Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mocne rwanie klatek w GTA V

Filip5320

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam dosyć duży problem z klatkami. Gram w GTA V przy ok. 50-70 FPS na średnio-wysokich detalach (view distance zmodyfikowany, żeby wyciągnąć trochę więcej klatek). Gra zrywa, spadki do 10 FPS, następnie podskakuje z powrotem na wysoką liczbę klatek. Komputer niedawno kupowany, specyfikacja: 

GPU: nVidia GTX 770 od GeForce 
CPU: i7-3570k, podkręcony do 3.8 
RAM: 8 GB 1600MHz od Patriota 
PSU: LEPA G650-MAS 
Płyta główna: AsRock B75 Pro. 3 

Bios zaaktualizowany do najnowszej wersji, temperatury w normie. Gram w rozdzielczości 1280x720 w oknie, monitor ma już swoje lata (1280x1024). Ma ktoś też taki problem z FPS w grze? Próbowałem edytować pliki - najniższy view distance - i nic. Mam nadzieję, że ktoś z forum mi pomoże, bo już sił nie mam i chyba sobie w końcu to odpuszczę. Może być to wina dysku? Mój ma jedynie 5400 RPM, co jest dosyć słabym wynikiem przy takim komputerze. Liczę na was - z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Nie ma jeszcze na kompa co ty mi tu gadasz. A jeśli grasz bo pobrałeś wersje na Xboxa lub PS3 i grasz przez emulator. To żeby ci to bez klatek poszło musiał byś mieć komputer z NASA.

Opublikowano

Włączam grę przez ikonkę "GTA V™", która ukazała się na pulpicie po zainstalowaniu gry. Nie wydaje mi się, iż jest to problem z launcherem. Mam nadzieję, że jeszcze ktoś miał podobny problem i go rozwiązał. Tak się po prostu grać nie da. Gra jest płynna przez ok. 15 sekund, klatki spadają do 10 i po 2 sekundach z powrotem wskakują na normalną wartość. Próbowałem dzisiaj także zmieniać ustawienia na najniższe, najmniejszy low distance i rozdzielczość 800x600 - ścinki dalej występują, ale jedynie podczas szybkiej jazdy. Nie mam zamiaru grać przy takiej jakości, nie po to kupowałem nowy sprzęt, by dalej grać na najniższych możliwych ustawieniach. Liczę na dalszą pomoc.

Opublikowano

Co za Agent cos ty cpal?

Nie ma na PC wtf?

Nie jeden tak ma, że szajba odpierdala
Jak tu trzymać fason, jak temat na głowę siada?
Biada, kiedy narkotyk banię oplata
Za popełniony czyn kara, nie mała strata.

Jeśli pomogłem prosze o Like

Opublikowano

Filip ale gta 5 nie ma na kompa jest tylko 4 xD.

Moze ci sie wersja powalila z 4?

Nie rozumiem. Mówię o GTA V. Wszystko wyjaśniłem w poprzednich dwóch postach.

Opublikowano

Nie rozumiem. Mówię o GTA V. Wszystko wyjaśniłem w poprzednich dwóch postach.

To powiedz niby gdzie dorwales na pc? skoro taka wgl nie istnieje

Opublikowano

Japierdole zmieniłeś nazwe albo ściągnełeś zmodyfikowane gta sa albo 4 ale w gta 4 nie ma view distance więc mówisz kurwa o gta sa :D

Detektyw Holmes :D

Albo leci z nami w huja

523561446660279974822.gif              

Opublikowano

Daj SS pulpitu i SS folderu z grą.

Pan admin chyba zatkal tego gracza :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Po prostu nie miałem internetu, rozwiązałem już problem sam. Leżał w ustawieniach karty graficznej. Dokładniej filtrowanie anizotropowe.

Opublikowano

Spytam z ciekawości.

Jak Ty żeś mógł grać w GTA V, której nie ma na PC? Niedawno została zapowiedziana na PC.

To się nazywa słaby troll, który wrobił parę osób... 

Zamknij temat, bo on niema żadnego sensu. Każdy wie, że gra nie wyszła, ale pytają się jak on grał... 

#nokurwa

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...