Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Prędkość internetu.

Katseu

Pytanie

Opublikowano

Witam!

Dotychczas nie miałem problemów z internetem (2MB). Zawsze wszystko szybciej mi się ładowało od znajomych, którzy mieli dużo szybsze komputery. Po wymianie komputera (mam teraz bardzo słabego kompa) internet zaczął chodzić b. wolno. Ścinają mi się filmiki na YT i wgl. Powstaje pytanie - Czy parametry komputera mają wpływ na prędkość internetu ? Czy można jakoś przyspieszyć działanie int. ?

Proszę o pomoc.

Daję +++

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, akurat strony mi się troszkę długo załączają, ale nie narzekam. Bardziej mnie interesuje to, czy można coś zaradzić, aby mi się filmiki na YT nie ścinały.

Opublikowano

możliwe że coś z kartą graficzną ;)

mam słabego kompa, karta graficzna jest średnia, na youtube jest dźwięk ale wideo sie tniee

więc internetu to nie może być bo mam 15 GB limitu a jedzie mi 65KB/s

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano

Napisz części tego komputera. Ale jeśli jest to słaby komputer to jest on za pewne przyczyną wolnego ładowania stron.

Zawsze jednak możesz włączyć klasyczny wygląd windows, przeskanować ccleanerem i zrobić defragmentacje. Co powinno trochę pomóc, jeśli komputer jest naprawdę słaby.

Opublikowano

Tak, akurat strony mi się troszkę długo załączają, ale nie narzekam. Bardziej mnie interesuje to, czy można coś zaradzić, aby mi się filmiki na YT nie ścinały.

Jeżeli używasz chrome, to wypróbuj firefoxa, bo chrome zużywa strasznie dużo ramu.

Rozwiązania masz trzy:

- Dokupić więcej ramu

- Kupić nowy procesor (to może również wymagać wymiany płyty głównej)

- Jedno i drugie

Optymalne rozwiązanie, to po prostu wyczyść komputer fizycznie i systemowo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...