Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki tryb serwera aktualnie polecacie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym poznać opinię dużej ilości osób jaki tryb gry aktualnie polecacie. Chodzi mi o największą grywalność itp.

1. Myślałem nad zrobieniem serwera FreeBuild ALE czy taki serwer nie staje się nudny po 1-2 tygodniach? Ile można budować działkę, walczyć na tej samej arenie pvp. Można dodać atrakcje typu eventy, parkoury ale i to po czasie nudzi. Wgrywanie na taki serwer np. minigamesów to już jakby trochę zmienianie serwera. Nawet jak serwer jest bardzo dobrze prowadzony, sklepy, warpy itd to według mnie po max 2 tygodniach znudzi graczy.  Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

2. Serwer survival + frakcje easy. duży drop. Aktualnie dość sporo tworzy się takich serwerów LECZ 80% takich serwerów prowaodzą dzieci, gra masa cheaterów, za kasę można mieć praktycznie wszystko łącznie z fly ( nie kiedy nawet gamemode ;\ ) Czy uważacie, że jeśli by zrobić easy sv + frakcje z OGARNIĘTĄ administracją, pilnującą czy nie ma cheaterów, dbającą o kulturę oraz z rangami które nie są przesadzone ma szanse w dzisiejszych czasach wypromować się by grało z 50-100 osób ?

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

@up

Plugin

A co do autora tematu to bym zrobił tak jak wyzej ale bym dodał plugin „herobrine” już widziałem taki serwer z tym pluginem i było bardzo fajnie...miałem w inwetorze pół staka diaxó uciekałem i miałem pół szerdzuszka a herobrine przyżwał warriora herobrine i mnie zabił... Ale była adrenalina ;)

Opublikowano

@up2 co do survivala na modach to nie przekonuje mnie takie coś, nie za dużo osób chciało by grać na takim serwerze.

@up powiem Ci, że nie spotkałem się jeszcze z serwerem frakcje + herobrine ;> Brzmi ciekawie i z pewnością było by bardziej oryginalne niż zwykłe frakcje. Jednak z herobrine to był jakby taki mob czy jakiś gracz był herobrine?

Czekam na więcej opinii : )

;-)

Opublikowano

Witam nazywam się Michael i jestem administratorem sieci serwerów goldrapid.pl mam za zadanie stworzyć pierwszy serwer rp w polsce o takiej tematyce . Jak już wspomniałem będzie to pierwszy w polsce lecz nie chce dawać tematu ponieważ niezważając na to , że mamy jakiekolwiek prawa do tego i nikt nie może tego skopiować (odpowiedzialnośc karna ) to i tak nie będę podawał tego publicznie . Jeżeli chcesz się w to włączyć napisz mi na pw tutaj lub na naszej stronie . Pozdrawiam Woolf .

Opublikowano

Witam nazywam się Michael i jestem administratorem sieci serwerów goldrapid.pl mam za zadanie stworzyć pierwszy serwer rp w polsce o takiej tematyce . Jak już wspomniałem będzie to pierwszy w polsce lecz nie chce dawać tematu ponieważ niezważając na to , że mamy jakiekolwiek prawa do tego i nikt nie może tego skopiować (odpowiedzialnośc karna ) to i tak nie będę podawał tego publicznie . Jeżeli chcesz się w to włączyć napisz mi na pw tutaj lub na naszej stronie . Pozdrawiam Woolf .

Macie prawa ? Ciekawe jakie :> Zgłaszałeś może projekt do odpowiednich instytucji? Prawdopodobnie i tak by co zbyt dużo nie pomogło :) Ogólnie prawo pozwala na dość dużo tylko trzeba wiedzieć jak :*

@topic Hmm, jeśli byś zrobił doby FreeBuild to by może wypalił :)

Niektóre osoby lubią sobie pograć na takich serwerach, a jak na razie jest ich niewiele.

Opublikowano

Nic nie trzeba robić aby mieć takie prawo , każdy je ma . Wystarczy że ma się argumenty , idzie się na policje i się zgłasza takie coś. Wiem o tym trochę . Mój serwer był 2 razy skopiowany bez zezwolenia kogo kolwiek . Był to serwer pvp i został perfidnie skopiowany przez jeden z znanych serwerów . Po roku jego istnienia dowiedziałem się że on w ogóle jest . Wniosłem sprawę do prokuratury i po 2 miesiącach go zamkneli . Od tamtego czasu robiłem serwery nie publiczne na max 20 osób ale teraz wyatartujemy z czymś co jeszcze nie było i to nie będzie jakieś znowu survival fb pvp czy inne tego typu . Będzie to modowane rp . Znam tylko takie dwa serwery i zapewniam nie będą takie ... będzie lepszy .

Opublikowano

@up nie mówię, że nie wiem co chcę stworzyć, pytam na jakiego typu serwerach gra najwięcej osób ..

@WoolfWIsni nie serwerem rp nie jestem zainteresowany w ogóle, według mnie to najnudniejszy tryb gry ale wiadomo każdy ma swoje zdanie

@klusownikpl skoro masz serwer z modami + gildie to zakładam, że jest ogarnięty. Ja na modach się nie znam i szczerze wolę serwer minecrafta bez modów. Nie każdy ma dobry komputer by mu taki serwer działał płynnie ;>

;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...