Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serie A 4-1-2-1-2 100k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Część gry: World
Link do składu:

http://www.futhead.com/14/squads/9329416/

Ilość monet: 100 k+
Platforma: PC
Formacja: 4-1-2-1-2
Ulepszony skład może być hybrydą: Tak
Gracze do wymiany w składzie: Dowolni
Czego oczekuję: Oczekuję by grało się łatwiej, płynniej. Chciałbym żeby piłkarze ładnie wychodzili do długich podań. Skład ma być solidny i z potencjałem. Siedzę  w 5 lidze, choć byłem w czwartej przez dwa sezony i chciałbym wbić do 4 na stałe. Liczę, że po modyfikacji nie stracę na zgraniu, a zyskam na np. mocy w obronie, pomocy, ataku. Chciałbym mieć Di Natale w składzie, ale nie wiem czy warto. :)

Proszę jeszcze o wskazówki co do samej rozgrywki. Jak grać by wygrywać? :) Miałem starego pada za 15 zł, ale się posypał i czekam na nowego od xboxa 360. Przestałem dusić monety i powyższy skład za nie złożyłem. Nie grałem jeszcze na nim, bo pada nie mam.

Macie może opracowane jakieś techniki na rozgrywanie meczów? Denerwuje mnie jak np. koleś robi mi wślizg od tyłu i piłkę zabiera, albo jak wychodzę sam na sam na bramkarza i strzela mi prosto w niego, albo jak z rożnych przeciwnik dośrodkowuje i jego niski napastnik stoi za moim wysokim obrońcą, a i tak piłka do niego dociera, a ten strzela i z jednej akcji wygrywa mecz. Prócz tego nie wiem dlaczego jak ja z rożnych dośrodkowuję to moi zawodnicy zamiast w bramkę to wysoko nad nią walą.

Jak kopać po ziemi? Podajcie mi przepis na skuteczną grę. Jestem początkujący i każda rada co do taktyki jak i sterowania przyda się.

Da się poprawić statystyki zawodnika na stałe? Wydaje mi się, że widziałem niektórych ze znacznie lepszymi niż oryginalnie. Jak się da to jak to zrobić?

Przyśpieszanie powtórek? Przeciwnik przyśpiesza powtórkę mojej bramki. Jak mogę przyśpieszać powtórkę bramki przeciwnika?

Opublikowano

Vidal dlatego, że jest jednym z najlepszych graczy których osobiście używałem w fut 14 

http://www.futhead.com/14/players/13703/arturo-vidal/

Za takie statystyki 10k to jest skarb

Hernanes>Hamsik - kosztem 3 pace ma : dużo lepsze strzały (OP longshoty), dużo lepszy drybling, 5* słabszej nogi i 4* sztuczek czego hamsik nie posiada

Cuadrado - Op pace i drybling + dobre wrzutki, Cerci bardziej nadaje się na skrzydłowego ale jeżeli nie sprintujesz skrzydłami i nie wrzucasz za często to cerci jest ok

WhatShouldIDo.png

Opublikowano

Vidal dlatego, że jest jednym z najlepszych graczy których osobiście używałem w fut 14 

http://www.futhead.com/14/players/13703/arturo-vidal/

Za takie statystyki 10k to jest skarb

Hernanes>Hamsik - kosztem 3 pace ma : dużo lepsze strzały (OP longshoty), dużo lepszy drybling, 5* słabszej nogi i 4* sztuczek czego hamsik nie posiada

Cuadrado - Op pace i drybling + dobre wrzutki, Cerci bardziej nadaje się na skrzydłowego ale jeżeli nie sprintujesz skrzydłami i nie wrzucasz za często to cerci jest ok

Tak samo uważam.

Statystyki na karcie a w opisie zawodnika to dwie różne rzeczy.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Dzięki Panowie za rady. Pamiętajcie tylko, że mowa o darmowej wersji Fify. Czy to tak samo ma się do niej?

Pytanie poboczne: Warto przerzucić się na Fife 14? Dość sporo gram. Czy w 14 dużo wyższy jest poziom graczy? Jak wiadomo nikt nie lubi ciągle przegrywać. :)

Opublikowano

Dzięki Panowie za rady. Pamiętajcie tylko, że mowa o darmowej wersji Fify. Czy to tak samo ma się do niej?

Pytanie poboczne: Warto przerzucić się na Fife 14? Dość sporo gram. Czy w 14 dużo wyższy jest poziom graczy? Jak wiadomo nikt nie lubi ciągle przegrywać. :)

Ceny się trochę różnią.

Poziom jest raczej w World niższy.

Gra więcej osób, które nigdy wcześniej nie miały styczności z FIFA.

Opublikowano

Pewnie staty zawodników się trochę różnią. Ciekawi mnie czy pod kątem "mocy" zespołów jest podobnie. Czy taki sam skład z fify 14 będzie równie dobry w fifie world?

