Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Program dllhost.exe przestał działać.

Heksargon

Pytanie

Opublikowano

Witam
Z góry chciałbym powiedzieć,że jeśli nie jest to miejsce na tego typu problemy to przepraszam za kłopot.
Mianowicie mój problem pojawił się dzisiaj rano,gdy uruchomiłem komputer wychodzi komunikat "Program dllhost.exe. przestał działać."-no więc ja klikam zamknij program rutynowo lecz po 5sekundach wychodzi to samo na nowo.
Program jest nie do zamknięcia cały czas tylko wyskakuje okienko iż przestał działać...
Słyszałem o jakimś wirusie dllhost po przeskanowaniu całego komputera IU Antivirus znajduje mi zagrożenie lecz nie mogę go usunąć ponieważ każą mi zapłacić aby odblokować pełne funkcje antywirusa.
No więc tu moje pytanie.
1.Co powoduje to że program dllhost.exe przestał działać lub jak go wyłączyć
2.Jeśli faktycznie może to być jakiś wirus to prosił bym o jakiś darmowy który pomoże zażegnać mój problem
Dodam,że przeglądałem wiele różnych stron i nie znajdywałem rozwiązania pomijając info o płatnych programach antywirusowych...

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słyszałem o jakimś wirusie dllhost po przeskanowaniu całego komputera IU Antivirus znajduje mi zagrożenie lecz nie mogę go usunąć ponieważ każą mi zapłacić aby odblokować pełne funkcje antywirusa.

coś jak spybot. znajdzie wirusa ale żeby wywalić musisz zapłacić. 

1. Pewnie jakiś robak.

2. Dr web cure it do pobrania z 

http://www.freedrweb.com/cureit/?lng=pl

strony i MBAM do pobrania z 

http://malwarebytes.org

strony

Opublikowano

Tylko w MBAM nie usuwaj tylko skanuj, bo sa czasami komplikacje z systemem wtedy

co? pierwszy raz o czymś takim słyszę. racja, nie powinien usuwać ze względu na adware (a zgaduje że trochę tego tam ma) ale MBAM nie wywołuje żadnych skutków ubocznych w systemie. ;x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...