Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z konfiguracją Network

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem nie wiem za cholerę jak poustawiać rubryki w Network'u, chce postawić serwer na noip.com, robiłem wszystko jak w tym tutorialu http://www.mpcforum.pl/topic/113796-megatutorialjak-zrobic-serwer-na-no-ip-czyli-neostrada/ lecz przy konfiguracji networka nie uzupełnia mi rubryk więc postanowiłem, że sam je uzupełnię tak aby działało, no ale nie wiem jak ... czy wpisać IP wew. czy może link.no-ip.biz czy chu* wie co, mam nadzieje, że mi jakoś pomożecie, czekam na wasze odpowiedzi.

@Edit

Już chyba sobie poradziłem, lecz na suwa się kolejny problem, a mianowicie chodzi o to, że np ustawiłem w network'u ip wew. czyli np 192.168.1.20, natomiast jak chciałem sprawdzić czy działa serwer po przez łączenie się za po mocą utworzonej domeny (ip) w serwisie noip.com czyli np. gameplay.no-ip.biz nie idzie się zalogować czyli coś gdzieś źle ustawiłem, porty w livebox odblokowałem (dodałem) livobox mam w wersji 3.0, mniejsza z tym port map włączony wszystko działa w sensie na localu, ale tak jak napisałem powyżej nie idzie się zalogować po przez no-ip, proszę o pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...