Z jakiej ligi można złożyć najmocniejszy skład pod 4 1 2 1 2 w fifie world? Prosiłbym o ułożenie. Nie ma ograniczenia w monetach, ale też nie chcę kart z cieniem, bo to dla mnie zbędne.

Zastanawiałem się nad bundesligą, bo fajnie by było mieć Lewego czy Aubameyanga w teamie. Jestem otwarty na propozycje składów. Pogram trochę Seria A, a później sobie na coś zmienię i fajnie by było zmienić na coś mocniejszego.

Opublikowano

Serie A można spokojnie wbić 1 ligę i to małym kosztem (przynajmniej na ps3) 

Statystyki są chyba te same, jedynie gameplay może być inny, ale wydaje mi się że skład z fify 14 będzie równie dobry jak w fifa world

Ewentualnie poczytaj czy jest tak samo jak w 14 - siła op czy może pace 

WhatShouldIDo.png

Opublikowano

Pewnie staty zawodników się trochę różnią. Ciekawi mnie czy pod kątem "mocy" zespołów jest podobnie. Czy taki sam skład z fify 14 będzie równie dobry w fifie world?

Z jakiej ligi można złożyć najmocniejszy skład pod 4 1 2 1 2 w fifie world? Prosiłbym o ułożenie. Nie ma ograniczenia w monetach, ale też nie chcę kart z cieniem, bo to dla mnie zbędne.

Zastanawiałem się nad bundesligą, bo fajnie by było mieć Lewego czy Aubameyanga w teamie. Jestem otwarty na propozycje składów. Pogram trochę Seria A, a później sobie na coś zmienię i fajnie by było zmienić na coś mocniejszego.

World to praktycznie to samo co 14.

Opublikowano

Dzięki :) Jeszcze parę pytań mam.

1. Przyśpieszanie powtórek? Przeciwnik przyśpiesza powtórkę mojej bramki. Jak mogę przyśpieszać powtórkę bramki?

2. Jak kopnąć po ziemi. Czasem jak wybiegam sam na sam z bramkarzem to chciałbym kopnąć po ziemi. Wydaje mi się, że kiedyś trzymało się któryś z tych przycisków z tyłu.

3. Da się poprawić statystyki zawodnika na stałe? Zdaje mi się, że widziałem takich.

4. Odbieranie piłek? Kiedyś jak grałem w Fife, ale to dawno temu to trzymałem któryś z tych górnych przycisków + x i zawodnik leciał do przeciwnika, atakował go i mu piłkę wybijał. Teraz jak tak robię to pressing wychodzi, że dobiega do przeciwnika i biegnie przy nim, i nie atakuje. Czasem uda mi się wybić jak nacisnę przycisk odpowiedzialny za strzał, ale znacznie częściej mój piłkarz "pognie się" i nie trafi przeciwnika/piłki, a ten mu ucieknie.

Wiem, że jest jeszcze takie coś, że trzyma się przycisk odpowiedzialny za zmianę zawodnik i on wtedy biegnie do przeciwnika, a innym mogę sterować. Są jakieś skuteczne sposoby na odbieranie piłki przeciwnikowi w Fifie World? W tym elemencie często się gubię, a przeciwnik wbiega mi w pole karne.

Jutro przyjdzie mi pad to przetestuję skład :) Czekam na to od piątku :D Fajnie jakbym uzyskał odpowiedzi na powyższe pytania.

Opublikowano

Dzięki :) Jeszcze parę pytań mam.

1. Przyśpieszanie powtórek? Przeciwnik przyśpiesza powtórkę mojej bramki. Jak mogę przyśpieszać powtórkę bramki?

2. Jak kopnąć po ziemi. Czasem jak wybiegam sam na sam z bramkarzem to chciałbym kopnąć po ziemi. Wydaje mi się, że kiedyś trzymało się któryś z tych przycisków z tyłu.

3. Da się poprawić statystyki zawodnika na stałe? Zdaje mi się, że widziałem takich.

4. Odbieranie piłek? Kiedyś jak grałem w Fife, ale to dawno temu to trzymałem któryś z tych górnych przycisków + x i zawodnik leciał do przeciwnika, atakował go i mu piłkę wybijał. Teraz jak tak robię to pressing wychodzi, że dobiega do przeciwnika i biegnie przy nim, i nie atakuje. Czasem uda mi się wybić jak nacisnę przycisk odpowiedzialny za strzał, ale znacznie częściej mój piłkarz "pognie się" i nie trafi przeciwnika/piłki, a ten mu ucieknie.

Wiem, że jest jeszcze takie coś, że trzyma się przycisk odpowiedzialny za zmianę zawodnik i on wtedy biegnie do przeciwnika, a innym mogę sterować. Są jakieś skuteczne sposoby na odbieranie piłki przeciwnikowi w Fifie World? W tym elemencie często się gubię, a przeciwnik wbiega mi w pole karne.

Jutro przyjdzie mi pad to przetestuję skład :) Czekam na to od piątku :D Fajnie jakbym uzyskał odpowiedzi na powyższe pytania.

