Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FIFA World - Własne sterowanie na klawiaturze bez dodatkowych programów

Pawellek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako iż panowie z EA dodali ostatnio sterowanie tylko pod klawiature to i tak mozna sie czuc zrobionym w balona, poniewaz chyba nikt normalny nie gra ze sprintem na spacji. Postanowiłem wiec napisac poradnik jak zrobic wlasne sterownie w fife bez dodatkowych programow.

Wariant nr 1

1. Jeśli mieliśmy wcześniej zainstalowaną na komputerze fife 11/12/13/14 to przechodzimy do moich dokumentow i otwieramy folder z nazwa fify ktora posiadalismy.

Jeden.jpg

2. Szukamy pliku o nazwie buttonDataSetup.ini i kopiujemy go.

dwa.jpg

3. A nastepnie wklejamy do folderu z Fifa World w moich dokumentach i podmieniamy.

trzy.jpg

4. Teraz klikamy PPM na buttonDataSetup.ini -> Właściwości -> Atrybuty -> Zaznaczamy "Tylko do odczytu"

cztery.jpg

5. Aktualnie pozostaje nam juz tylko uruchomic fife, przejsc do ustawień i ustawić sterowanie "Tylko klawiatura" a typ sterowania na "Klasyczne"

piec.jpg

Od teraz wszsystko powinno smigac jak w starej fifie :)

Opublikowano

mozesz wszystkie bindy z tego pliku dopisać co jest do czego? bo szukam które guziki u ciebie są tymi co domyślne GF ctrl i shift

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

Opublikowano

Mam problem. A bardzo chciałbym go rozwiązać, bo to sterowanie strasznie mnie denerwuje. W fifie 14 mam tylko folder o nazwie ButtonData.ini w folderze z fifa world jest niby to samo, ale gdy go kopiuje nie wyskauje, okienko, przenieś itp. Sprawdzałem nawet z tym ale nie działa to sterowanie z fify. Jakieś propozycje ?

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

@Jamajkas

Pewnie coś poknociłeś.

Może inne rozszerzenie dałeś, lub nazwa ci się zmieniła.

Najlepiej pokaz screene z obu folderow

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Zrobi ktos tak, aby WASD bylo ruszanie zawodnikiem?

EA ma zamiar wprowadzić takie sterowanie w przyszłości.

636451494245979649038.gif

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...