Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam problem. Chcę z kumplem zagrać dueta w aionie. I po prostu nie wiemy jakie klasy wybrać aby siebie wspierać.

No więc proszę was o pomoc.

PS: Xanan czekam głównie na twoją odpowiedź! :D

Opublikowano

Jeden gdyby wziął tanka (templara) a drugi coś pod dmg (sorcerer) i będzie Wam się grać świetnie. Ja tak z kumplem grałem zawsze. :)

A gdzie będziecie grać? :)

Opublikowano

Chodziło mi bardziej o serwer ;)

Co do chantera nie grałem to się nie wypowiem, ale inżynier nawet solo sobie daję rade.

Opublikowano

Ciężko jest jednoznacznie stwierdzić jakie są dwie najlepsze klasy do gry duo. Jest masa rozwiązań takich jak ranger + sin z względu na hide, sorc + bard z względu na łatwość z jaką ten drugi będzie pierwszemu odnawiał manę gdy będziecie się dobrze znali i wiedzieli co zrobi drugi, chanter + cler, DPS + chanter, DPS + cler...

Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że templar + cler wypada świetnie z prostej przyczyny: chcecie iść na instancje to najważniejsze już macie gotowe i tylko potrzebujecie DPSa, a tych jest masa. Czasem nawet nie potrzebujecie DPSa bo duo dajecie radę o ile ogarniacie swoje postaci i temp ma bardzo dobre eq. Do PvP duo też fajne, zwłaszcza na mass PvP gdy po prostu siebie znacie i wiecie na co możecie sobie pozwolić.

Duo, które podał Taz9 jest też fajne - Templar i Sorcerer (Czarodziej) Temp może rzucić Bodyguarda na Sorca, tarczę, przyciągać targety, DPSować i tak dalej ale bardzo ciężko Wam się będzie robić instancje bez heala, o PvP nie wspomnę. Ale takiego znaleźć to nie problem, wystarczy dołączyć do legionu i z kimś się zaprzyjaźnić. 

Napisałeś, że myślicie bardziej w kierunku Chanter + Gunner (albo po 9 kwietnia Aethertech). Sądzę, że będzie to pasujące rozwiązanie z względu na mantry zwiększające i tak już duży dmg gunnera.

Można jeszcze pomyśleć o innych rozwiązaniach Chanter + coś np:

• Chanter + Ranger i mantrach do ataku fizycznego/trafienia krytycznego. To jest fajne duo ponieważ Chanter biegnie środkiem drogi, a za nim w hide podąża ranger. O ile nie traficie na dużo większą grupę to możecie nagle i szybko zburstować parę targetów nie spodziewających się zasadzki.
  • Chanter + Glad. No tu jak Glad nawrzuca skilli na zwiększenie ataku i dostanie Wowa (skill za DP - bardzo zwiększający szybkość ataku oraz szybkość biegu) od Chantera, który też będzie bił + rzucał pomniejsze heale to średnie targety znikają jak świeczki nie wiedząc co ich zabiło.
  • Chanter + Cler. W niektórych sytuacjach duo nie do zabicia ale obydwaj gracze muszą bardzo dobrze ogarniać swoje postaci jak i to co się dzieje. Jeden healuje, a drugi leczy, ew. heal do 100% i full DPS przez chwilę.
Opublikowano

Polecam duo gunner + fizyczny DPS taki jak glad albo range DPS typu ranger/sorcerer/SM. Zwłaszcza z SMem powinno dobrze wyjść na PvP z względu na doty, slowy i feary. Ewentualnie duo z clerem jako healem + pomniejszym DPSem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...