Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Pomocy Nietracenie Eq Po Śmierci / Nietracenie LVL Po Śmierci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nietracenie EXPa po śmierci:

on xp spawn:
    cancel event

To też blokuje dropienie expa. :)

A żeby nie tracić EQ to jedynie co mi przychodzi do głowy to /gamerule keepInventory true, to wyłączy wypadanie EQ po śmierci na danym świecie. 

Everybody lies

uSQEFZv.png

Opublikowano

Eq /gamerule keepInventory true

Exp /gamerule keepExp ale nie jestem pewnien.

Na eq napewno działa ale na expa nie jestem pewnien nie potrzeba żadnego pluginu te komendy są w grze.

Opublikowano

Nietracenie EXPa po śmierci:

on xp spawn:
    cancel event

To też blokuje dropienie expa. :)

A żeby nie tracić EQ to jedynie co mi przychodzi do głowy to /gamerule keepInventory true, to wyłączy wypadanie EQ po śmierci na danym świecie. 

heeh to jak expić ? zrobiłem bronie od lvl np miecz diax od 100 lvl i chce dodać aby po śmierci nie tracił się lvl tylko nie wiem jak heeh to jak to blokuje drop expa to jak dropić exp ? Oo

Eq /gamerule keepInventory true

Exp /gamerule keepExp ale nie jestem pewnien.

Na eq napewno działa ale na expa nie jestem pewnien nie potrzeba żadnego pluginu te komendy są w grze.

Pp super dziękuję :) ps. własnie testuje i zaraz się odezwę czy działa ;P

@Edit

Nie działa to na EXP :/

Opublikowano

Skoro zrobiłeś bronie i zbroje od lvl i szukasz pluginu jak zapisać exp dla gracza to podałem trochę inne rozwiązanie. ;)

W normalnym mc od 50lvl exp leci jak krew z nosa a tutaj możesz wszystko ładnie ustawić.

Opublikowano

Skoro zrobiłeś bronie i zbroje od lvl i szukasz pluginu jak zapisać exp dla gracza to podałem trochę inne rozwiązanie. ;)

W normalnym mc od 50lvl exp leci jak krew z nosa a tutaj możesz wszystko ładnie ustawić.

heeh podałem przykład :) Na Serwerze EQ całe ustawiłem tak aby nie było łatwo np z nałożeniem Diax Zbroi czy Broni a tutaj po prosut podałem przykład...

mam już to, że eq nie wypada po śmierci bo jak podał kolega wyżej komenda działa ale mam problem z utratą EXPa po śmierci (tego normalnego)

i moje pytanie brzmi jest coś na utratę EXPa po śmierci ? tego normalnego ;P :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...