Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Filezilla błąd.

Gość Bielu19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj chciałem się połączyć z plikami serwerowymi i mam taki błąd.

Odpowiedź fzSftp started
Polecenie: open "[email protected]" 22
Błąd: Network error: Connection refused
Błąd: Nie można połączyć się z serwerem

Wie ktoś jak to naprawić?
Opublikowano
Nie można nawiązać połączenia, ponieważ komputer docelowy aktywnie go odmawia.

Połączenie nie powiodło się.

Taki błąd mi wyskakuje.

Opublikowano

Hosting to lvlup.pro a na porcie 21 mam też błąd ale niestety teraz go nie mogę pokazać.

Opublikowano

Moi koledzy mają teraz dostęp do ftp więc to raczej nie tego wina.

Opublikowano

22 to ssh, nie dziwię się, że nie działa na 22. Daj 21

A i jeszcze zobacz czy login host i hasło jest dobrze wpisane. Host jest prawie na pewno źle. A login i hasło to na pewno nie jest to samo co to czym się logujesz na stronce

Opublikowano

pisze mi że odmowa dostępu bez hasła, ale ja wpisałem hasło, nawet je wkleiłem. 

@Edit Zapamiętałem dla tego programu hasło i pisze mi że dostęp do plików zabroniony.

Opublikowano

Pracuje na linuxie już ze 3-4 lata, więc trochę się znam ziomek.

Siedzisz te 3-4 Lata, a i tak poziom dziecka które miało doświadczenie co najwyżej z pierwszym serwerem VPS zaraz po hamatchi.

Przechodząc do tematu...

22 <- SFTP

21 <-FTP

Więcej chyba nie muszę tłumaczyć.

Edit możliwe że źle je wkleiłeś tzn. dodatkowa spacja etc. nawet mi się to kiedyś zdarzyło ;)

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Ale ja to powtarzam już 2-3 raz jak wklejam na stronke to dobrze jest a tutaj sie nie da.

Opublikowano

Daje sobie uciąć ręce że po prostu - najzwyczajniej w życiu źle kopiujesz albo nawet nie to hasło :P

Hasło do ftp może być inne niż do reszty. Poszukaj dokładnie, sprawdź na spokojnie.

Opublikowano

Siedzisz te 3-4 Lata, a i tak poziom dziecka które miało doświadczenie co najwyżej z pierwszym serwerem VPS zaraz po hamatchi.

Przechodząc do tematu...

22 <- SFTP

21 <-FTP

Więcej chyba nie muszę tłumaczyć.

Edit możliwe że źle je wkleiłeś tzn. dodatkowa spacja etc. nawet mi się to kiedyś zdarzyło ;)

Proszę pana i kto tutaj ma poziom dziecka??

Sftp jest po powłoce czyli ssh ;)

A Ani VPS'a ani hamachi nigdy nie miałem. Zawsze na jakimś kompie z linuxem pracowałem (nie chodzi mi tylko o minecraft) a potem na dedyka się przeniosłem.

Ale ja to powtarzam już 2-3 raz jak wklejam na stronke to dobrze jest a tutaj sie nie da.

Do stronki jest inne Proszę pana.
Opublikowano

Proszę pana i kto tutaj ma poziom dziecka??

Sftp jest po powłoce czyli ssh ;)

A Ani VPS'a ani hamachi nigdy nie miałem. Zawsze na jakimś kompie z linuxem pracowałem (nie chodzi mi tylko o minecraft) a potem na dedyka się przeniosłem.

Do stronki jest inne Proszę pana.

http://pl.wikipedia.org/wiki/SSH_File_Transfer_Protocol

http://pl.wikipedia.org/wiki/Secure_Shell

Chyba między SSH a sftp jest różnica ;)

@Edit dobrze wkleję nawet te kawałki bo widzę że Firma nawet nie jest w stanie odróżnić SSH od sftp

W ścisłym znaczeniu SSH to tylko następca protokołu Telnet, służącego do terminalowego łączenia się ze zdalnymi komputerami.

SFTP (ang.) SSH File Transfer Protocol – protokół komunikacyjny typu klient-serwer

Przepraszam, ale  chyba muszę zmienić zdanie dot. FireHostingu mimo iż myślałem że pracują tam ludzie, którzy "coś" o tym wiedzą...

To tak jak robić komuś łaskę albo laskę, sorry ale to nie to samo.

Myślę że nawet po rozwinięciu nazwy SFTP można to spokojnie stwierdzić.

Nie ma żadnej różnicy. Sftp łączy się i czyta/zapisuje pliki przez ssh.

Pozdrawiamy FireHosting.pl team.

Sama wypowiedź się ze sobą gryzie. Łączy się, czyta/zapisuje pliki przez ssh, ale nie ma różnicy bo to SSH.

No ludzie...

Opublikowano

Dobra już sobie poradziłem. Dziękuję wszystkim co pomogli :)

Opublikowano

Connection Refused oznacza, że dany protokół nie nasłuchuje na danym porcie przy danym hoscie, musisz coś źle wpisywać. W informacjach na temat twojego serwera powinno być zamieszczone Host FTP, Port FTP, Login FTP, oraz Hasło FTP i zawsze to są inne dane niż dane do strony. Pozdrawiamy FireHosting.pl

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...