Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Plugin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak ustawić żeby gracze nie mieli dostępu do /kit a mogli dany kit wybrać na tabliczce 

Za pomoc +++

50/100/150/200/250/300/350/400/450/500/550/600/700/800/900/1000

Opublikowano

Nie ustawiaj poprostu w permissions dostepu do komendy, i daj graczowi dostęp do tabliczek.

Jak bedziesz miał problemy z kondifuracją serwera napisz do mnie na pw. ;)

WugWyoh.jpg

Opublikowano

W konfiguracji pluginu odpowiadającego za tak zwane permisje (permissions), bądź w konfiguracji essentials jest miejsce na permisje i komendy dla graczy.

Permisja do używania tabliczki z kitem:
 signs.use.kit
Permisja do używania komendy /kit : kit
Znajdziesz je w 99 linijce konfiguracji, jeśli usuniesz jakąś z tych permisji usuniesz, to usuniesz graczom dostęp do komendy jakiej ona odpowiada. Tak więc musisz usunąć permisje "kit".
Następnie powinieneś odblokować tabliczki, chyba, że już to zrobiłeś.

Aby odblokować tabliczki wystarczy przejść do 204 linii konfiguracji i usunąć znak # z przed "#  - kit".

Aby ustawić tabliczkę z kitem wystarczy W pierwszej linii wpisać [Kit]. W drugiej nazwę kitu, a reszta pusta.

Mam nadzieje, że czytelnie opisałem cały proces i pomogłem w rozwiązaniu problemu. W razie pytań proszę pisać. Postaram się jak najszybciej odpowiedzieć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...