Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z modami na serwerze od craftserve.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem na hostingu craftserve serwer wooden i mam pewne problemy dotyczące instalacji modów i pluginów. Czytałem trochę o tym że jeśli chce mieć na serwerze mody i pluginy to muszę wybrać silnik MCPC+ lub Mineforge i do niego wgrać jakąś modyfikacje forgebukkit czy coś takiego. No więc mam problem z tym, bo po 1 jak wybrałem silnik MCPC+ to większość modów nie jest kompatybilna z tym silnikiem(tak jest napisane gdy próbuje zainstalować mody ze strony hostingu), a z Mineforge jest to samo. Więc spróbowałem "ręcznie" wgrać do folderu "mods" Jammy Furniture Mod, ten mod zadziałał, potem spróbowałem z Bibliocraft, Rope+ i Mo'Creatures  i tu już nie działało. I tak się teraz zastanawiam, może trzeba jakieś inne typy tych modów na serwer? A może jest możliwość żeby ściągnąć folder mods od kogoś innego z zainstalowanymi już modami? Także jeśli można tak zrobić to proszę o udostępnienie takiego folderu, najbardziej interesowały by mnie mody powyższe oraz np. "Shelf", "Ruins", "Legendary Beast", "Buildcraft", "Wild Caves 3" ogólnie takie mody do zagrania ze znajomymi zeby minecraft nie był już taki nudny. Ewentualnie może jakiś poradnik, bo naprawde szukałem pół dnia i nie znalazłem nic takiego. I jeszcze taka sprawa, korzystam z Minecraft by zyczu a tez jest jakiś specjalny launcher od craftserve, mam go tez zainstalowane ale raz sprawdzałem to nawet na czystym serwerze mi nie odpaliło a na zyczu działa nawet z modem Jammy Furniture.

Sorry, ale naprawdę jestem zielony w tych sprawach... :D

Opublikowano

Polecasz jakiś inny hosting, gdzie można łatwo instalowac mody i pluginy? 
A co z tym folderem mods, może mi ktos go wysłać z jakimiś modami?

Opublikowano

Dobra, ten problem może poczekać bo mam inny poważniejszy, na początku źle napisałem bo narazie mam wersje testową serwera i jak znajomy próbuje wejść to od razu nas z serwa wywala, czy to przez to ze jest to serwer testowy? Czy moze przez pluginy jakieś czy cos?

Opublikowano

Polecam ci fiberhost.pl, sam miałem serwer z modami na csrv, ale przeszedłem do nich, szybka pomoc, nawet w konfiguracji plików, pomogą Ci ;)

Co do wywalającego serwera, jest to nieaktualny MCPC na 100% lub któryś z modów, podejrzewam te Wild cośtam

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Dobra, ten problem może poczekać bo mam inny poważniejszy, na początku źle napisałem bo narazie mam wersje testową serwera i jak znajomy próbuje wejść to od razu nas z serwa wywala, czy to przez to ze jest to serwer testowy? Czy moze przez pluginy jakieś czy cos?

Sciagnij najnowsza wersje silnika MCPC :)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Dokladnie, niby co tam dziala a ja z klusownikiem zastanawialismy sie czemu wywala przy 2 osobach a wina byla po stronie starego mcpc co wiecej hosting nie oferowal nowszej wersji i trzeba bylo recznie podmieniac plik :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...