Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] uSkyblock czy IslandWorld

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Proszę o krótką lecz rzetelną, pełną odpowiedź, czyli jeśli uSkyblock to:" dlatego, że ten plugin ma....."

albo: "dlatego, że IslandWorld nie oferuje....."

Jestem też otwarty na propozycje innych tego typu pluginów - też z uzasadnieniem

Z góry dziękuję

• 1 rok później...
Opublikowano

Jak nie umiesz konfigurować to uSkyBlock a jak chcesz lepszy (IslandWorld) to musisz trochę pokonfigurować :) to nie jest trudne w internetach są poradniki :D

Opublikowano

Powiem ci tak mialem to i to i sie troche wypowiem: uskyblock nie masz tak jak by konca wyspy i mozesz budowac dalej , islandworld ma limit i go nie przekroczysz za pierona dobra potem islandworld ma /is visit czego uskyblock nie ma nastepnie uskyblock czesto sie buguje czego nie masz na islandword , do islandworld mozesz dodac wlasne zadania do wykonania , do uskyblock.

Moim zdaniem lepsze jest IslandWorld

Opublikowano

No i rozwinęła się całkiem ciekawa dyskusja. Właśnie na to liczyłem...

PONAD ROK TEMU :-P

Teraz, z perspektywy tego roku mogę stwierdzić, że wybrałem IslandWorld, z uwagi na większą elastyczność i dobry help do konfiguracji i permisji (choć i w nim, w paru miejscach musiałem się namęczyć).

Jedyne sprawy, w których uSkyBlock uważam za ZNACZNIE LEPSZY to:

- system chalenges. U Gnacika jest strasznie płytki i broń Boże nie wolno go zostawiać w defaultowej postaci bo wymienia 1 stone za 1 gold ingot! W uSkyblocku chalenges odwołuje się do znacznie większej ilości zmiennych-lvl wyspy, konkretne bloki na niej postawione - w Gnacikowym IslandWorld tylko: "masz item to zaliczyłeś".

Z nagrodami podobnie: w uSB można dostać prefix, exp, kasę, permisje... W IsW "zaliczyłeś-dostajesz item"

- Druga rzecz to w sumie detal ale mi jej brak. W uSB ustawiało się dzielnik punktów wyspy i w /is rank wyspy miały lvl liczony w setkach/tysiącach a nie, jak w IslandWorld w dziesiątkach milionów.

Opublikowano

H_Brunner  Wszystko da sie zrobic o ile sie chce nawet te nagrody :D 

a co do punktow wyspy to podczas aktualizowania w uskyblock wyskoczy ci

"An internal error occurent" czyli ze plugin niedopracowany :)

Opublikowano

Czyli wolisz miec bledy w konsoli zwiazane z niedopracowanym pluginem ? (uskyblock) :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...