Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kv-2

Kerri

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar kupic sobie kv 2 lecz mam pare pytan.

Ma bardzo duze dmg z tego trolla lecz czy te 800-900 zwyklym pociskiem HE mozna walnac tylko w czolgi bez pancerza? 

Jak wyglada strzelanie tym czolgiem? bylbym wdzieczny gdyby ktos mi to jakos fajnie opisal.

Opublikowano

Strzelisz w nieopancerzony cel - walniesz 900. Strzelisz w cel z dobrym pancerzem - walniesz 300-400. Proste i skuteczne.

Jedzie się z tyłu bo nie masz pancerza, kamuflarzu ani mobilności.

Opublikowano

Strzelisz w nieopancerzony cel - walniesz 900. Strzelisz w cel z dobrym pancerzem - walniesz 300-400. Proste i skuteczne.

Jedzie się z tyłu bo nie masz pancerza, kamuflarzu ani mobilności.

Ja o tym wiem , tylko chodzi mi o to jak wyglada nim gra.

Czy idzie bic czolgi od przodu , czy bez golda idzie cos zdzialac,czy trzeba odjechac czolg itp.

Opublikowano

Aaaa, dobra kumam

Darade nawet Tigera 2 odprzodu bić izadawać srogie obrażenia z HE. Po prostu trzeba mieć farta. Zawsze lepiej objechać i walić w bok/tył, bo wtedy ładnie siada, ale jeżeli możliwosci brak,to z HE w przód i tak dużo zadajesz.

Opublikowano

Na tym czołgu się nie wozi golda bo za mało penetracji. Ładuj full HE i jest niezły fun ;]

136mm peny. Prędzej walnie za 700 z golda w takiego KW-1, niż z HE. Opłaca się wozić te 2-4 sztuki.

Opublikowano

Tylko HE, na goldowe szkoda kasy. Wiez mi, mam przegrane na nim 997 bitew. WR na KV-2= 58%, przy 53% ogolnych. Nie powiem, na poczatku na stokowym "kadłubku" z działem za wiele nie zdziałasz, lecz pozniej...
Jest to totalny ODSTRESOWYWACZ, nawet jak przegrasz zawsze cos zarobisz. Na te prawie 1000 bitew mialem moze z 10 kiedy nie dojechalem na "bitwe" a przeciwnik mnie skasowal ;) i dostalem "tysiaka" na minusie.
Dosylacz, skupiacz i wentylacja, to zestaw obowiazkowy. Dalej zaloga Naprawa (dowodca zarowka - obowiazkowa), BiA, trzeci wg. uznania ;-)
Jak zarobki ? W moim przypadku, oprocz wspomnianych kilku sytuacji zawsze na plus, z sumka kolo 30.000 bez premium. Doswiadczenie. Powiem tak, przy takiej ilosci bitew suma pkt. doswiadczenia po zbadaniu arty S-51, ktora mi zostala na tym czolgu wynosi cos kolo 150.000, dokładnie 273.000
Jeszcze jedno. Jak nauczysz sie strzelac, to T1, Hellcaty, KV1s'y i temu podobne wysylasz do "nieba" na jednego strzala,a "banan" nie znika z twarzy przez caly dzien. Polecam.

test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...