Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Informacje o serwerze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zamierzam założyć serwer Minecraft (na początku Skyblock, ale potem zamierzam dodawać nowe serwery) na 300 slotów. Serwer ma być założony na debianie (wybrałem sobie nawet ofertę*), ale nie wiem, czy to będzie optymalna oferta. Ale nie o debiana tu chodzi. Chciałbym się dowiedzieć, co się dzieje z pieniędzmi graczy, jak kupią np.: VIP w sklepie. Czy trafiają do określonego konta, czy gdzie indziej. Chciałbym się jeszcze zapytać o to, czy jest to w pełni legalne, czy nie trzeba za to płacić żadnych podatków.

Podsumowując, oto moje pytania:

1. Czy oferta, którą wybrałem jest dobra na początek na 300 slotów?

2. Co się dzieje z pieniędzmi graczy, którzy kupią coś w sklepie?

3. Czy jest to w pełni legalne?

4. Czy trzeba za tą kasę płacić jakieś podatki?

-----------------

* - Link do oferty:

http://www.soyoustart.com/pl/oferta/sys-w35-2.xml

Pozdrawiam, Kuba

Masz problem? Masz pytanie? Napisz mi na PW. Wspólnie go rozwiążemy!

Opublikowano

Witam,

Zamierzam założyć serwer Minecraft (na początku Skyblock, ale potem zamierzam dodawać nowe serwery) na 300 slotów. Serwer ma być założony na debianie (wybrałem sobie nawet ofertę*), ale nie wiem, czy to będzie optymalna oferta. Ale nie o debiana tu chodzi. Chciałbym się dowiedzieć, co się dzieje z pieniędzmi graczy, jak kupią np.: VIP w sklepie. Czy trafiają do określonego konta, czy gdzie indziej. Chciałbym się jeszcze zapytać o to, czy jest to w pełni legalne, czy nie trzeba za to płacić żadnych podatków.

Podsumowując, oto moje pytania:

1. Czy oferta, którą wybrałem jest dobra na początek na 300 slotów?

2. Co się dzieje z pieniędzmi graczy, którzy kupią coś w sklepie?

3. Czy jest to w pełni legalne?

4. Czy trzeba za tą kasę płacić jakieś podatki?

-----------------

* - Link do oferty:

http://www.soyoustart.com/pl/oferta/sys-w35-2.xml

1. Moim zdaniem tak , ale chyba troszkę za dużo :)

2. Jeżeli masz sklep u nich na stronie to ileś tam % idzie do nich ileś tam % idzie do ciebie do portfela :)

3. Jeżeli SMS shop jest na ich stronie to tak ;) a jeżeli własny SMS SHOP będziesz robił to podatek.

4. Masz już w 3.. :)

Myślę że pomogłem :D

Opublikowano

Zaraz, jak to wygląda? Jeśli mam itemshop (np.: darmowy) na serwerze OVH, albo na tym soyoustart.com, to nie będę musiał płacić podatków? Jak to wygląda, bo nie zrozumiałem. i ostatnie pytanie: Ile procent by wynosił ten podatek?

Pozdrawiam, Kuba

Masz problem? Masz pytanie? Napisz mi na PW. Wspólnie go rozwiążemy!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...