Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

blue screen/sterownik ekranu przestał działać - po skanowaniu Cheat engine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem związany z skanowaniem pamięci fizycznej przez Cheat engine. Dlaczego pamięć fizyczna a nie sama gra? Już tłumaczę. Mam zainstalowany program Bluestacks (emulator androida) Chciałem się pobawić grami, które mi nie wchodzą na tablet, dlatego w tym celu zrobiłem root'a tego programu ale skutków nie ma więc przerzuciłem się na Cheat Engine. W internecie wyszukałem jak zrobić by wyszukał nam wartości.

Zobaczyłem to w tym że filmiku : https://www.youtube.com/watch?v=Hl89UVEq3Jw

Ale niestety, robiąc jak na filmiku, pod koniec skanowania ekran gaśnie, robi się czarny i po jakiejś chwili wyskakuje komunikat: "sterownik ekranu przestał działać ale odzyskał sprawność" wyłączając mi program bluestacks.

Problem z Blue Screen pojawia się gdy skanuję wartości w grze Total Conquest na Windowsie 8.1 (jego aplikacja z marketu) i też pod koniec skanowania.

Są może jakieś rady na to ? Prosił bym o pomoc. W poszukiwaniu informacji nie napotkałem nic co by mogło pomóc. Z góry dziękuję. 

(z pewnością to nie wina sprzętu, jest sprawny i robi się to tylko przy programie Cheat Engine przy skanowaniu pamięci fizycznej)

Dane:

SYSTEM: Windows 8.1 PRO 64 Bit

GRAFIKA: Nvidia GeForce GT430 

RAM: 4 GB

A tutaj wpis po Blue Screen: http://www45.zippyshare.com/v/92338012/file.html

Opublikowano

Jeżeli robi tak tylko po edycji pamięci tego emulatora to wina tego programu i edycji jakiegoś skrawka, który tego jakby nie akceptuje i powoduje crash.

Po więcej sięgaj w google i przy okazji spróbuj ukryć debugger.

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

Jeżeli robi tak tylko po edycji pamięci tego emulatora to wina tego programu i edycji jakiegoś skrawka, który tego jakby nie akceptuje i powoduje crash.

Po więcej sięgaj w google i przy okazji spróbuj ukryć debugger.

Niestety nie dzieje się po edycji, dzieje się to przy kończeniu skanowania. :c Skanowałem aplikację z marketu windows 8.1 oraz w programie BlueStacks. Więc wątpię by było to źródło problemu z skanowania obojętnie czego przez pamięć fizyczną. 

Opublikowano

Ten koleś z tego filmiku youtube, który wstawiłeś pokazuje sposób na przeszukanie całej pamięci ram, do tego z użyciem debuggera jądra systemowego.

Zawieszenia powodowanie są przez odpytania debuggera pewnych komórek pamięci, które są pozabezpieczane. Zasadniczo nie powinno być potrzeby przeszukiwać całą pamięć, poszukaj odpowiedzialnego za grę procesu i tam bez problemów znajdziesz to czego szukasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...