Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dota - Dobra gra?

Tumbas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym się zapytać ,czy warto w nią gram i czy ją ogarnę.

Trzeba posiadać większego skilla niż w lolu?

Moja dywizja aktualnie gold III ,ale platynę i tak jakby mi się chciało miałbym już.

I w ile będę grać rankingowe rozgrywki/30lvl w ile wbije grając dziennie z 5 meczy?

http://www.lolking.net/summoner/eune/41603982

Chcesz 1 vs 1 do 1 towera/ first blooda? Pisz na nick podany na lolkingu.

Opublikowano

Czy warto grać? Sam zagraj i zdecyduj...

Czy ogarniesz? No powinieneś o ile jesteś człowiek myślący....

Czy trzeba mieć większego skilla niż w lolu? Mi się wydaję , że tak ponieważ w docie jest inna mechanika gry... (jak np. last hitowanie mobków - w docie tylko za last hita jest gold)

Gry rankingowe można grać od 5 , 10 lub 15 poziomu profilu. Przepraszam , ale nie pamiętam dokładnie i mogę się mylić.

Jeżeli chodzi o 30 lvl z pięcioma grami dziennie to wydaję mi się , że około miesiąca półtora... Ale zaznaczam iż to tylko moje zdanie i wara od niego :)

65un.jpg

Pomogłem!? Kliknij Lubię to! :D

Opublikowano

Rankingowe masz od 13 poziomu (około 150 gier).

Czemu masz niby nie ogarnąć gry? Każdy głupi potrafi grać w gry. Nauka podstaw trwa trochę dłużej niż w LoLu, ale nie jest to jakieś wielkie wyzwanie.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Czy warto grać? Sam zagraj i zdecyduj...

Czy ogarniesz? No powinieneś o ile jesteś człowiek myślący....

Czy trzeba mieć większego skilla niż w lolu? Mi się wydaję , że tak ponieważ w docie jest inna mechanika gry... (jak np. last hitowanie mobków - w docie tylko za last hita jest gold)

Gry rankingowe można grać od 5 , 10 lub 15 poziomu profilu. Przepraszam , ale nie pamiętam dokładnie i mogę się mylić.

Jeżeli chodzi o 30 lvl z pięcioma grami dziennie to wydaję mi się , że około miesiąca półtora... Ale zaznaczam iż to tylko moje zdanie i wara od niego :)

Pyta się o naszą opinie.

Bullshit. W LoLu też są last hity, co prawda łatwiejsze, ale są. W Docie jest dobijanie (deny) creepów.

13 lvl.

Legenda
Opublikowano

Skill skillem, ale myślenie to podstawa jeżeli chcesz grać w dote. Gra jest dużo cięższa od lol'a, ale wszystkiego da się wyuczyć jest to kwestia naszych ambicji bycia lepszym graczem. Dawniej mmr sprawdzało się komendami i był podział na poziom gry/graczy. Stary mój MMR (wyznacznik skilla) jest szacowany na dzisiejszy około 2.3k mmr solo (bardzo słabo). Wziąłem się za siebie i grę. Teraz gram na poziomie ~5k mmr. Gry rankingowe możemy grać od 13poziomu konta (średnio 150 gier). Około miesiąc zajmie Ci wbicie tego poziomu.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Na low lvach, przy poczatkach gry jest ich mnostwo, co prawda znajdą sie też osoby, które

są 'normalne' i Ci jeszcze pogratulują nawet jeśli dostales ostro w dupe.
Flamerów, zagrasz z ruskimi to sie dowiesz jak to jest.
Afków nie ma wgl, na tych lvach 1-10 napewno jakies sie znajda, ale potem juz ich nie ma.
Kara za bycie nieaktywnym w grze przez bodajże 5 minut równa sie wrzuceniu Ciebie do
'low priority' nie wiem jak sie to dokładnie pisze, ale w tym przedziale znajdują sie najgorsze
trolle ever, nie polecam.Ponadto za mecz w tej kolejce nie dostajesz punktów bojowych i przedmiotów.

Opublikowano

Na low lvach, przy poczatkach gry jest ich mnostwo, co prawda znajdą sie też osoby, które

są 'normalne' i Ci jeszcze pogratulują nawet jeśli dostales ostro w dupe.

Flamerów, zagrasz z ruskimi to sie dowiesz jak to jest.

Afków nie ma wgl, na tych lvach 1-10 napewno jakies sie znajda, ale potem juz ich nie ma.

Kara za bycie nieaktywnym w grze przez bodajże 5 minut równa sie wrzuceniu Ciebie do

'low priority' nie wiem jak sie to dokładnie pisze, ale w tym przedziale znajdują sie najgorsze

trolle ever, nie polecam.Ponadto za mecz w tej kolejce nie dostajesz punktów bojowych i przedmiotów.

Można jeszcze zapytać o co chodzi z tymi typami kolejek :D?

http://www.lolking.net/summoner/eune/41603982

Chcesz 1 vs 1 do 1 towera/ first blooda? Pisz na nick podany na lolkingu.

Legenda
Opublikowano

Można jeszcze zapytać o co chodzi z tymi typami kolejek :D?

low priorytet - jeżeli stałeś afk dłużej niż 5min albo dostałeś karną kolejkę trafiasz na ludzi z takim samym zachowaniem

Można powiedzieć, że są dwie kolejki zwykła (normalnie grasz, dropią Ci itemy, zdobywasz exp) oraz lp gdzie wszystko jest ograniczone.

