Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Luzna dyskusja-nowy xerath

blazej2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Tak jak w temacie.Moim zdaniem moze jest lepszy zasiegowo,ale to juz nie to co kiedys.Kiedys wg. mnie czerpalem wiecej radosci z gry nim,niz teraz jednak wg. mnie jest ok.Kiedys ten dmg z ulta ahhhh wystarczylo full combo na adc, a teraz ma on raczej charakter poobijania i dobicia z ulti.Co do samego ulti,niektorzy umieja go uniknac jednak ja sie z tym uporalem.Ustawiam celownik tak,zeby wrog zawsze byl w dolnej czesci tego kolka i caly czas przesuwam celownik wraz z ruchem wroga.A co wy o nim sadzicie?Podzielcie sie swoimi opiniami

Opublikowano

Nie no, nie wiem, czy Ty nabijasz sobie posty czy po prostu nie masz tematów? Robiłeś już podobne tematy i dostawałeś odpowiedzi, więc kolejne mógłbyś sobie darować. 

Żeby nie było, to Xerath jest jak dla słabą postacią, są od niego lepsi. Jego ulti jest i tak słabe, nie trafisz raz, to potem już pudłujesz. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

@UP nie nabijam, po prostu chciałem się dowiedzieć co o nim myślicie

Muszę się z tobą nie zgodzić, wystarczy dobrze celować i trafisz :>

Opublikowano

Według mnie bardzo silny.. Stun do 2 sekund, przeliczniki bardzo duże, świetna pasywka, zasięg niczego sobie a z ulta wystarczy mieć wizje i trafisz wszystkimi pociskami. Dla mnie o wiele silniejszy niż przed reworkiem 

Opublikowano

dla mnie xerath jest mocną postacią, lepszy niż poprzednio. 12 winów i 4 lose jak na razie w rankedach nim mam (diamond 1). ogromny burst z ulta i z W skilla jak trafisz srodkiem. Jak się nafeedujesz w early game to adc będziesz ściągał na samo Q i ulta bez problemu. Do tego można się trzymać z dala od środka team fightu dzięki zasięgowi. I zajebistego stuna ma :3

Opublikowano

Gówniak i tyle. Jedynie ze skryptem jest beka bo wszystkim prawie trafia ale nie lubię go teraz. Wcześniej miał lepszy burst, a teraz to polega na obijaniu przeciwnika a team dobija.

Opublikowano

@UP powiem ci ze jak sie nauczysz trafiac to rozjebiesz kazdego na midzie.

Zgodze sie z kolegami,ze jest teraz silniejszy i wgl lepszy, ale mi sie jakos lepiej gralo starym.Chociaz teraz tez sie nim fajnie gra

A co do tego ulti, jak celujecie?Bo ja na poczatku troche za bardzo wysuwalem kolko i nie trafialem :D A teraz sam polecilbym wam ta metode ze wrog jest w dolnej czesci celownika, ja zawsze trafiam :P .To taka rada

Opublikowano

Teraz gra jest bardziej interesujaca niz kiedys, wiec nie masz racji. 

Kiedys Xerath byl ograniczony do E + Q co byl instant kill lub duzo Hp zabieralo, teraz mozna nim fajne Playzy porobic podobne do np. Varusa ( Q ), zasieg tez ma fajny dlatego tez nie ma Dasha.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Witam.Tak jak w temacie.Moim zdaniem moze jest lepszy zasiegowo,ale to juz nie to co kiedys.Kiedys wg. mnie czerpalem wiecej radosci z gry nim,niz teraz jednak wg. mnie jest ok.Kiedys ten dmg z ulta ahhhh wystarczylo full combo na adc, a teraz ma on raczej charakter poobijania i dobicia z ulti.Co do samego ulti,niektorzy umieja go uniknac jednak ja sie z tym uporalem.Ustawiam celownik tak,zeby wrog zawsze byl w dolnej czesci tego kolka i caly czas przesuwam celownik wraz z ruchem wroga.A co wy o nim sadzicie?Podzielcie sie swoimi opiniami

Napisz to po ludzku...

Opublikowano

Dlaczego sciana yasuo nie blokuje takich skilli jak ult lux Q xeratha itd?

Dlatego ze sa to skille ktore maja pokazany kierunek w ktorym beda leciec a taka dzida nidalki ni ma i da sie zablokowac

x

Opublikowano

Dlaczego sciana yasuo nie blokuje takich skilli jak ult lux Q xeratha itd?

Dlatego ze sa to skille ktore maja pokazany kierunek w ktorym beda leciec a taka dzida nidalki ni ma i da sie zablokowac

Przecież ściana yasuo blokuje ult lux, tylko na urfie mi nie blokowało, lol

@Edit: Oglądałem dzisiaj stream Zakreble, niezłą miazgę robił tym xerathem :P. Jest dobry jak sie go ogarnia :)

3431810405.png

Opublikowano

@UP a do ogarnięcia wystarczy praktycznie ogarnięcie ulti, reszta jest łatwa :) Jak już wcześniej mówiłem, trzeba mieć sposób na trafianie ultem i zawsze trafisz(Gwarancja 100% :D)

Tylko szkoda że z tego ulta dmg zmniejszyli

Opublikowano

A wy macie jakies taktyki na trafianie np. ultem czy robicie to odruchowo?@ref przy okazji xD

@Edit o kurde sorry za refa przed doba, ale mam czas przestawiony i nie zauwazylem.

Opublikowano

Bardzo polega na skillshotach nie wiem jak to bylo kiedyś nie grałem nim wczesniej . Jak dostaniesz Asasina na midzie to leżysz nie masz jak uciec i nie trafisz z skili ;/ .

c848.jpg

[10]-Postów    [80]-Postów     [640]-Postów
[20]-Postów    [160]-Postów   [1280]-Postów
[40]-Postów    [320]-Postów   [2560]-Postów

Opublikowano

@UP wczoraj miałem fizza na midzie i poczekałem aż on użyje e i widziałem jak on rzuca q wtedy podlazłem pod mojego towera i jak przebił się tym q na drugą stronę to ja rzuciłem e i stun pod towerem, jest fb :)

Tak jak mówię, musisz umieć trafiać ultem.Ale kiedyś więcej polegał a tera to na skillshootach niż teraz :) I jego ulti było nuke a teraz to do dobijania służy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...