roamować, bo będzie ciężko.

Opublikowano

Bo ma kilka mechanik :P Jak się je ogarnia, to kara się każdego.

Zed jest tylko na topa i mida, nie do jungli, nie poradziłby sobie imho., dodatkowo nie ma CC.

W D1 grają, widziałem nie raz.

Opublikowano

Co z tego, że ma slowa?

To nie jest jungler i nigdy nim nie będzie, pisanie 'Ooo, a w D1 to to, w D1 to tamto' jest kretyństwem, bo oni sobie ustalają własne mety, w 90% przypadków jest odpowiednia kooperacja z teamem.

Taki slow ma się nijak do stuna od pantheona / elise lub chociażby slowa od sejuani. Mimo tego, że zed miałby szybką junglę, to i tak według mnie byłby w późniejszej fazie gry useless, no, chyba, że będziesz tylko farmił a podczas ganków zabierał wszystkie kille.

Opublikowano

Jeszcze co do lux.

Teoretycznie jest kontrowana przez większość miderów, ale w praktyce to jedynymi kontrami serio hard to lb i gragas(chociaż nie wiem jak jest po reworku, bo jeszcze przeciwko niemu nie grałem) są, fizz to kwestia odpowiedniego rozegrania early. Osobiście ją mainuję i w goldzie jeszcze nie przegrałem mida na nikogo oprócz nidalee(wina lagów wspaniałego neta z orange, dzidy latały przez creepy...), tak to remis lub win:)

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

@Up zed ma slow'a.

Owszem, ma slowa, ale na range 25? :D To nie postać do jungli. Zed musi się wyfarmić, zbierać kille żeby coś robić, a to nie rola junglera.

Co do lux, to nie polecam, bo cała teraźniejsza meta ja kontruje, aczkolwiek postać sama w sobie dobra.

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Wszystko opłaca się Mainować człowieku.. Co z tego, że wezmiesz Renka który jest w "mecie" jak go nie ogarniasz a jeśli wymainujesz choćby Poopy na topa i będziesz wymiatał... Nie rozumiem tego po co się pytać kogo mainować, czy się opłaca itd... Jeżeli lubisz lux, zeda i kazia to graj nimi do perfekcji

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...