Opublikowano

Chujowizna, 2/10, nie graj w to, lol lepszy bo nie masz ruskich i jak w ogóle, musisz sobie bohaterów odblokować, a w docie w ogóle, jak cziter masz wszystkie. wtf. 

he?

Opublikowano

Chujowizna, 2/10, nie graj w to, lol lepszy bo nie masz ruskich i jak w ogóle, musisz sobie bohaterów odblokować, a w docie w ogóle, jak cziter masz wszystkie. wtf. 

Za przeproszeniem ty jesteś ku**a idiotą? 

Jaki cziter , jaki lol ? wgl nie ma porównania do lola ... 

Dota jest trudniejsza od lola o spory procent ...

Według mnie , w lola można nauczyć się podstaw o grach MOBA , ale jeśli jesteś już z wyższej rangi to dota jest dla ciebie .

Jeżeli nie chcesz mieć odblokowanych wszystkich postaci , to wbiciu lvla polecam Single draft albo All random , gdzie w single draft dostajesz 3 wylosowanych bohaterów do wybrania a w All random 1 , po czym możesz się wymienić z kimś lub wylosować jeszcze raz ...

Więc jeszcze raz , nie grałeś w dote dość długo żeby ją oceniać .

Wracaj do lola i ucz się podstaw . Pozdrawiam , PJONA :3

====================

To jest tylko moje zdanie o takich ludziach -.-

THP_1.jpg

Legenda
Opublikowano

Za przeproszeniem ty jesteś ku**a idiotą? 

Jaki cziter , jaki lol ? wgl nie ma porównania do lola ... 

Dota jest trudniejsza od lola o spory procent ...

Według mnie , w lola można nauczyć się podstaw o grach MOBA , ale jeśli jesteś już z wyższej rangi to dota jest dla ciebie .

Jeżeli nie chcesz mieć odblokowanych wszystkich postaci , to wbiciu lvla polecam Single draft albo All random , gdzie w single draft dostajesz 3 wylosowanych bohaterów do wybrania a w All random 1 , po czym możesz się wymienić z kimś lub wylosować jeszcze raz ...

Więc jeszcze raz , nie grałeś w dote dość długo żeby ją oceniać .

Wracaj do lola i ucz się podstaw . Pozdrawiam , PJONA :3

====================

To jest tylko moje zdanie o takich ludziach -.-

Użytkownik, któremu odpowiedziałeś wypowiedział się tak, ponieważ ile można odpowiadać na jedno pytanie non stop? :) Ihsoyim to akurat dobry gracz w docie (usunąłem go bo przegrał mi grę), a poza tym to dawny moderator DOTA. Zamiast odpowiadać na takie pytanie, lepiej autorzy tych tematów zagrajcie, a nie pytajcie się nas o zdanie, ponieważ to nie my karzemy grać w to i to, lecz wy wybieracie co wam bardziej odpowiada.

Opublikowano

Użytkownik, któremu odpowiedziałeś wypowiedział się tak, ponieważ ile można odpowiadać na jedno pytanie non stop? :) Ihsoyim to akurat dobry gracz w docie (usunąłem go bo przegrał mi grę), a poza tym to dawny moderator DOTA. Zamiast odpowiadać na takie pytanie, lepiej autorzy tych tematów zagrajcie, a nie pytajcie się nas o zdanie, ponieważ to nie my karzemy grać w to i to, lecz wy wybieracie co wam bardziej odpowiada.

Może być i tak , chociaż gdy widziałem jak sformułował swoją odpowiedź , pomyślałem sobie że to kolejny dzieciaczek hejtujący dotę w której zagrał meczyk i wrócił na stare gniazdo ; /

PS. Myślę że pytający uzyskał kilka odpowiedzi i już wie czy dota to dobra gra . Według mnie temat do zamknięcia ...

THP_1.jpg

Opublikowano

Dotę, ponieważ jest ona grą, że tak to ujmę trudniejszą. Wymaga więcej wysiłku od LoL'a. Grafika dla mnie nie robi dużego znaczenia, ale warto zaznaczyć iż w Docie jest ona o wiele lepsza. W Teamplay'e trzeba włożyć więcej wysiłku. Bardzo zachęcające jest też to, że w Docie wszyscy bohaterowie są odblokowani i nie ma waluty w grze. Tryb Single Draft, który losuje nam do wyboru 3 postacie do gry, z obecnie 98, może sprawić nam naprawdę niezłą frajdę. Dodatkowo, itemy (odpowiednik skórek w LoL'u) możemy kupić jak i zdobyć za rozgrywki. Ciekawe jest także to, iż każdy LvL (Poziom Bojowy) wymaga takiej samej ilości Punktów Bojowych (exp'a).​

Opublikowano

Gra jest bardzo dobrą grą MOBA. 100 razy lepsza od lola. Można na niej sie sporo dorobic ale jest  trudniejsza. Jest duzo fajnych modyfikacji. Nie musisz wydawac wcale kay. Jest bardzo wciagajaca i wymagajaca skilla.Jest na steamie wiec polecam bo steam to swietna platforma i jest wydawca valve tej gry.

"Upadli powstaną"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...