Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Php]Skrypt Do Przenoszenia Postaci

holywar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przygotowalem na potrzeby AvalonuMt2 gdzie jest duzo problemow z logowaniem postaci w przeciazonych miejscach np M1 ale daje tez tu bo moze sie komus przydac do odbagowywania postaci

http://www.speedyshare.com/files/21303052/przenies.rar

skan

http://www.virustotal.com/analisis/3340c9f411cabb8cf992db56184562557921ba3e7fe3390f8a46b3dd60e95c10-1267971516

Skrypt przenosi postacie do

1.Pustynia

2.Gora Sohan

3.Teren Gildii

4.Pieklo

5.Las

a wiec do lokalizacji ktore nie sa przepelnione.

przenies.jpg

Opublikowano

Dzieki, na pewno sie przyda, zwlaszcza, ze nie znam PHP

Zeedytuje na swoje potrzeby (jesli czegos nie sknoce ;s) i wrzuce tutaj zedytowane.

Edit:

Dla kogos madrzejszego z opera lub mozilla moze sluzyc jako SH :s

Edit2:

Zmieniona zawartosc pliku przeze mnie, przenosi na pustynie

http://wklej.to/m2B6

9.png

userbarwb.png
Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

nie skrypt dziala tylko na postaciach ktore sa od jakiegos czasu nielogowane , jesli jestes w grze i dasz przenies to cie nie przeniesie , jesli bedziesz chcial przeniesc kogos kto jest aktualnie online tez nie przeniesie .

tak jak wyzej napisalem , skrypt ma na celu odbagowywanie postaci ktore sa w przeciazonych miejscach gdzie ciezko sie zalogowac -i nic wiecej nie robi.

Opublikowano

holywar, w operze wystarczy wejsc w zrodlo strony, pozmieniac all Input hidden na, ktore sie chce (np. <input type='Hidden' name='x' value='677'> zmienic na <input type='Hidden' name='x' value='666'> i juz)

9.png

userbarwb.png

Opublikowano

niewiem nie uzywam opery ,ale w operze da sie podmieniac te wartoci w hidden ?

ale i tak nie da sie pozmieniac innych tabel typu cash a tych kordow lepiej nie zmieniac bo postac przez zrodlo strony bo jak wpiszemy zle to postac moze calkiem przepasc , te wartosci co sa sa czesciowo z warp_questa wiec sa bezpieczne i poprawne.

A skrypt i tak nie przeniesie postaci ktora jest online aktualnie wiec raczej nie ma tu zadnych kombinacji .

Opublikowano

Chodzilo mi o to, ze ktos, kto nie uzywa sh moze tam sobie zmienic ID...

Ale przedtem sie wylogowac, i tak z m1 znalezc sie na samym koncu czerwonego lasu, dalem poprawiony skrypt, moze wiesz o co mi chodzi, i tak w operze da sie zmienic te wartosci.

9.png

userbarwb.png

Opublikowano

Chodzi tez o to ze te wartosci przy krotkich odstepach sa przechowywane w pamieci serwera i nie sa zapisywane do bazy w sposob ciagly , dlatego nie da sie korzystac z tego skryptu jako sh bo serwer nie odczytuje kordow postaci priorytetowo z bazy danych tylko w 1 kolejnosci z Pamieci RAM badz SWAP ... wiec jak juz napisalem , postac musi byc nielogowana dluzszy czas zeby serwer pobral kordy postaci z bazy danych.

Opublikowano

czyli ile czasu bo ja sie nie logowałem i tera zalogowałem chcąc sprawdzić czy działa i nadal byłem w M1

P.S. w innym temacie cos o adminach pisales a tu nie xD

Oddajcie minusy! :(

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie prościej było to zrobić na 1 formularzu z 1 polem tekstowym, jedną listą(lokacji) i jednym przyciskiem wyślij?;x

Cholera, przy takich skryptach NIE MOŻNA wpuszczać do bazy w ten sposób id mapki - to można spreparować po stronie klienta.

Łapiesz sobie pole z $_POST, przejeżdzasz to switchem, gdzie case'ami ogarniasz jaka mapa została wybrana(po 1 case dla każdej DOPUSZCZALNEJ opcji, w break wrzucasz komunikat, że w hackera to niech się pobawią w szkole)

I tyle. Kordy X/Y możesz mieć np. w case'ach właśnie wrzucone - dla każdej mapy inne.

Switch bardzo prosta sprawa, polecam:) http://php.net/manual/en/control-structures.switch.php

• 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...