Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile fps

magowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanko, ponieważ kupuje nowy komputer do 2tyś i chce wiedzieć ile mniej więcej fps  wyciągnie w crossfire.
Grafika Msi hd 7850 2gb

Procek AMD FX 6300

Płyta MSI-970A-G43

Ram 8GB

Opublikowano

Wyciągnie tyle ile wyciągnie, Magika szukasz na forum który popatrzy na części i powie Ci jakie FPS wyciągnie xD? SERIO?! ... Pewnie około 100+ do 200 wyciągnie jak każdy inny nowy komputer xD

Opublikowano

Wyciągnie tyle ile wyciągnie, Magika szukasz na forum który popatrzy na części i powie Ci jakie FPS wyciągnie xD? SERIO?! ... Pewnie około 100+ do 200 wyciągnie jak każdy inny nowy komputer xD

Czy Ty musisz się z każdego naśmiewać ?

@topic:

Napewno będzie ponad 100 fps i nie będzie Ci się gra lagowała , ale jeżeli bedziesz miał w uj programów załączonych to napewno ci FPS spadną :)

DYM DYM KNF 4 ! <3 <3 <3 <3
KROK PO KROKU !

Opublikowano

Jeżeli to gotowiec z allegro to licz się z wybuchem.

Napisz w działach komputery o komputer do 2000zł. Mogę Ci nawet złożyć teraz:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=87585&s=85773&s=74018&s=78260&s=73693&s=63363&s=76070&s=55807

Będziesz miał nawet w BF4 na średnich 70FPS'ów. Dokładasz 6 zeta i masz złożenie i wysyłkę za darmo. 

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@up
Na GTX660 i na 4gb ramu BF4 na ultra ? HAHAHHA padłem, mówiłeś, że DO 2k zł, a nie około.

A tak w ogóle to w tym zestawie to tak:

-buda do zmiany

-ram do zmiany

Moja propozycja:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=79676&s=80121&s=85773&s=74018&s=78260&s=73693&s=63363&s=55807

Teraz BF4 na ultra w 60FPS'ach(dopiero po lekkim OC karty) i Crossfire w 300-400fpsach :)

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@UP.

Podaj mu lipe haha xD

Człowieku nie znasz się to nie składaj typowi kompa który jest g.... warty...

To że ma procek intel5 i karte graficzną 2 gb ati radeon...?

WYJDZ...

Najlepiej to idź do jakiegoś sklepu i poproś informatyka żeby Ci to pomógł złożyć a nie słuchaj ludzi którzy piszą tutaj bo to najwięksi idioci jakich można spotkać na forach internetowych. 13/15 latki którzy myślą że potrafią wszystko xD

Opublikowano

@up 

Tak, tak masz takie samo rozumowanie jak taki jeden typ na forum, że myśli, że każdy użytkownik wiedzący co daje jest idiotą. Popatrz na testy, potem coś pisz. Taki informatyk wciśnie mu AMD FX6300, bo to przecież 4x3,2Ghz czyli 12,8Ghz, tylko jakbyś nie wiedział to rdzenie się nie sumują, da mu jeszcze GT630 4GB taka karta jedyna na rynku, przecież najlepsza i do tego jeszcze Modecom 350w. Taki AMD co ma 8 rdzeni to ma tak na prawdę 4. Wątki są też bardzo ważne, Cache i DMI są ważne. 2GB pamięci, no i co jak karta jest bardzo wydajna. Zapraszam na testy procesora i5 3350p i R9 270 :). Taki R9 270 ciągnie GTX650/560/570/660 na łopatki. Taki informatyk może mieć nawet mniejszą wiedzę ode mnie w wybieraniu sprzętu. 

Teraz ja Ci napiszę bardzo fajne słowa:

WYJDŹ I NIE WRACAJ

Opublikowano

A czy TITAN'a za 700 zł znajdziesz ? No właśnie , NIE. A nawet TITAN jest nic warty. Sam GTX780Ti bez OC, bez SLI, kładzie TITAN'a na łopatki w grach.

Opublikowano

Hahahah xD Dowaliłeś :D Kolega ma GTX 780Ti a ja mam GTX Titana i bynajmniej ma dużo mniej FPS ode mnie w grach typu BF4 :) Ja na full detalach mam min. 75/80fps a on ma z 29/34 a procek ten sam co ja :) Więc pozdrówki :D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A ja jadę na starym pecetku-dualcore3,2ghz grafa 8600gt,ramu słabiutko-1,5g,mam w cf ponad 120fps zawsze,nieznaczne wachania,tylko WM mnie podkur....ia bo spadki do 60 się zdarzają...Całość wyszła mnie ze 150 zł,nawet obudowy kompletnej nie mam:) i...młócę wszystko co się rusza na planszach,zawsze czysto,haki to syfy bez jaj i honoru.Tylko zakompleksione dzieciaki mi żyć nie dają gdy biadolą -hilfe...hack...kik him...bo lanie sromotne dostają...

Morał z tego taki -kompa za 2 tysie o kant dupy rozbić gdy optymalizacę systemu zrobi ci kowal z pobliskiej wioski,i nawet milion fps nie pomoże gdy grać się nie potrafi.

Ze sprzętu jaki opisałeś wyciągniesz ok 200fps przy dobrym łączu,proc dobry,grafa też,ramu dość...i choćbyś kompa piznął ciemną nocą z NASA to i tak cię w 3D nie wyjebie,to nie ta bajka....:))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...