Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czarna lista DNS

matnowowsiak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , Riot napisał mi ze znajduje sie na czarnej liście DNS proszę powiedzcie mi czy z tym problemem  mam się zgłosić do dostawcy internetu? Z góry dzięki za odpowiedź

Opublikowano

Oczywiście że tak, oczywiście jeśli trafisz na kompetentnego pracownika który wie o co będzie ci chodziło a w co wątpię lecz warto próbować :p

DR5ChPt.png

Opublikowano

Oczywiście że tak, oczywiście jeśli trafisz na kompetentnego pracownika który wie o co będzie ci chodziło a w co wątpię lecz warto próbować :P

Puknij się pan w czoło, jak nie wiesz o co chodzi to sie nie wypowiadaj, ok.

Czarna lista dns jest to lista adresów ip najczęściej wykorzystywanych przez botnety(ddosy). Zostałą stworzona po to, aby jakoś ograniczyć siłę ataków ddos na serwery różnych gier. Jeśli twój adres się tam znalazł, to masz 2 możliwości, zależnie od twojego typu łącza internetowego:

1. Osiedlówka - twój komputer, lub kogoś podłączonego razem z tobą do tego samego ip jest wykorzystywany przez botnet, wystarczy na ogół skanowanie komputera jakimkolwiek programem antywirusowym (polecam avg) oraz poproszenie dostawcy internetu o zmiane adresu ip. Jeśli to byłeś ty, problem zostanie rozwiązany, jeśli nie, nic z tym nie zrobisz (chyba że zaczniesz skanować kompy sąsiadom)

2. ADSL - Masz na kompie syfa wykorzystującego twojego kompa jako botnet tak jak w pkt. 1. Przeskanuj kompa za pomocą antywirusa, a następnie poproś dostawce o zmiane ip. Po zmianie problem powinien zniknąć ;]

Pozdrawiam i mam nadzieje że pomogłem ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...