1. Naciskasz przycisk odpowiadający za podanie.

2. Finezyjny strzał + strzał

3. Można kupując styl gry dla zawodnika.

4. Trzymasz pressing kolegi z drużyny, a drugim zawodnika podbiegasz do niego naciskając wybicie piłki.

Opublikowano

Przyśpieszanie powtórek mi nie działa. Jak przeciwnik nie przyśpieszy to muszę oglądać wszystko, a nawet te pomeczowe rozchodzenie zawodników. Dziwne, bo naciskałem już wszystko co jest na padzie, a i na klawiaturze. Raczej nie wprowadzaliby kombinacji przycisków do przyśpieszenia pokazówek hehe

Jestem już 2 sezon w 3 lidze :D Gra się wygodniej niż z tymi z niższych lig. Czasem zastanawia mnie jak typy odbierają tak sprytnie piłkę, że wbiega we mnie i wybija. Ja jak biegnę to rzadko w kogoś trafię hehe

Edit: Mam już awans do 2 ligi. Ostatni mecz mi został, ale nawet mogę go opuścić. Moje ostatnie mecze w 3 lidze:

0aajpg_exnrpae.jpg

W 5 i 4 grało się o wiele trudniej. Takie okrutne szmaty strzelali, że szok. Tu też się zdarzy, ale nie tak często jak w tych niższych. Najważniejsze, że moi napastnicy wykorzystują więcej sytuacji 1 na 1.

Opublikowano

Tak :D Zmiennicy też się całkiem dobrze spisują: Muriel, Ibarbo, Abate, Hamsik, De Rossi itp. Pewnie wbiję dziś 1 ligę, bo w 2 też mi dobrze idzie. Co prawda miałem przykry incydent, gdzie przegrałem 2:1, a koleś dwa razy pod bramką był. Tevez 1 na 1 walił w bramkarza, obok bramki, albo w słupek. Typ strzelił mi na 1:0 i zaraz odrobiłem i na koniec wbił na 2:1. Sam powinienem z 7 bramek strzelić... :( Coś w tej grze musi być, bo to z niemożliwością żeby tylu szans nie wykorzystać.

Opublikowano

Spadłem do 3 ligi :( Ja nie mówię o jednej czy dwóch akcjach sam na sam, albo słupkach. Może to pech, a może umiejętności. Nie uważam się za dobrego gracza, ale mam wiele sytuacji. Gdybym 50% trafiał tego co powinno wejść to bym był już w 1, a nie w 3. Muszę zacząć próbować z tym finezyjnym jak jestem sam na sam, choć na tym zdjęciu gdzie kolesiowi 6 wcisnąłem, a mogłem i więcej to strzelałem siłowo jak byłem sam na sam i wchodziło. Teraz mecze wyglądają tak, że gniotę typa, a ten raz czy dwa podejdzie do bramki i trafia, a ja setek nie mogę. Może nie wiem jak strzelać. W drugiej lidze miałem dużo remisów i porażki 0:1, i wszystko na fuksie przeciwnika. Niestety po tym przykrym incydencie już pech mnie trzymał i nadal trzyma. Jako ciekawostka przedostatni mecz wygrałem, ale cały zespół to była ławka.

Ravoner może ułożysz mi jakiś srebrny skład z wysokimi napastnikami i obrońcami. Skrzydła szybkie i atak też w miarę szybki by się przydał. Korci mnie żeby zacząć grać zwykłymi srebrnymi i zobaczyć czy więcej setek będzie wchodzić. Może brazylijskie jakieś, albo szkockie?

Opublikowano

Dziękuję

Edit:

Mój pierwszy meczyk po spadku (w 4 lidze :) Kolesia cały mecz gniotę, a ten pierwszy strzał na bramkę i gol. Dziwna sprawa, bo po tym jak on strzelił to od razu mi się udało setkę strzelić co wcześniej pomimo prób nie przyniosło skutku. Prawie ten mecz przegrałem, bo jak drugi raz pod bramkę podszedł to mój obrońca go szturchnął i karny był, ale obroniłem. Oddał dwa strzały na moją bramkę z czego jeden to z karnego, którego obroniłem. Skład miał mieszany, bo srebrnych i złotych średniaków. Ja oczywiście Tevez Balotelli itp. Może w posiadaniu piłki nie widać znaczącej przewagi, ale to dlatego, że starałem się grać szybko klepką. Jak ktoś powie, że w tej grze nie ma oszustwa polegającego na tym, że komuś gra się gorzej to mało grał w tę grę. Od miesiąca gram w tę grę każdego dnia i jestem przekonany, że nie ma w niej uczciwości. Jak już zacznie nad kimś takie coś ciążyć to żeby wygrać, to chyba piłkarzem z piłką musi do bramki wejść, a i uważać żeby przeciwnik pod bramkę nie podszedł. Dziwne rzeczy. Temat można zamknąć, bo już raczej o nic więcej nie będę pytał. Nieuczciwość w tej grze jest ogromna :)

hrhrjpg_exnwreq.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...