Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd z serwerem Hamachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc mam taki problem że gdy znajomy robi serwer hamachi może on się połączyć a ja po skonfigurowaniu clienta mam błąd podczas łączenia sie z serwerem, jest taki błąd ze w configure nie zapisuja się ustawienia, na dole dam ss.

post-313454-0-75044800-1396461862.png

Opublikowano

zamiast grind zostaw local host nastepnie w IPv4 normalne ip name serwera 4.2.2.3 IPV4 adress ip z końcówką  NEtmask 255.0.0.0 dajesz ok i tak cancel cancel exitinstall później etc/rc.d/netif restart i działa 

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

Milordzie poczęstuj papierosem...

Opublikowano

A więc mam taki problem że gdy znajomy robi serwer hamachi może on się połączyć a ja po skonfigurowaniu clienta mam błąd podczas łączenia sie z serwerem, jest taki błąd ze w configure nie zapisuja się ustawienia, na dole dam ss. gdyby ktoś dał rzetelną odpowiedź to moge wynagrodzić psc za 20zł jakby ktoś chciał 

W kliencie musisz mieć pliki takie jak:

"głowa surki" taka aplikacja z głową surki xD (ona włącza plik o nazwie metin2.bin)

Lex.dll

serverimfo.py (tutaj nie chodzi o serverinfo.py z rootów) i ma się znajdować tam IP hamachi z końcówką 100 jeśli Ty chcesz wejść ;p

Poza tym skonfiguruj w sysinstall to i potem nie otwieraj znowu tego, nie wszystko się zapisze ja tak miałem na swoim hamachi ;) jak chcesz mieć pewność czy IP jest takie jakie dałeś, wystarczy komenda

ifconfig

i znajdziesz tam swoje IP z hamachi i wtedy na 100% jest dobrze skonfigurowane.

W rootach w serverinfo.py pozmieniaj IP, dla Ciebie będzie z końcówką .100, dla innych z normalną końcówką.

Jeśli masz jakiś nowszy interface to w intrologin.py bodajże będzie też do zmiany IP i daj też z końcówką .100 jeśli dla Ciebie a jeśli dla znajomych to normalna końcówka.

Powinno śmigać i nie płać nic, taka moja rada bo nie warto.

Pozdrawiam

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Ja, chcę wejść na serwer kolegi, mam root i serverinfo.py z normalną końcówką u siebie

Więc tak, widzę nie czytałeś uważnie:

W kliencie musisz mieć pliki takie jak:
"głowa surki" taka aplikacja z głową surki  (ona włącza plik o nazwie metin2.bin)
Lex.dll
serverimfo.py

Masz takie pliki?

Klienta masz takiego samego jak kolega?

Masz uruchamiać z pliku z głową surki jakby co..

Kolega ma port mapa odpalonego? bo musi mieć odpalonego i dodane channele i porty logowania i muszą być na zielono

I musisz być w sieci hamachi u kolegi.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...