Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki jest Twój ulubiony tryb?

Serwer  

15 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki typ serwera?

• SkyBlock
      2
    • SkyBlock+Mody
      4
    • FreeBuild
      6
    • FreeBuild+Mody
      3
    • Twoja propozycja
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

Mam do Was pytanie. Jaki tryb serwer polecacie, który jest według Was w miarę ciekawy i się szybko nie nudzi?

Na 90% odpada Survival+Gildie/HardCore (jest tego pełno z czego kilka dobrych serwerów).

Aktualnie myślę nad:

SkyBlock - W miarę możliwości rozbudowany SkyBlock z różnorodnymi dodatkami typu eventy/parkoury itp.

SkyBlock+Mody - To co wyżej, jestem bardziej za tym trybem - Dlaczego? Grałem sobie ostatnio na pewnym SB lecz po długim czasie gry nie było za bardzo co robić i właśnie według mnie przydałoby mi się kilkanaście modów typu IndustrialCraft, BuildCraft, JammyFurnitureMod, CustomNPC oraz inne, zapewniłoby to bardzo długie godziny grania aby większość/wszystko osiągnąć

FreeBuild - Działki automatyczne/nadawane przez admina, kilka minigier, eventy, parkoury oraz inne dodatki

FreeBuild+Mody - To co wyżej tylko kilka modów typu PamHarvest, JammyFurnitureMod

Może macie jakieś własne propozycje? Wydaje mi się że także odpada typowy serwer MiniGames (jest kilka znanych i dobrych serwerów z autorskimi pluginami co chyba strarczy).

Pozdrawiam,

PS: Co do SkyBlocka jest też raczej opcja aby był to SkyBlock na wodzie

Opublikowano

Skyblock na wodzie :) Będzie jakaś odmiana chociaż. Survival jak już mówiłem kilka razy jest do du** :P

Dzięki za info ;)

Survival do niczego, ale ciekawy byłby tryb FREEBUILD+mody :D Ja postawiłem na ten własnie tryb, ciekawie by się budowalo gdybyś creative dał ;)

Dzięki. Co do Creative to raczej tego by nie było.

Skyblock+mody :)

Właśnie chyba ten typ mnie najbardziej skłania do stworzenia, lecz czekam na dalsze odpowiedzi.

Co do tego trybu to raczej byłyby automatyczne stoniarki z nie za dużym dropem np. CopperOre/TinOre itd. żeby stworzenie maszyn było możliwe ale też nie jakieś bardzo proste.

Myślę też nad specjalnym światem na Quarry (działka by kosztowała ileś $ + trzeba mieć własne Quarry, silniki itd.)

Opublikowano

Ja jestem za  serwerem sky block + mody ,ponieważ sam sky-block mi się znudził a mody go urozmaicą. Poza tym jeżeli je dobrze skonfigurujesz i niektóre poblokujesz że np. jakiś gracz laserem niszczy innemu wyspe to będzie się miło grało!

Opublikowano

Ja tam lubię ogólnie tryb gry survival, freebuild.

Na freebuld "kiedyś" się fajnie grało. Nie było żadnych automatycznych działek, administrator rozdawał każdemu, a teraz? Same automatyczne, pograsz 1 tydzień i zbudujesz sobie dom i co dalej? Nie ma co robić.

Fajny FB był by wtedy, gdy była by jakaś zajebista mapa, dobrze dobrane pluginy, dobra fabuła, dobrze dobrana ekonomia. Zakładanie swojej firmy, kupowanie targowiska, wykupienie domu, mogło by być na początek jakiś hotel, potem możemy pomyśleć o wykupieniu jakiejś działki, założeniu swojej firmy, szukaniu pracowników. Służby policja, straź itd. To by było epickie ;) Kiedyś może taki serwer zrobię, ale życzę powodzenia z projektem.

Ty powinieneś wiedzieć co najlepiej umiesz zrobić, czy survival czy skyblock. Każdy serwer ma szanse się wybić, ale serwer musi być dobrze zrobiony.

Opublikowano

@up

Dzięki za informację. Pewnie coś się przyda.

Co do trybu serwera to jeśli się chce to wszystko da radę zrobić.

Jeszcze pomyślę sam jaki zrobię serwer czy FB/SB lecz też czekam na Wasze propozycje (wolę zrobić też to co wolą gracze bo mi to jest obojętne).

@edit

Zawsze można zrobić pierw jeden typ a później drugi ;)

Ankieta trzyma się ciągle stabilnie nawet 

Opublikowano

FreeBuild - bez modów.

Weź także pod uwagę 2 rzeczy.

1. Nie każdy ma dobry komputer aby na modach grać, kto Ci będzie chciał grać z 5 fps na modach? :)

2. Nie każdy będzie chciał pobierać mody/launcher, wolą wklepać IP i grać a nie się bawić z pobieraniem.

Pomogłem?👍

Daj Like! :D

Opublikowano

FreeBuild+Mody :D

Dzięki za opinię.

FreeBuild - bez modów.

Weź także pod uwagę 2 rzeczy.

1. Nie każdy ma dobry komputer aby na modach grać, kto Ci będzie chciał grać z 5 fps na modach? :)

2. Nie każdy będzie chciał pobierać mody/launcher, wolą wklepać IP i grać a nie się bawić z pobieraniem.

Dzięki za opinię.

Co do 1, też nie mam jakiegoś ultra dobrego kompa (laptop) i jakoś daje radę grać oraz jak komuś przy powiedzmy 30modach nie uciągnie na minimalnych w jakiś 25/30 fps to bez modów chyba też nie da rady (mi zależnie od paczki modów momentami mc chodzi nawet lepiej niż na czystym).

Co do 2, co to za problem dla kogoś kto chce pograć pobrać launcher poczekać max. 5 minut i grać?

@edit 

Tym bardziej jeśli chodzi o SkyBlock'a to też najczęściej uzyskuje się więcej fps gdyż jest to w powietrzu i nic nas nie otacza.

Opublikowano

Skyblock na wodzie :) Będzie jakaś odmiana chociaż. Survival jak już mówiłem kilka razy jest do du** :P

WaterBlock ;D wodne wyspy (odmiana SkyBlock) ;D

Fajnie by było takie coś ponieważ :) Gracze mogli by sobie rozbudowywać wyspy, Budować Statki na wodzie, porty ;)

Były by walki piratów ;D

Ludzie mogli by napadać na inne wyspy i zabijać graczy heeh ^^ to po prostu było by super ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...