Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ćwiczenia i rzeźba

quanerr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam 175cm wzrostu, ważę 65 kg i mam 13 lat. Aktualnie robię dziennie 100 brzuszków i 40-50 pompek. Co może mi pomóc żeby mieć jakąś rzeźbę?

Opublikowano

20100118145326.jpeg

A tak serio, to wydaje mi się że 13 lat to nieco za wcześnie na jakieś mega rzeźbienie. Cały czas rośniesz.

Opublikowano

Ale ja nie chcę wyglądać jak te pizdusie w rurkach :v

To kurwa najpierw urośnij a potem weź się za ćwiczenia. Jesteś zbyt smarkaty, żeby o tym myśleć, pogódź się z tym.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Tak .. brzuszki.. w wieku 14-15 lat zacznie się dojrzewanie i szybki wzrost kości .. Wszystkie te "mięśnie" zanikną : ) Poza tym w wieku 13 lat nie będziesz miał nie wiadomo jakiej rzeźby.. Mięśnie dopiero się rozwijają.. Poza tym niech Cię nie motywuje fakt że potrafisz zrobić 40-50 pompek.. Młody, mało ważysz.. Tyle pompek może zrobić połowa osób w Twoim wieku :) Zobaczysz potem jak urośniesz : D... Aktualnie zajmij się nauką nie rzeźbą.. Na nią przyjdzie pora - 15-16 lat..

Opublikowano

Ćwicz tylko po to, aby mieć kondycje, a nie rzeźbe, bo w tym wieku nic nie zrobisz. Poczekaj 5 lat :) 

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Rób to co aktualnie robisz ale dodatkowo rób 6 weidera, i kup sobie jakieś hantelki albo zestaw hantli i sztangi np. do 40kg i ćwicz pare serii co dwa dni, jak byś miał 16lat ( bo to minimum 16lat) to mógłbyś brać od czasu do czasu odżywki, ale to raczej od 16 - 17lat ;)

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Opublikowano

W wieku 13 lat możesz wyrobić lekką rzeźbę, bo rośniesz jak koledzy wyżej zauważyli. Jeśli będziesz jednak ćwiczył systematycznie to za jakiś czas mięśnie Ci się wybudują. W twoim wieku najlepiej biegać, pływać, brzuszki Ci nie zaszkodzą. Przede wszystkim staraj się dostarczyć organizmowi dużo białka w pokarmie. Potrzebny jest do budowy kości jak i mięśni. Nie zapomnij o piciu wody min. 2l. dziennie.

05217823813850418630.png

Opublikowano

Mówicie, że mało ważę. Wyglądam na bardziej puszystego chłopaka. Na rowerze jeżdżę 15 km dziennie 5/6 razy w tygodniu.

Daruj sobie. Masz 13 lat. Rzeźby nie zrobisz, musiałbyś iść na siłownię, zrobić masę, a potem redukcję. Trening siłowy powinieneś zacząć jak będziesz mieć jakieś 15-16 lat, na chwilę obecną sobie daruj. Jak chcesz to możesz co najwyżej schudnąć, ale przy 1,75  M wzrostu i wadze 65 KG to mija się z celem ponieważ wagę masz jak najbardziej w normie. Ja mam 1,74 CM i ważę 68 KG po redukcji (Przedtem miałem masówkę do 76 KG)

Opublikowano

Puszystego? Kolego, 175cm wzrostu i 65kg wagi to prawie że niedowaga. Zacznij biegać, mniej roweru, więcej pieszo(aczkolwiek rower też w to włącz). Daruj sobie ćwiczenia na siłowni, obciążenia i wszystko z tym związane. Możesz te brzuszki robić, ale w tym wieku i bez diety dużo ci to nie da.

Jeśli odpowiadasz mi, bądź masz do mnie pytanie, oznacz mnie. Wtedy masz pewność, że Ci odpowiem.

7ltRHSP.png

Mentoruje w zarabianu przez internet: subsms, ppa, ppi, ppd, skracanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...