Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem windows 8.1

Suffi_PL

Pytanie

Opublikowano

Czesc, ostatnio zaktualizowałem sobie na laptopie poprzez sklep windows 8 do windows 8.1 i po aktualizacji mam takie problemy: 

nie dziala regulacja jasnosci ekranu, przesuwam tym suwakiem i nic, po odlaczeniu laptopa od zasilania zamknieciu go, otwarciu, ekran jest przyciemniony na maksa i nie da sie zwiekszyc jasnosci, musze podlaczyc ladowarke i uruchomic ponownie, nie moge napisac "ci", nie dzialalo mi ccc i gdzies wyczytalem w internecie, ze pomaga ponowana instalacja sterownikow amd, zrobilem tak i nic to nie dalo, zainstalowalem tez ponownie sterowniki intela tez nic, zainstalowalem wkoncu jakies setrowniki amd beta i dziala mi to ccc, ale nic to nie zmienilo, nie wiem co jeszcze moge zrobic, czytalem, ze nie tylko ja mam takie problemy, moze ktos tez mial i jakos rozwiazal, prosze o pomoc, nie wiem czy jest jakas mozliwosc powrotu do windows 8, ostatecznie jestem w stanie uzyc tego recovery, choc sam do konca nie wiem na czym to polega i czy wtedy wroce do windows 8. Prosze bardzo o pomoc. 

Laptop to Samsung NP3705R5E-S04PL. 

Karty: AMD Radeon HD 8600/8700M; Intel HD Graphics 4000. 

"No bird soars too high, if he soars with his own wings" 

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moze klasycznie przywroc system??? Chociaż wątpię żebyś mogl go cofnąć do stanu sprzed update..

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

wlasnie nie wiem czy jest taka mozliwosc przywrocenia go do wszystkich ustawien fabryczbych lacznie z windows 8. 

"No bird soars too high, if he soars with his own wings" 

Opublikowano

a sprawdzałeś sterowniki pod jako wersje

reinstalacja sterownika o grafiki  

próbowałeś resetować lapka 

po drugie widzę ze masz 2 grafiki to powiedz na której nie działa regulacja 

z amd jest tak ze nie robio update sterowników  brat ma amd i tylko sterowniki z 2009   

ć też pewnie okres nie mogłem pisać instaluj aktualizacje usuń język polski klawiatury i ponowie zainstaluj 

nappisz ponownie model lapka bo nie wyszukuje tego co napisałeś 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...